Otthonfelújítási támogatás: óriási volt a roham decemberben, még mindig sokan várják a határozatot

A 2021. január 1-jétől 2022. december 31-éig igényelhető otthonfelújítási támogatás megmozgatta az országot, ugyanakkor a kérelmek közel egyharmada az utolsó hetekben érkezett be, így az igénylések elbírálása jelentősen meghosszabbodott – olvashatjuk a Portfolio.hu oldalán.

Óriási roham volt tavaly év végén az otthonfelújítási támogatásért, hiszen a népszerű állami program igénylésének határideje néhány kivételtől eltekintve a többség számára december 31-ével lezárult. A MÁK beérkezési sorrendben dolgozza fel az igényléseket, múlt héten a december elején benyújtott igénylésekről érkeztek a határozatok és a hiánypótlási felszólítások. Az év végi igazgatási szünet miatt tolódtak az elbírálási határidők, és pár napot a MÁK is csúszhat a jelek szerint. Összeszedtük, mire kell figyelni a hiánypótlásoknál, mik a leggyakoribb hibák, és hogy mit tapasztaltunk a MÁK által nyújtott ügyintézési UX-et (azaz ügyfélélményt) tekintve.

Nagy roham volt

2021. január 1-jétől 2022. december 31-éig akár 3 millió forintot is igényelhetnek az államtól otthonfelújítási támogatás formájában mindazok, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek, és felújították a lakóingatlanjukat. Egy tavaly december 22-ei kormányhatározat néhány esetben kivételt tett, és március 31-ig meghosszabbította az igénylés beadásának határidejét (ilyen kivétel, ha a napelemet, napkollektort telepítettek, és a számlát december 31-ig kifizették, vagy ha a gyermek/magzat az igénylés benyújtása előtt elhunyt), további részletek itt.

Mint a MÁK január végén lapunk kérdéseire való válaszolás helyett egy közleményben tudatta, a két évre meghirdetett program tavaly december 31-ei határidejének lezárulta előtt kiugró mennyiségű, több mint százezer igénylés érkezett a kincstárhoz. Mint kiderült, a két évig élt program kérelmeinek közel egyharmada az utolsó hetekben érkezett be,

A TÖBB MINT 100 EZER DECEMBERI KÉRELEM TÖBB, MINT AMIT 2021 EGÉSZÉBEN BENYÚJTOTTAK A LAKÁSFELÚJÍTÓK.

Azt is elárulták, hogy a kincstár megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását, amely

A MEGUGROTT IGÉNYSZÁM MIATT AZ EDDIGINÉL TÖBB IDŐT VESZ IGÉNYBE.

További részletek: Portfolio.hu

 

 

 

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)