Festői szépség, csodás programok, ez a mesés Káli-medence

A Káli-medence szépsége, hangulata mindenkit elvarázsol, ez a környék igazi kincsesbánya a természet, a történelem, a kultúra és persze a gasztronómia szerelmesei számára. Balaton is, meg nem is, ezek a Balaton-felvidéki bájos települések számos különleges jellemzőről ismertek.

A kirándulókat a Káli-medence lenyűgöző természeti szépsége, a dombos táj, a szőlőültetvények és a különleges sziklaformációk csalogatják ide. A régi falvak hagyományos építészeti öröksége mesevilágba kalauzolja az ide látogatókat. Itt tényleg mindenki megtalálja a szívének kedves elfoglaltságot. Akit a borászatok érdekelnek, nem győz válogatni a pincészetek között, hiszen a terület speciális talajviszonyai legendás fehérborokat teremnek. A programokra vágyókat a fesztiválok csalogatják, a sportembereket a csodás túra- és bicikliútvonalak.

Mit talál manapság, aki ezen a gyönyörű környéken keresgél ingatlant? Vityillótól a kastélyig mindent!

Kettő az egyben Vászolyon

Akár állandó lakhatásra is alkalmas ingatlant (sőt, ingatlanokat!) vehetünk Vászolyon, a falu központjában, de csendes helyen. 101 négyzetméteres ez a két egymás melletti lakás. és tartozik hozzájuk kert is. Az egyik lakás földszintes, ebben nappali-konyha, egy háló és fürdőszoba, külön WC található, a fűtésről két cserépkályha gondoskodik. A másik lakás kétszintes, itt alul étkező-konyha, fürdő-Wc, kamra, és egy hálószoba van, a tetőtérben pedig további két szoba és két nagyméretű tárolóhelyiség. Ennek a fűtését lapradiátor hőleadókon át  vízmelegítős fatüzelésű cserépkályha biztosítja.

A lakásokat 2022-ben felújították, ekkor új burkolatokat tettek le, megtörtént a víz és villanyvezetékek korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, így különösebb anyagi ráfordítást már nem igényel az ingatlan. Az ingatlan belterületi, összközműves. A fedett verandáról nyíló, külön bejáratokkal rendelkező ingatlanhoz körbekerített, 340m2 saját kertrész tartozik, kút, kőfészer, és 100 éves árnyas diófa, fiatal mandulafák, levendula, babérmeggy sövény teszi igazán hangulatossá. Udvarában 3-4 autó parkolására is van lehetőség.

Monostorapátiban ház nagy telekkel

A Balaton-felvidéki ingatlanárakat elnézve különlegesen jó ajánlat ez a 70 négyzetméteres ház 20 millió forint alatti áron. Az 1100 négyzetméretnél is nagyobb telek a falu központjában helyezkedik el, és jelenleg víz, villany, és csatorna van bevezetve az ingatlanhoz, a gáz az utcán elérhető.

A házban egy központi konyha-étkezőből nyílnak a hálószobák. A szülői háló mellett kialakítottak egy gyerekbirodalmat is, amely egy gipszkarton fallal van megosztva. Itt látszik a csodálatos eredeti fagerendás mennyezet is. A ház melegéről fatüzelésű cserépkályha gondoskodik. A hosszúkás udvar közepén megmaradt egy régi falmaradvány, ennek kőanyagát felhasználva remek kerti terasz építhető.

Nádfedeles csoda Köveskálon

Ha lehet ilyet mondani, a legjobbkor szakadt félbe ennek a csodás adottságú Köveskáli, nádfedeles háznak a teljes felújítása. A műszaki tartalom – a képek és a leírás alapján – elkészült, viszont a burkolatok közül a legtöbb még hiányzik, így az új tulajdonos teljesen a maga ízlésére szabhatja az izgalmas beosztású, 161 négyzetméteres házat.

A felújítás során a házat szigetelték, új, szigetelt nádtető készült, a nyílászárókat is kicserélték. Az alsó szinten a hatalmas nappali-konyha-étkezőnek kialakított közösségi tér mellett külön nyíló két hálószoba, fürdőszoba és mellékhelyiség van. A galériás tetőtér még szabadon alakítható. Az épület pórusbetonból készült, mely nagyon jó hőszigetelő képességgel rendelkezik. A ház teljesen alápincézett, így tárolásra is bőven van hely, a pince kívülről és a bentről is megközelíthető. Az 1281 négyzetméteres telek hátsó része fákkal beültetett, a lombok alatt egy régi kő melléképület bújik meg.

Vehetünk présházat Szentantalfán

Présházként árulják, de a képek alapján azért itt alapvetően egy telket viszünk, viszont abból nem kicsit: több, mint 3000 négyzetméternyi terület, gyönyörű kilátással a Nivegy-völgyre. A telken egy felújítandó 30 négyzetméteres présház és 20 négyzetméternyi borospince van.

A présházban jelenleg csak villany van. A hirdetés szerint kútfúrással érhető el víz, illetve a későbbiekben a hálózatra is ráköthető, amint fejlesztik a hálózatot, azért ha én lennék a boldog vevő, nem állnék addig fél lábon, amíg ez be nem következik. A présház jó minőségű aszfaltos úton közelíthető meg, csak az utolsó 100 méter murvás.

Pécselyi óriástelek lenyűgöző balatoni panorámával

Csaknem 13 ezer négyzetméteres telken fekszik ez a 100 négyzetméteres pécselyi présház. A 128 milliós vételár nyilvánvalóan nem az építménynek, hanem a területnek szól: akár három, balatoni panorámás építési telek is kialakítható itt – már ha nem kerül egy olyan vevő, aki magának szeretné az egészet. (És ki is tudja fizetni, mert szeretni én is szeretném, csak a forrás hiányzik.)

A beépítés feltétele az, hogy a területen 80 százalék szőlőt kell telepíteni, ennek talajtani szakvéleménye elkészült, a telepítési kérelmet beadták. Így egy 5 ezer négyzetméteres és két 3500 négyzetméteres telek alakítható ki, mindegyiken 100 négyzetméter alapterületű házzal. A hirdetés szerint földszint+tetőtér+pince együtt akár 240 négyzetméter is lehet.

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)