Nem gáz, ha nincs gáz! Változások az új otthonfelújítási támogatásban

Mint az ismeretes az új otthonfelújítási támogatás egyik alapfeltétele volt, hogy csak olyan ingatlanra lehet felvenni a támogatást, amely rá van kötve a gázhálózatra. A Nemzetgazdasági Minisztérium friss közleménye szerint azonban ezt a feltételt elengedik – olvashatjuk a Portfolio.hu oldalán.

Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára piaci képviselőkkel egyeztetett az otthonfelújítás fontosságáról. Itt elhangzott, hogy

A SZAKMAI EGYEZTETÉSEK ÉS A LAKOSSÁG RÉSZÉRŐL ÉRKEZŐ MEGKERESÉSEK EREDMÉNYEKÉPP A PÁLYÁZATI FELHÍVÁSBÓL KIKERÜLT A CSALÁDI HÁZAK ESETÉBEN A GÁZHÁLÓZATRA KÖTÖTTSÉG FELTÉTELE, ÍGY JELENTŐSEN NÖVEKSZIK AZ IGÉNYLŐK POTENCIÁLIS KÖRE.

A közlemény további része már ismert volt:

  • közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte, a hitelintézetek a 2021-2027-es finanszírozási ciklus lakossági hitelprogramjait összesen 266 bankfiókban teszik elérhetővé az ügyfelek részére, melyek összesen 134 járásban működnek majd. Az első 128 MFB Pont Plusz május 30-ig, a további 138 db pedig június 30-ig nyílik meg.
  • Az ÉMI kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségeket és energiamegtakarítást tekintve. Utóbbi megmutatja, hogy a tervezett beruházással elérhető-e a támogatás feltételeként meghatározott, épületenként legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítás. A program keretében emellett kivitelezői minősítéssel is segítik a lakosságot a megfelelő szakemberek megtalálásában.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

Aggasztó dolgokra készülhetnek Pintér Sándor kínai kollégái Magyarországon

A külföldön élő kínaiak megfigyelése, jobb belátásra térítése, sőt "hazarablása" is feladata a magyar kormánnyal egyezményeket aláíró kínai minisztériumnak.

© 2024 (v2.202102)