Luxus miniben: belvárosi kislakások (sok) 100 millió fölött

Nem a méret a lényeg, tartja a régi mondás, és ez feltétlenül igaz, ha a luxuslakások piacán nézelődünk. Hova költözhet az, akinek a pénz nem számít, viszont nincs szüksége többre, mint 60 négyzetméter? Erre a kérdésre válaszolunk ezzel a válogatással, ahol a jelenleg hirdetett lakások közül kimazsoláztuk az apró luxuskérókat.

Szaunás miniduplex a belvárosban, 55 négyzetméter 328 millióért

Ezt a nemrég teljesen felújított 55 négyzetméteres lakást az ötödik kerületi Október 6-a utcában hirdetik. Ez nem csak válogatásunk csúcstartója, hanem az egyik legdrágábban hirdetett kislakás jelenleg: négyzetméterenként csaknem 6 millió forintot kell fizetnie a leendő tulajdonosnak. 

Luxus kislakás

Cserébe viszont egy 1920-ban épült házban költözhet be ebbe a 21. századi kis luxuslakásba. Az alapterületet egészen különleges galériamegoldással növelték meg: a gyönyörű ivelt ablakot körbefutja a felső szint légies üvegkorlátja. Az eredmény pedig csodás: a nappali szintjét a részben meghagyott teljes belmagasság és az üveg felületek miatt nem nyomja össze a galéria, ahol viszont egy teljesértékű hálószobát alakítottak ki olyan mennyezettel, amitől az építészet iránt rajongók valószínűleg elmorzsolnak egy örömkönnycseppet. 

Tetőterasz medencével? Itt van 50 négyzetméter 197 millióért

A Szent István Bazilika és az Opera szomszédságában, a Lázár utcában készülő luxuberuházás része ez az 50 négyzetméteres kis lakás. A klasszikus, polgári épület tetőterében négy, teljesen új okos ingatlant alakítanak ki, ebből jelenleg hármat hirdetnek, a “mienken” kívül gazdára vár még egy 44 négyzetméteres (102 millió) és egy 79 négyzetméteres is (197 millió).

luxus kislakás

A lakások csodálatos, nagyméretű tetőteraszt ölelnek körbe, amelyen igazságosan, és egymástól elválasztva osztoznak meg. Hogy a látványképeken látható Jacuzzi minden lakáshoz jár majd, vagy csak a legnagyobb szerencsés tulaja lazíthat benne, a hirdetésekből nem derül ki. Az ide költőzök számára hasznos, ha sofőrrel is rendelkeznek, a lakásokhoz nem jár garázs vagy parkoló, csupán az utcai, fizetős parkolás. 

Historikus lakóház, teljesen újjáépítve: 54 négyzetméter, 130 millió

Egy újabb különleges projekt: ezt az Ó utca és Hajós utca sarkán lévő 127 éves épületet Karfunkel Salamon építette 1893-ban, könnyen lehet, hogy ennek a háznak a közjegyző előtt aláírt hitelszerződését (Hajós utca 23) őrzi ez a levéltári okirat, amelyben Karfunkel úr és felesége, született Fürster Hermina 110 ezer magyar forintot vett fel hitelként, és vállalta, hogy azt 50 éven át, évi 5 százalékos kamattal törleszti majd. Karfunkelék jó adósok voltak, az utolsó részletet 1943 februárjában rótták le. De vissza a jelenbe: a háromemeletes, 18 lakásos épület homlokzatát, lépcsőházát és belső udvarát teljesen felújították, és egy 8 személyes liftet is üzembe állítottak.

luxus kislakás

A tetőtérben pedig öt új lakás készült szintráépítéssel, ezek egyike ez az 54 négyzetméteres 2 szobás kis luxuslak, amelynek rezsije sem lesz magas a hőszivattyús padló-mennyezet hűtés-fűtéssel.  Az öt újonnan épült ingatla közül a Hajós utcai részben két lakást, az Ó utcaiban három lakást találunk. 

Szinte olcsó: Csalogány utcai 49 négyzetméter 102 millióért

A Viziváros egyike Budapest legjobb helyeinek: a kanyargós, ide-oda egyirányú kis utcákban sorra bújnak meg a remek kávézók, éttermek, pékségek, és ha nem akarunk, soha nem kell autóba ülni, mert innen minden egy perc alatt elérhető. Higgyenek nekem, laktam ott, tapasztalatból mondom.

luxus kislakás

Ez a felújított kis lakás egy hatemeletes ház negyedik emeletén van, és tartozik hozzá egy 11 négyzetméteres erkély is. Plusz egy teremgarázshely, meg egy tároló plusz 9+3,6 millióért, ha valakinek arra is szüksége lenne. A lakás fűtése és hűtése valószínűleg hőszivattyús, hiszen a hirdetés padlófűtést és mennyezet fűtés/hűtésként jelöl meg AA++ energetikai besorolással, a rezsi valószínűleg szinte láthatatlan lesz. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)