Zöldövezet és természetközelség, a budapesti lakóparkok új arcukat mutatják!

Budapesten egyre inkább olyan lakóparkokra van igény, ahol kicsit közelebb érezhetjük magunkat a természethez, vagy kihasználhatjuk, hogy egy csodálatos folyó mellett éljünk, hiszen a nyüzsgő belváros elől néha kicsit mindenki ki szakadna. A most következő néhány lakópark kifejezetten ezt a problémát szerette volna kiküszöbölni, és olyan lakóparkokat épített, vízpartiak vagy a zöldövezet kapujában találhatók, és emellett természetesen energiatakarékosak is.

A Danubio lakópark Budapest 13. kerületében épült, a FOKA-öböl déli partján, közvetlenül a Duna-parton helyezkedik el. A Danubio a klasszikus Duna-parti hangulatot idézi, a padokon megpihenve bármikor élvezheti a hullámzó Duna látványát, de akár a parti sétányon is kellemes sétákat tehet. A rekreációs fejlesztéseknek köszönhetően a fákkal szegélyezett ökológiai folyosó biztonsága állandóan körül vesz minket, hiszen az épületet körülvevő zárt kert hatalmas zöldfelületekkel és játszótérrel is biztosítja a nyugalmat.

Ez az innovatív lakóingatlan fejlesztés ugyanakkor messze kiemelkedik korunk lakóparkjai közül, az épületnek ugyanis nemcsak a hűtő-, fűtő rendszere korszerű, de az egymás feletti szintek elcsúsztatásával egy olyan dinamikus tömeget hoztak létre, hogy ezzel mind a hűtéshez, mind a fűtéshez kevesebb energia szükséges. Aki ebben az innovatív lakóparkban találná meg otthonát, nem árt ha siet, ugyanis a lakóparkban már csak 11 elérhető lakás maradt.

A XI. kerületben, a Budafoki út 64. alatt található a Metrodom River lakópark, melynek telke egészen a Duna-partig nyújtózik, sok más, vízpartiként hirdetett lakóparkkal ellentétben valóban közvetlen kapcsolatot teremt a folyóval. A hatalmas, 3 hektáros telken a teljesen parkosított kertben, 6 lakóépületben, összesen 712 lakás épül fel, öt ütemben. a lakások tervezése során több szempontot is figyelembe vettek és a lakóépületeket úgy tervezték, hogy minél több lakásból nyíljon teljes vagy részleges kilátás a Dunára, illetve nyugati irányba, a Budai hegyekre.

A környezettudatosságról is érdemes pár szót ejtenünk, ugyanis a mennyezeti fűtés és hűtés luxusát kínáló, saját fejlesztésű Dual Eco fűtési rendszer nem csak kényelmes, környezetbarát, de nagyon energiatakarékos is. A lakóparkon belül családi bölcsőde, önkormányzati fenntartású óvoda, baba játszószoba és többkorosztályos hagyományos és vizes játszótér is várja a gyermekeket, a gyermekes családokat. A sportolni vágyók a változatos gépekkel felszerelt fitneszteremnek, a kültéri edzőgépeknek, a szaunáknak és a közösségi csónakháznak örülhetnek.

A Dagály Ökoház, Vizafogón, a Karikás Frigyes utcában épül, így elhelyezkedése tökéletes, a 13. kerület egyik legfrekventáltabb helyén található, a Duna-parthoz is egyaránt közel. A társasházban 40 lakás épül, a kis lakásszámnak köszönhetően várhatóan a lakóközösség is összetartó, családias lesz. A 13. kerület bár belváros közeli, mégis csendesebb és tisztább, mint a belvárosi lakóövezetek. A közelben található nem egy park, ahova gyalog bármikor pár perc alatt eljuthat és élvezheti a nyugalmat.

Nem szabad elmennünk amellett sem, hogy az egész projekt a környezettudatosságot helyezte a középpontba, ezért a fűtést, a hűtést és a melegvíz ellátást is a geotermikus rendszer biztosítja. Ez pedig azt jelenti, hogy a társasház energetikai besorolása az AA++ kategóriába tartozik, emellett pedig a lakások allergiamentesek és rendkívül értékállóak. Akár befektetésként is érdemes itt több lakásba pénzt fektetni, hiszen megtérülő lehet akár rövid- vagy hosszútávon is. Innen a Váci úti irodafolyosó, a Margit-sziget, és számtalan sportolási lehetőség is könnyen elérhető, a Duna-part és a Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda pedig mindössze 500 méter a Dagálysétány utcán végig sétálva.

A Dél-Budán, a XI. és a XXII. kerület határán épülő  közvetlen vízparti Kék-Duna Rezidencia lakóparkja, egyszerre biztosítja a mentális egészségünkhöz szükséges vízparti környezetet, és a remek közlekedést. A dunai panorámával rendelkező, vízparti lakópark tökéletes választás a modern, mégis nyugalmas környezet szerelmeseinek. Ez a terület a főváros egyik legkeresettebb városrésze, így remek döntés azok számára, akiknek egyaránt fontos a lakóhelyük nyugalma és a város könnyű megközelíthetősége. A négy toronyban -az összesen 276 db lakás mellett- közösségi tér, családi napközi, edzőterem, mélygarázs, teremgarázs, és tárolók biztosítják a leendő tulajdonosok kényelmét.

Fontos megemlíteni, hogy már a tervezőasztalon első számú szempont volt, hogy a magas színvonal ne csupán a megvalósítás helyszínében jelenjen meg, hanem a korszerű és időtálló anyagok használata során is. A lakóépület üzemeltetését levegő- hőszivattyús kialakítású rendszer végzi, valamint az energiafelhasználás fejleszthetőségének jegyében, majd a tetőre telepíthető napcellás erőmű láthatja el energiával a házat. Energetikai Tanúsítványok beszerzése során az épületek minden esetben megkapták az „AA++” minősítést.

 

A XII. kerület szívében, egy nyugodt kis zsákutca végében található a Diana társasház, amely egy tágas, erdővel határolt területen helyezkedik el. Nagyméretű teraszok és privát kertek tartoznak a 2-4 szobás lakásokhoz, ezáltal a budai hegyvidék panorámájában a nap bármely szakaszában gyönyörködhetünk. Tökéletes a nyugodt, délutáni kikapcsolódásokhoz, vagy akár kisebb, baráti összejövetelek során is egészen biztos, hogy lenyűgöz minden vendéget a környék. A hatalmas ablaküvegek biztosítják egész napra a természetes fényt, így mindenféleképpen kellemesen, világos környezetben tudunk bármilyen tevékenységet végezni.

Minden tekintetben a legmodernebb építészeti és gépészeti megoldásokat alkalmazták a társasház felépítése során, gondolunk itt például arra is, hogy a kellemes hőmérsékletről korszerű Daikin hőszivattyús mennyezeti hűtő-fűtő rendszer gondoskodik, ami a vizes helyiségekben padlófűtéssel egészül ki. Elhelyezkedés szempontjából is tökéletes választás lehet a Diana Társasház, hiszen mindössze 5 perc sétára található a 110-es, 112-es, 21-es és 21A-s busz, és autóval is kevesebb mint 15 perc alatt megközelíthető a nyüzsgő belváros.

Az Őrmezei úti társasház egy két épületből álló 10 lakásos társasház, mely Budapesten az XI. kerület zöldövezeti részén, azonban az Etele plázához, illetve a Kelenföldi vasútállomáshoz mégis közel, az Őrmezei úton valósul meg. Rendkívüli kialakítása és infrastruktúrája mellett hatalmas előnye az, hogy más energiatakarékos társasházakkal szemben itt lényegesen alacsonyabb a rezsi. Az épület energetikai besorolása AA++, ennek megfelelően kerültek kiválasztásra az épületburkolatot képező építőanyagok, az épületgépészet levegő-hőszivattyúval ellátott mennyezet hűtés-fűtés technológiai, továbbá az alternatív energiatermelő elemek.

A napelem rendszernek köszönhetően az épület, illetve a lakások rezsi költsége közelít a nullához. Ezen kívül minden lakás rendelkezik legalább egy vagy két terasszal, így a lakások hatalmas üvegfelületeken keresztül egész nap fényárban fürdenek, ezzel is elősegítve az alacsonyabb költségeket. Ezek az épületek modern- és energiahatékony megoldások megfelelő alkalmazásával kínálnak kellemes zöldövezeti környezetet, a magasabb életminőség jegyében, ezért neked sem kell tovább gondolkoznod azon, megéri-e egy ilyen lakásba fektetni.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)