Élethelyzethez az ingatlant – találjuk meg azt a vevőt, akinek a mi lakásunk a tökéletes

Néhány alkalommal mindenki életében eljön a pillanat, amikor el szeretné adni az ingatlanát, a legtöbb esetben azonban ezek valóban ritka alkalmak, tehát értelemszerűen a legtöbben nem rendelkeznek benne túl nagy rutinnal. Semmi baj, segítünk megtalálni a legjobb vevőt, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy valaki mennyi pénzt kap a legértékesebb vagyontárgyáért és hogy ez a pénz mire lesz elég.

Az otthon persze nemcsak anyagi ügy, hanem nagyon is érzelmi kérdés, hiszen ott töltöttük életünk egy fontos időszakát, számos szép és nem olyan szép emlék fűz hozzá. Az otthonunk: maga az életünk. Persze, könnyű lenne azt mondani, hogy félre minden érzelgősséggel, az üzlet nem a szív terepe, hanem a rideg megfontolásoké, de valószínűleg ez az a tanács lenne, amivel nem igazán lehet mit kezdeni, jöjjenek hát a sokkal konkrétabb javaslatok!

Próbáljuk meg reálisan látni!

Az, hogy milyen áron hirdetjük meg az ingatlanunkat, sorsdöntő lehet, ezért rendkívül fontos, hogy az ár és az érték kéz a kézben járjon. Gyakori hiba, hogy a tulajdonosok felülértékelik az ingatlanukat, egyszerűen azért, mert már tökéletesen alkalmazkodtak az adottságokhoz. Ezzel együtt, bármennyire is a szívünkhöz nőtt, egy szigeteletlen, régi, fa nyílászárós ablakú ház értelemszerűen ma jóval kevesebbet ér, mint egy szigetelt, hőszivattyús fűtésű otthon – még akkor is, ha fillérekből fel tudták fűteni a vegyes tüzelésű kazánnal. Az interneten számos ingatlankalkulátor található, minél összetettebb valamelyik és minél több adatot kér, annál jobb, annál inkább figyelembe veszi az ingatlanunk valódi tulajdonságait, így az értékbecslése is annál pontosabb lesz a végén. Ha pedig végképp nem hiszünk a szemünknek, böngésszük a hirdetéseket, figyeljük az árakat, tulajdonságokat és elhelyezkedéseket, és úgy próbáljuk meg belőni az értéket.
Persze, az sem végzetes, ha tévedünk és az elsőre megadott áron senkit sem hoz lázba az ingatlanunk. Az Ingatlantájoló Hirdetésfigyelő szolgáltatásának köszönhetően ugyanis értesülni fognak a lehetséges érdeklődők arról, ha csökkentjük az árat.

Írjunk egy jó szöveget!

A jó kereskedő ugyebár lyukat beszél a vásárló hasába. A legtöbb embernek persze nincsenek ilyen vérbeli kereskedői kvalitásai, de a saját lakásáról bárki tud úgy beszélni, hogy az egy elképesztően vonzó lehetőség legyen, hiszen nála jobban senki sem ismeri minden zegét és zugát, a pincétől a padlásig. Írjunk tehát egy jó szöveget arról, hogy mitől értékes az ingatlan, domborítsuk ki bátran az előnyeit, nyíljanak azok a szóvirágok! Arra azért vigyázzunk, hogy nehogy túltoljuk, de legfőképpen maradjunk a valóság talaján, semmiképp se hazudjunk, mert annak sosincs jó vége. A hátrányokat is meg lehet említeni, de ne úgy, mint valami sorscsapást, hanem inkább, mint adottságot: ez van. Lehet, hogy másnak pont bejön, sosem lehet tudni. Az is jó módszer, ha elképzeljük az ideális vásárlót, akinek tökéletesen megfelelne az ingatlanunk, például a másfél szobás, belvárosi lakásunkhoz a 30-as évei elején járó, még családalapítás előtt álló, már nem pályakezdő, jól kereső fiatalt és neki írjuk a hirdetés szövegét, reflektorfénybe helyezve az ingatlannak azokat a tulajdonságait, amik éppen neki lehetnek fontosak.

Mutassuk is meg!

Most, hogy szavakban sorra vettük a lakás jó tulajdonságait, mutassuk is meg azokat! Első, és legfontosabb jó tanács, hogy töröljük meg a kameránkon az objektívet, ne legyen maszatos, ujjlenyomatos! A fotók legyenek élesek, világosak és értékelhető felbontásúak, mert a sötét és homályos képek egyáltalán nem tesznek vonzóvá a világon semmit. Fényképezzünk nappali fényben, ne lámpafénynél! Ha egy helyiségben nincs természetes fény, akkor kapcsoljunk lámpát a szomszéd helyiségekben is, hogy a lehető legjobban és legtöbb irányból bevilágítsuk a terepet. Ami pedig még ennél is fontosabb: rakjunk rendet, pakoljuk el a személyes holmikat és lehetőleg csak a lakás funkcióit mutassuk meg a bútorokkal, ne az életünket! Törölközőket, papucsokat, legfőképpen szennyes edényeket (seprűt, kukát, ruhadarabokat) semmi esetre se hagyjunk rajta a fotókon. Készítsünk külső és belső fotókat, ha szép a kilátás, azt se hagyjuk ki, ha van klíma, galéria, értékes parketta, szép ajtó, márványburkolat vagy kandalló, azt se felejtsük el megmutatni! Töltsünk fel alaprajzot is a fotók mellé! Ha pedig úgy érezzük, hogy ebbe már beletörne a bicskánk, kérjünk meg valakit, aki ügyesen fotóz – vagy bízzunk meg egy profi fotóst, hogy fényképezze helyettünk körbe a lakást. Biztosan megtérül az ára.

Hirdesse meg ingatlanát az Ingatlantájolón!

Magyarország egyik legnagyobb és legrégibb hirdetési oldalaként számos olyan szolgáltatással tudunk segíteni, amely megkönnyíti ingatlana eladását. Az Ingatlantájolón pár kattintással feladhatja hirdetését, ezután pedig különböző hirdetési csomagok közül lehet választani. Ettől függően a hirdetés megjelenhet a social médiában, amivel további több ezer érdeklődőt érhet el, vagy akár partneroldalainkon, az Mfor.hu-n, a Privátbankáron és az Infostart.hu-n is láthatóvá válik.

Segítünk összeszedni a gondolatait

Ha önnek nem éppen a fogalmazás az erőssége, akkor is a legjobb helyen jár nálunk. Az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagja ugyanis egy cikket is tartalmaz, amit profi újságíró ír meg az ingatlanáról. Önnek nem kell mást tennie, mint beszélgetni egyet újságírónkkal, aki ez alapján megfogalmazza a cikket ingatlanáról, amit az Otthontérkép Magazin, és partneroldalaink olvasói egyaránt olvashatnak.

 

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

Mindig szem előtt

Az Ingatlantájoló rendkívül hasznos és ötletes, 3 szintű licitrendszerének köszönhetően hirdetése nem kell, hogy idővel legördüljön a találati lista első oldaláról, hanem a kreditek segítségével mindig a listaoldalak élén maradhat. Ez a rendszer az egyéni hirdetők és a kisebb irodák között nem tesz különbséget, ugyanolyan feltételekkel kerülhetnek a legjobb helyekre a hirdetéseik.

Hirdethet euróban is

Ha okkal számíthatunk külföldi vásárlók érdeklődésére, például ingatlanunk Budapest belső kerületeiben, a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani, pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

 

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban?
Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely hat partneroldalunkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)