Luxus miniben: belvárosi kislakások (sok) 100 millió fölött

Nem a méret a lényeg, tartja a régi mondás, és ez feltétlenül igaz, ha a luxuslakások piacán nézelődünk. Hova költözhet az, akinek a pénz nem számít, viszont nincs szüksége többre, mint 60 négyzetméter? Erre a kérdésre válaszolunk ezzel a válogatással, ahol a jelenleg hirdetett lakások közül kimazsoláztuk az apró luxuskérókat.

Szaunás miniduplex a belvárosban, 55 négyzetméter 328 millióért

Ezt a nemrég teljesen felújított 55 négyzetméteres lakást az ötödik kerületi Október 6-a utcában hirdetik. Ez nem csak válogatásunk csúcstartója, hanem az egyik legdrágábban hirdetett kislakás jelenleg: négyzetméterenként csaknem 6 millió forintot kell fizetnie a leendő tulajdonosnak. 

Luxus kislakás

Cserébe viszont egy 1920-ban épült házban költözhet be ebbe a 21. századi kis luxuslakásba. Az alapterületet egészen különleges galériamegoldással növelték meg: a gyönyörű ivelt ablakot körbefutja a felső szint légies üvegkorlátja. Az eredmény pedig csodás: a nappali szintjét a részben meghagyott teljes belmagasság és az üveg felületek miatt nem nyomja össze a galéria, ahol viszont egy teljesértékű hálószobát alakítottak ki olyan mennyezettel, amitől az építészet iránt rajongók valószínűleg elmorzsolnak egy örömkönnycseppet. 

Tetőterasz medencével? Itt van 50 négyzetméter 197 millióért

A Szent István Bazilika és az Opera szomszédságában, a Lázár utcában készülő luxuberuházás része ez az 50 négyzetméteres kis lakás. A klasszikus, polgári épület tetőterében négy, teljesen új okos ingatlant alakítanak ki, ebből jelenleg hármat hirdetnek, a “mienken” kívül gazdára vár még egy 44 négyzetméteres (102 millió) és egy 79 négyzetméteres is (197 millió).

luxus kislakás

A lakások csodálatos, nagyméretű tetőteraszt ölelnek körbe, amelyen igazságosan, és egymástól elválasztva osztoznak meg. Hogy a látványképeken látható Jacuzzi minden lakáshoz jár majd, vagy csak a legnagyobb szerencsés tulaja lazíthat benne, a hirdetésekből nem derül ki. Az ide költőzök számára hasznos, ha sofőrrel is rendelkeznek, a lakásokhoz nem jár garázs vagy parkoló, csupán az utcai, fizetős parkolás. 

Historikus lakóház, teljesen újjáépítve: 54 négyzetméter, 130 millió

Egy újabb különleges projekt: ezt az Ó utca és Hajós utca sarkán lévő 127 éves épületet Karfunkel Salamon építette 1893-ban, könnyen lehet, hogy ennek a háznak a közjegyző előtt aláírt hitelszerződését (Hajós utca 23) őrzi ez a levéltári okirat, amelyben Karfunkel úr és felesége, született Fürster Hermina 110 ezer magyar forintot vett fel hitelként, és vállalta, hogy azt 50 éven át, évi 5 százalékos kamattal törleszti majd. Karfunkelék jó adósok voltak, az utolsó részletet 1943 februárjában rótták le. De vissza a jelenbe: a háromemeletes, 18 lakásos épület homlokzatát, lépcsőházát és belső udvarát teljesen felújították, és egy 8 személyes liftet is üzembe állítottak.

luxus kislakás

A tetőtérben pedig öt új lakás készült szintráépítéssel, ezek egyike ez az 54 négyzetméteres 2 szobás kis luxuslak, amelynek rezsije sem lesz magas a hőszivattyús padló-mennyezet hűtés-fűtéssel.  Az öt újonnan épült ingatla közül a Hajós utcai részben két lakást, az Ó utcaiban három lakást találunk. 

Szinte olcsó: Csalogány utcai 49 négyzetméter 102 millióért

A Viziváros egyike Budapest legjobb helyeinek: a kanyargós, ide-oda egyirányú kis utcákban sorra bújnak meg a remek kávézók, éttermek, pékségek, és ha nem akarunk, soha nem kell autóba ülni, mert innen minden egy perc alatt elérhető. Higgyenek nekem, laktam ott, tapasztalatból mondom.

luxus kislakás

Ez a felújított kis lakás egy hatemeletes ház negyedik emeletén van, és tartozik hozzá egy 11 négyzetméteres erkély is. Plusz egy teremgarázshely, meg egy tároló plusz 9+3,6 millióért, ha valakinek arra is szüksége lenne. A lakás fűtése és hűtése valószínűleg hőszivattyús, hiszen a hirdetés padlófűtést és mennyezet fűtés/hűtésként jelöl meg AA++ energetikai besorolással, a rezsi valószínűleg szinte láthatatlan lesz. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Foci-Eb – 2024: vajon ki nyeri a vasárnapi döntőt?

Este 21 órakor a futball Európa Bajnokság döntőjén drukkolhatnak Spanyolországért, illetve Angliáért a sportrajongók. Vajon ki nyer ma este? 

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

© 2024 (v2.202102)