Van egy kis extra helyed a konyhában? Vagy éppen szükséged lenne rá? Neked konyhasziget kell!

A konyhasziget első ránézésre csak egy stílusos kiegészítője a konyhának, ami – nem mellesleg – extra pakoló és munkafelületet is biztosít, ám, ha jobban belegondolunk, sokkal több ez annál. Ide tudjuk leültetni a gyereket, hogy házit írjon, miközben mi főzünk, itt kapjuk be a gyors reggelinket, ide tesszük le a laptopot egy gyors online meetingnél és itt pihennek a gyümölcsök és azok az ételek, amiket jártunkban-keltünkben bekaphatunk.

Amellett tehát, hogy rendkívül funkcionális bútordarab, természetesen azt szeretnénk, ha jól is mutatna. Lehet elegáns és feltűnő, vagy beleolvadhat a konyha dizájnjába, lehet rusztikus vagy high-tech – mutatunk egy csomó ötletet.

Válassz hasonló árnyalatokat!

Van, akinek teljesen magától értetődő, hogy a konyhasziget is a konyhabútor része, és természetesen ugyanazokból az anyagokból, frontokkal, munkalappal és fogantyúkkal állítja össze. Mások a konyhaszigetet a vizuális önmegvalósítás terepének érzik, és nosza, mi bajunk lehet! – felkiáltással, egy egészen más dizájnú konyhaszigettel színesítenék a lakásukat. Rossz ötlet. A konyhaszigetnek ugyanúgy passzolnia kell a konyhabútorhoz, mint a zakó színének a nadrághoz – vagy mint ebben a Budapest, 2. kerületi családi házban passzol egymáshoz a konyhabútor, a sziget és az étkezőasztal.

Egészítsd ki zsúrkocsival!

Egy konyhasziget már magában is irigylésre méltóan sok extra helyet nyújt, de azért még ezt is lehet fokozni. A konyhasziget ugyanis stabil, ezzel szemben kistesója, a zsúrkocsi mobil. Ráadásul, amellett, hogy praktikus (különösen, ha nincs küszöb vagy szinteltérés a nappali és a konyha között), dizájnelemnek sem utolsó.

Márvány = luxus

Ha új magasságokba szeretnénk emelni a konyhaberendezést, használjunk olyan elegáns anyagokat, mint a természetes, tömör fa, vagy a márvány, mint ebben a budapesti, 2. kerületi otthonban. Egy márványsziget a konyha központi eleme lesz, természetes erezetével és fényes felületével garantáltan magára irányítja a figyelmet. Jól mutatnak vele a kontrasztok: fehér márványhoz használhatunk sötét bútorlapot, sötét márványhoz pedig világost, csak ne feledkezzünk meg arról, hogy ugyanez a dizájn folytatódjon a konyhabútor többi elemében is.

A fallal is lehet kontrasztos

A konyhasziget és a konyhabútor színe alkothat kontrasztot a fal színével is. A sötét-világos kombináció mindig elegáns és letisztult érzést kelt, anélkül, hogy unalmas lenne. Ebben a Budapest, 3. kerületi otthonban például bevállalták a teljesen fehér konyhaszigetet a fa-fehér kombó konyhabútor, és a sötétkék falburkolat mellé, és milyen jól tették!

Használd bátran a sötét árnyalatokat!

A sötét színek mindig eleganciát tükröznek. Szerencsére ma már messze nem csak a fekete-szürke vonalon mozoghatunk, az éjkék, a sötétzöld mostanában például rendkívül trendi.

Kombináljuk a földszíneket az organikus érzés érdekében!

A homokszínű bútorlap és a természetes fa munkalap organikus eleganciát kölcsönöz a konyhának, különösen akkor, ha szobanövényekkel is kiegészítjük, mint ebben a 2. kerületi családi házban. A növény egyébként is mindig jó ötlet, gyakorlatilag mindenhová illik, felüdíti a lelket és életet visz a legkopárabb helyiségbe is. A fa munkalap pedig tökéletes az étel elkészítéséhez, a hétköznapi étkezésekhez és a baráti összejövetelek alkalmával is. A konyha az otthon szíve, a konyhasziget pedig a konyha szíve.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)