Vadonatúj lakóparok épülnek a környezettudatosság jegyében, nem csak Budapesten!

Napjainkban senkinek sem újdonság, a megújuló energia használata és a környezettudatosság fontossága, hisz mindannyian szeretnénk zöldebb és energiatakarékosabb környezetben élni a mindennapjainkat. Mai cikkünkben olyan új lakóparkokat válogattunk össze, ahol garantáltan nem kell aggódnod a rezsiszámlák miatt, emellett pedig még a környezetünkért is teszel.

Szeged egyik legújabb ékköveként mutatkozik be a Cédrus Liget lakópark, ami a modern építészetet, illetve a technológia legjavát hozta el az egyetemvárosba. A beruházás 593 lakást, irodát és üzlethelyiséget foglal magába. A lakások felosztásánál fontos szempont volt, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő méretűt, fekvésűt és kialakításút, így az egészen kis lakásoktól kezdve, a nagyobb 3-4 szobás ingatlanok is megtalálhatóak a lakóparkban. A parkolásról egy 1100 férőhelyes mélygarázs gondoskodik a legkorszerűbb beléptető rendszerekkel.

Nem érdemes elmenni amellett sem, hogy a teljes létesítmény hőszolgáltatásáról saját geotermikus rendszer gondoskodik. A lakásokba szerelt padlófűtés és a klímarendszer több mint 30%-os rezsicsökkenést garantál, emellett a gáz bevezetésére egyetlen ingatlanban sem fog sor kerülni, így kiemelkedő emissziós értékekkel bír.

A napfény városában kiváló befektetési lehetőséget nyújt a beruházás, hiszen az ifjú generáció számára könnyen kiadható lakások épülnek itt, ugyanis az infrastruktúra magáért beszél, az egyetem több épületéhez is közel, a városközpontban helyezkedik el a lakópark. A lakásokat kulcsrakészen vehetik át az új lakók, akiknek régi álmuk válhat valóra egy ilyen luxusingatlannal.

A Triad Homes Budapest belvárosától dél-keletre, az élénk Kispest területén belül, a KÖKI szomszédságában kapott helyet. A lakóparkban 6 emeleten 136 lakást alakítottak ki, közöttük az 1-4 szobás lakásokig mindenféle méret megtalálható, megadva ezzel a lehetőséget minden korosztály számára.

A lakóparkban kifejezetten odafigyeltek a letisztult designra, valamint a világos terek fontosságára. A napfényes és tágas hálószobák, zöld területre néző hatalmas teraszai hangulatosabbá varázsolják a rohanós mindennapokat és hozzájárulnak a mindennapi élet megkönnyítéséhez. Az épülethez kapcsolódó parkolóhelyek és tárolók, az alagsorban és a földszinten is kialakításra kerültek.

A lakópark energiaellátásáról is érdemes néhány szót ejteni, ugyanis az átgondolt tervezés miatt modern fűtési rendszert sikerült kialakítaniuk, mivel a kényelmes hőérzetet a padlófűtés biztosítja, ezen kívül pedig a műanyag nyílászárók korszerű hőszigetelt üveggel lettek kialakítva.

Az épület közlekedési szempontból egyedülálló elhelyezkedése igazán könnyen megközelíthetővé teszi azt. A városközpont 12 perc alatt érhető el metróval, míg a repülőtérre eljutás mindösszesen 20 percet vesz igénybe autóbusszal. Ezen felül, a közelben számos kikapcsolódási lehetőség, magánrendelők, szépségszalonok és éttermek is szép számban megtalálhatóak.

Dagály Ökoház, Vizafogón, a Karikás Frigyes utcában épül, így elhelyezkedése tökéletes, a 13. kerület egyik legfrekventáltabb helyén található, a Duna-parthoz is egyaránt közel. A társasházban 40 lakás épül, a kis lakásszámnak köszönhetően várhatóan a lakóközösség is összetartó, családias lesz. A lakáskínálatban mindenféle lakásméret szerepel, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat. Az épület földszintjén egy üzlethelyiség és tárolók is helyet kapnak, a pinceszinten beállóhelyeket alakítanak ki az autók számára.

Az egész projekt a környezettudatosságot helyezte a középpontba, ezért a fűtést, a hűtést és a meleg vízellátást is a geotermikus rendszer biztosítja. Ez pedig azt jelenti, hogy a társasház energetikai besorolása az AA++ kategóriába tartozik, emellett pedig a lakások allergiamentesek és rendkívül értékállóak.

Akár befektetésként is érdemes itt több lakásba pénzt fektetni, hiszen megtérülő lehet akár rövid- vagy hosszútávon is. Innen a Göncz Árpád városközpont, a Váci úti irodafolyosó, a Duna Plaza, a Margit-sziget, a Népsziget és számtalan sportolási lehetőség is könnyen elérhető, a Duna-part és a Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda pedig mindössze 500 méter a Dagálysétány utcán végigsétálva.

Az Őrmezei úti társasház egy két épületből álló 10 lakásos társasház, mely Budapesten az XI. kerület zöldövezeti részén, azonban az Etele plázához, illetve a Kelenföldi vasútállomáshoz mégis közel, az Őrmezei úton valósul meg. A lakások mérete a kisebb 49nm-től egészen a nagyobb 81nm-es méretekig terjed. Rendkívüli kialakítása és infrastruktúrája mellett hatalmas előnye az, hogy más energiatakarékos társasházakkal szemben itt lényegesen alacsonyabb a rezsi.

A tervezők célkitűzései közé tartozott, hogy környezetbarát, energiatakarékos, innovatív társasházat építsenek. Az épület energetikai besorolása AA++, ennek megfelelően kerültek kiválasztásra az épületburkolatot képező építőanyagok, az épületgépészet levegő-hőszivattyúval ellátott mennyezet hűtés-fűtés technológiai, továbbá az alternatív energiatermelő elemek. A napelem rendszernek köszönhetően az épület, illetve a lakások rezsi költsége közelít a nullához. Ezen kívül minden lakás rendelkezik legalább egy vagy két terasszal, és a lakások hatalmas üvegfelületeken keresztül egész nap fényárban fürdenek, ezzel is elősegítve az alacsonyabb költségeket.

Ezek az épületek modern- és energiahatékony megoldások megfelelő alkalmazásával kínálnak kellemes zöldövezeti környezetet, a magasabb életminőség jegyében, ezért neked sem kell tovább gondolkoznod azon, megéri-e egy ilyen lakásba fektetni.

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)