Nagypolgári életérzés, 21. századi minőségben

Valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy utánozhatatlan az az életérzés, amit egy nagypolgári lakás tud nyújtani tágas tereivel, nagy belmagasságával, különösen, hogy ha még a berendezést is ehhez a hangulathoz igazítjuk. Egy polgári házban lakást venni, és azt szépen felújítani, azonban mindig együtt jár azzal a kockázattal, hogy hiába újítottuk fel a lakást, ha a lakóközösség nem tesz azért, hogy a házat is folyamatosan karbantartsák. Mai cikkünkben egy olyan beruházást mutatunk, ahol az egész ház teljesen megújult, így nagypolgári lakásunk lehet, 21. századi színvonalon.

Egy frissen felújított polgári házban lakást venni igazi főnyeremény, de sajnos nagyon ritkák az olyan minden részletre kiterjedő, komplex felújítások, melyek során gyakorlatilag teljesen új lakások jönnek létre. A XIII. kerületben, a felújítás végéhez közeledő Magnólia Ház azonban épp egy ilyen projekt, mindössze 68 lakással, kis lakóközösséggel.

A különleges, 100 éves épület nagyszerű helyen, a méltán népszerű XIII. kerületben, a Kartács és a Hajdú utca sarkán található, mindössze néhány percre az Árpád-hídtól. A ház felújításánál pedig elsődleges szempont volt, hogy a lakások megfeleljenek a 21. századi követelményeknek, méghozzá úgy, hogy a ház megtartsa eredeti, 19. századi jellegét.

Így – bár az épület külső hőszigetelést is kapott – nyílászáróit a korabeli, eredeti ablakoknak megfelelő, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókra cserélték, és a homlokzatot is az eredeti stílust és díszítéseket megtartva újították fel. A lépcsőházak míves korabeli korlátokkal szintén korhű felújítást kaptak, és a főbejárat mellett egy új, 12 személyes tágas lift segíti a szintek közti közlekedést. A Magnólia Házban így valódi nagypolgári hangulatot idéző lakásunk lehet, ahol a kellemes meleget házközponti fűtés biztosítja, amely lakásonként szabályozható, és külön hőmennyiségmérővel mérhető.

A dongaboltozatos, borospincék hangulatát idéző pincét szintén felújították, itt fitnesztermet és infraszaunát alakítanak ki a lakók részére.  A 300 nm-es, zárt, belső udvarban pedig már folyik a parkosítás, a földszinti lakások kertkapcsolattal is rendelkeznek majd. Mindezeken felül az épület még egy szinttel, és tetőtérrel is kiegészült, ahol teraszos és loft jellegű, duplex lakásokat is kialakítanak.

A beruházás jelenleg 90%-os készültségben van, sok lakás már a burkolatokat is megkapta. A lakáskínálatban egyaránt megtalálhatóak, a kisebb, első lakásnak vagy kiadásra ideális lakások és a 2-3 hálószobás lakások, melyek a családokat várják. A 3. emeleten például akad olyan lakás, amely nappali + 1 hálószobával rendelkezik és egy több, mint 9 nm-es terasz is kapcsolódik hozzá. A szóban forgó lakás ideális fiatal egyedülálló személyek vagy párok, illetve kiadás céljára is.

A minőséget a fejlesztő Eternity Investment 30 éves tapasztalata garantálja. A lakások vásárlói számára ráadásul most az ügyvédi díjat is elengedik.

A cikk megjelenését a Magnólia Ház értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Putyint nem lehet diplomáciával legyőzni?

Putyint nem lehet diplomáciával legyőzni?

Az ukránok nagyon várják a friss tüzérségi lövedékeket. Háborús hírek.

Senki nem kap többé kegyelmet Novák Katalin miatt?

Senki nem kap többé kegyelmet Novák Katalin miatt?

Idén eddig szünetel a kegyelmezés.

Jól szervezett árverés: eladta az állam a Petőfi laktanyát is

Jól szervezett árverés: eladta az állam a Petőfi laktanyát is

Nagy árverés volt: az első licitáló nyert.

© 2024 (v2.202102)