De jó lenne egy házikó a hegyekben, az sem baj, ha dolgozni kell vele

Ilyenkor télen sokan szeretnek bekuckózni otthon, de egyszer a karácsony is elmúlik, a hosszú tél alatt pedig mégiscsak jól jönne egy kis változatosság. Elrepülni valami meleg vidékre jó ötletnek tűnik, de az időjárás miatt rizikós. A legjobb megoldás mégiscsak egy hétvégi ház lenne a hegyekben, ahol maximálisan kiélhetjük a tél-igényünket (már amennyiben van ilyen), ha meg nincs, akkor a kuckós ház, az erdő és a hegyek végül mindenképpen meghozzák a lelkesedésünket. És persze nyáron is elbújhatunk benne a hőség elől, mert ki mondta, hogy csak a Balatonnál lehet nyaralni?

Kimondottan olcsó kis hétvégi házakat kerestünk, amikre mindenképpen költeni kell, de hát valahol ezt is el kell kezdeni, és addig is egy csomó békés hétvégét és szabadságot lehet eltölteni bennük. A nyugalom mindegyikben garantált.

Hétvégi ház Szőlőcskén

Már a neve is olyan kedves ennek a Heves megyei, Eger melletti településnek, ami felkelti az ember érdeklődését. Praktikusan pedig egy 2000 négyzetméteres, zártkerti telken álló, örökpanorámás, nyaralóról van szó, Egertől mindössze 4 kilométerre. Aszfaltút és villany van, gáz az utcában, a vízért még meg kell dolgozni. A kétszintes ház téglából és tufából épült 1979-ben, az alsó szinten előtér, konyha és nappali található, az emeleten pedig a hálószoba. Természetesen szőlő és gyümölcsös is van a telken, már hogy ne lenne Szőlőcskén, és pince is jár mellé. Irányára: 16 millió forint.

Pirinyó pince Gyöngyösön

1500 négyzetméteres telken áll a Mátrában, Gyöngyöstől 2,5 kilométer távolságra ez a kis pince, amely mindössze 15 négyzetméteres alapterületű, de három szintes: alul van ugyebár a pince, felette a konyha, legfelül pedig a háló, illetve egy terasza és egy erkélye is van. A ház jó állapotú, betonalapra épült téglából, a tető cserépből van. Fürdőszobája sajnos nincs, de a kinti kútról lehet vizet hozni. Áram van. A kertben sokféle gyümölcs terem: alma, meggy, körte, szilva, dió, füge, birs, naspolya, málna. Fűteni kályhával lehet. Irányára: 5,5 millió forint.

Hétvégi ház Mindszentgodisán

Pécs és Kaposvár között, a Mecsek lábánál fekszik Mindszentgodisa, és annak is a külterületén áll ez a jó állapotban lévő, téglából épült, 36 négyzetméteres, több helyiségből álló pince. A hozzá tartozó terület 2500 négyzetméteres, és a közelben van egy tó is, amihez tóhasználati jog is jár. A háznak szép, loggiás terasza van, fűteni a sparhelttel lehet. Irányára: 7,9 millió forint.

Örökpanorámás pince a Mecsekben

Pécstől pár perc autózásra fekszik Kökény, és itt áll a dombtetőn egy 62 négyzetméteres hétvégi ház, amihez 2500 négyzetméteres telek (praktikusan szőlő) tartozik. A ház szerkezetileg hibátlan állapotban van, fűteni kandallóval lehet, de a villanyt még be kell vezetni, 400 méterre van a legközelebbi csatlakozás. A házhoz két pince és két tároló is tartozik, az árban pedig benne van a bútorzat, a kertészeti szerszámok és a borászati felszerelés is. Állattartásra, növénytermesztésre, önellátásra egyaránt alkalmas a terület. Irányára: 10,9 millió.

Házikó a höveji Szilvásokban

Győr és Fertőd között nagyjából félúton, a höveji Szilvások legszebb részén, közvetlenül a zsilipnél fekszik ez a 700 négyzetméteres terület és rajta áll egy 20 négyzetméteres házikó pincével. A hegyek ugyan kicsit arrébb vannak, de a kertben van sok gyümölcsfa, szőlőlugas és egy kerti zuhanyzó is. A terület teljesen körbe van kerítve, megközelíteni pázsitos úton lehet. Hátul a Répce folyik, amiben horgászni és fürdeni is lehet. Irányára: 4,8 millió forint.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)