Kis lakás, nagy lehetőségek: kertkapcsolattal Ferencvárosban

Belső-Ferencváros rehabilitációja Budapest egyik sikertörténete. A szomorú, szürke, pusztuló egykori prolinegyedet mára biztosan nem ismerné meg egy nyolcvanas évekből idetévedt időutazó: helyén egy vidám, virágzó és biztonságos új városrész született. Hipszter kávézók és kézműves forró csokizók, jobbnál jobb pékségek, éttermek, borbárok, kulturális központok, boltok na meg persze rengeteg óvoda, iskola, egyetem található sétatávolságban a hármas metró, az 51-es villamos és a 4-6 villamos vonala által közrefogott területen. 

Nem véletlen, hogy a környék egyaránt csábítja a családosokat, az egyetemistákat és a fiatalokat, na meg a jó orrú befektetőket. 

A megújulásnak rengeteg régi bérház áldozatul esett, helyükön hatalmas, modern épületek nőttek ki a földből. De szerencsére jó néhány egykori önkormányzati ház megúszta a pusztulást és a lakók tulajdonába kerülve keltek új életre. Legszebb példái pedig azok, ahol a belső udvarokban kertek, játszóterek születtek, így a lakók valódi közösségként használhatják őket. 

Ma bemutatott lakásunk egy igazi különlegesség: a 15 lakásos egykori bérház tíz éve teljes külső-belső felújításon esett át, megújult a homlokzat és a belső burkolatok és kicserélték a ház összes vezetékét is. De nem álltak meg itt: az egykor szürke belső udvar helyén gyönyörű, füves-fás kis parkot és játszóteret alakítottak ki. 

Ez a kétszobás, 61 négyzetméteres lakás ritka adottságokkal rendelkezik: utcára néző nagy ablakai elegendő fényt adnak, és magasföldszinti elhelyezkedése miatt nem kell aggódni a járókelők vagy kéretlen látogatók miatt sem. Ugyanakkor a belső parkból csupán néhány lépcsővel megközelíthető kis teraszrésze saját kertkapcsolatot biztosít, ahová bármikor kiülhetünk egy jó kávéval, egy bögre forró teával, vagy éppen egy hideg fröccsel. 

A két egész szobás lakás belső elrendezése praktikus, burkolatai, szaniterei és a beépített bútorok egyaránt igényesek, és ami szintén fontos: a pincében nagy, zárható tároló tartozik hozzá. A lakás a közelmúltban volt kifestve, így akár azonnal költözhető, de kalandvágyók át is alakíthatják. A belmagasság miatt bármelyik szoba galériázható, a nagyobbik szoba kettéválasztható, de el lehet gondolkozni akár az előtér és a konyha összenyitásán is. 

A modern gázcirkó takarékosan fűti az ingatlant, a lakás gáz- és villany fogyasztása is a meghatározott limit alatt volt az elmúlt évben. A közös költség sem magas, és a szemétszállítástól a takarításig minden kiadást tartalmaz. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)