Fontos határidő 2024. december 31. a logisztikai parkok számára!

Fontos pályázat zárul 2024. december 31-én a logisztikai parkok számára, eddig lehet ugyanis pályázni az intermodális logisztikai park, a regionális logisztikai park és a helyi logisztikai park címekre. A címek elnyerésével számos előny is jár, ugyanakkor, aki elmulasztja a minősítés megszerzését, az nem folytathatja tovább tevékenységét – olvashatjuk a Gazdaságfejlesztési Minisztérium honlapján.

Elindult a Logisztikai Park Címpályázat. Az új minősítési rendszer célja egy egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszer létrehozása, amelyben a logisztikai szolgáltató szektor beruházásai koordinált keretek között és hatékonyabban valósulnak meg – emelte ki Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár.

A tavasszal elfogadott új szabályok szerint azok a logisztikai szektorban már most is működő szolgáltató egységek, amelyek megfelelnek a logisztikai park feltételeinek, azaz tevékenységüket legalább 3 hektár területen és 3000 négyzetméteren fedett raktárbázissal végzik, a Logisztikai Park címet 2024. december 31-ig szerezhetik meg. Amennyiben azonban ezt elmulasztják, logisztikai tevékenységüket nem folytathatják tovább.

A Tudományos és Innovációs, Technológiai, Ipari és Logisztikai Park Tanács feladata lesz, hogy a benyújtott pályázatok alapján javaslatot tegyen a címek odaítélésére, amelyekről az iparügyekért felelős gazdaságfejlesztési miniszter dönt.

A minősítés megszerzése számtalan előnnyel jár a logisztikai parkok számára, hiszen általa célzott támogatási- és fejlesztési programokra pályázhatnak, továbbá nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítására vonatkozó kérelmük elbírálása is egyszerűsített eljárásban történik.

Az ágazat jelenleg több, mint 280 ezer főt foglalkoztat, és a GDP 5%-át állítja elő. A kormányzat célja, hogy ez az arány 2030-ra 10%-ra nőjön – húzta alá Fábián Gergely. Ezt, valamint a versenyképesség növelését is célozza ez az intézkedés, amellyel a magyar gazdaság hatékonyabban használhatja ki kedvező földrajzi adottságait, makrotérségeket összekapcsoló hídszerepe is tovább erősíthető.

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mentőövet kapott Magyarország: élelmiszerboom a boltokban

Mentőövet kapott Magyarország: élelmiszerboom a boltokban

Némi élénkülés látható végre a kiskereskedelemben van azonban rossz hír is. 

Kérdezze Ön is Ádám Zoltánt a hazai felsőoktatás és a gazdaság helyzetéről! – szerdán a Klasszis Klubban

Kérdezze Ön is Ádám Zoltánt a hazai felsőoktatás és a gazdaság helyzetéről! – szerdán a Klasszis Klubban

Ehhez elég csak ingyenesen regisztrálnia az október 9-én 15 óra 30 perckor kezdődő élő eseményre.

Mezopotámia eljött Budapestre

Mezopotámia eljött Budapestre

A Szépművészeti Múzeum csaknem 120 éves történetében ez az első olyan fajsúlyos kiállítás, amely Mezopotámia sokszínű világát mutatja be.

Lázár János már megint nagyon kiborított valakit

Lázár János már megint nagyon kiborított valakit

A napelemes szövetség elnöke szerint még a látszata sem volt meg a társadalmi egyeztetésnek a többek között az erkélynapelemeket betiltó rendelet esetében.

© 2024 (v2.202102)