Ingatlaneladás sikerrel? Találjuk meg a mi célcsoportunkat!

Sok mindent lehet hallani arról, hogy mi szükséges a sikeres ingatlaneladáshoz. De kevesen gondolnak arra, hogy első körben a célcsoportot kell meghatározni és nekik kell pozícionálnunk a hirdetésünket, hogy sikert érjünk el. Mai cikkünkben egy kis segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogyan lehet ezt jól csinálni.

Határozd meg jól a célcsoportot, és igazítsd hozzájuk a hirdetést!

Banális dolognak tűnhet, de ha hatalmas kertes házat hirdetsz, ne akard pályakezdő fiataloknak vagy nyugdíjas időseknek eladni, akik már nem bírnák a fenntartását, ugyanígy egy nappali + 1 hálós garzont se próbálj nagycsaládosoknak eladni. Határozd meg jól a célcsoportot, és szabd rájuk a hirdetés szövegét, azaz mindenképp emeld ki az ingatlan azon adottságait, amelyek az adott célcsoport számára pozitívak lehetnek. Figyelj ugyanakkor arra, hogy a hirdetés szövege tömör, de informatív és figyelemfelkeltő, valamint jól tagolt, átlátható és könnyen értelmezhető legyen.

Célcsoportnak megfelelően válaszd ki azt is, hogy hol hirdetsz. Az Ingatlantájoló több mint 15 éves tapasztalatával azon hirdetési portálok közé tartozik, ami minden célcsoport körében népszerű, ezért megbízható választásnak minősül. A megfelelő lépésekkel itt garantáltan nagyszámú látogatottságot fog elérni a hirdetésed, akik között egészen biztos, hogy rá fog találni a megfelelő vevőre.

Ráadásul a kiemelési csomagokban foglalt szolgáltatások ennek az esélyét még tovább növelik. Már a legkisebb, 14 napos csomag, esetén is lehetővé válik 20 kép feltöltése, aminek stratégiai jelentősége van az ingatlaneladásnál, de választhatsz 30, 60 vagy 120 napos csomagot is. A kiválasztott csomagtól függően hirdetésed akár az Ingatlantájoló facebook oldalán vagy partneroldalain is megjelenhet.

Határozd meg reálisan az árat!

Az, hogy milyen áron hirdeted meg az ingatlanodat, sorsdöntő lehet, ezért rendkívül fontos, hogy az ár és az érték kéz a kézben járjon. Gyakori hiba, hogy a tulajdonosok felülértékelik az ingatlanukat, egyszerűen azért, mert már tökéletesen alkalmazkodtak az adottságokhoz. Ezzel együtt, bármennyire is a szívedhez nőtt, egy szigeteletlen, régi, fa nyílászárós ablakú ház értelemszerűen ma jóval kevesebbet ér, mint egy szigetelt, hőszivattyús fűtésű otthon – még akkor is, ha fillérekből fel lehet fűteni a vegyes tüzelésű kazánnal.

Az interneten számos ingatlankalkulátor található, minél összetettebb valamelyik és minél több adatot kér, annál jobb, annál inkább figyelembe veszi az ingatlanunk valódi tulajdonságait, így az értékbecslése is annál pontosabb lesz a végén. Ha pedig végképp nem hiszünk a szemünknek, böngésszük a hirdetéseket, figyeljük az árakat, tulajdonságokat és elhelyezkedéseket, és úgy próbáljuk meg belőni az értéket.

Persze, az sem végzetes, ha tévedünk és az elsőre megadott áron senkit sem hoz lázba az ingatlanunk. Az Ingatlantájoló Hirdetésfigyelő szolgáltatásának köszönhetően ugyanis értesülni fognak a lehetséges érdeklődők arról, ha csökkentjük az árat.

Fotó, fotó, fotó

Akár lakás vagy nyaraló, akár befektetési céllal keres valaki ingatlant, általában a szívére hallgat, vagyis rendkívül fontos az első benyomás, ezt pedig leginkább fotókkal tudjuk megadni. Senki sem kattint egy olyan hirdetésre, ahol nincsenek fényképek, a vonzó fotókra azonban automatikusan ráklikkelnek, még akkor is, ha nem pont olyan ingatlant keresnek, mint a miénk.

Az erős, figyelemfelkeltő hirdetéshez tehát elengedhetetlenek a jó fényképek. Hogy tudjuk ezt előállítani? Először is nézegessük az ingatlant más szemével és Hozzuk olyan állapotba, hogy az imponáló legyen. Rakjunk rendet, pakoljuk el a személyes holmikat, tegyünk az asztalra virágot, vegyük elő a legféltettebb díszpárnákat és dekortágyakat! Ha ez megvan, már csak arra kell várni, hogy kisüssön a nap, és kezdhetjük is a fotózást, de előtte feltétlenül töröljük meg az objektívet, mert maszatos kamerával készült fotón a legszebb lakás is kissé kísértetház jelleget kap.

Fotózzunk le minden helyiséget, azoknak is a legelőnyösebb részeit, többször, több szögből is, hogy legyen miből válogatni. Készítsünk kinti fotókat is a házról és a kertről, szintén a legszebb részekre koncentrálva. Nálunk jobban senki sem ismeri az ingatlanunkat, használjuk ezt az előnyt bátran! Az utómunkával se fukarkodjunk, de ha nem értünk hozzá, a legtöbb képszerkesztőben van automatikus javítás funkció, ami csodát tud tenni. És ne felejtsünk el alaprajzot is készíteni, ha nincs más, egy kockás papíron, vonalzóval készített rajz is megteszi, csak arányos legyen és lehessen rajta látni, hogy melyik helyiség melyik helyiségből nyílik, és hol helyezkednek el az ablakok, illetve, ha terasz, erkély van, azt is tüntessük fel rajta.

 

Az első helyre szeretnél kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres?
Most kedvezményesen licitálhatsz az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheted!

 

Legyen hirdetésed mindig az élvonalban!

Az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, 3 szintű licitrendszerének köszönhetően hirdetésed mindig a listaoldalak élén maradhat! A 3 szintű licitrendszernek köszönhetően a helyi és a különböző szűréseknek megfelelően megjelenő listaoldalakon is a lehető legjobb helyre pozícionálhatod hirdetésedet kreditjeid segítségével. A licitrendszer további előnye ezen felül, hogy a nagyobb és kisebb irodák, illetve a magánszemélyek között teljesen egyenlő feltételeket teremt.

Személyre szabott cikkek profi szerzőktől

Az Ingatlantájolón ráadásul olyan egyedülálló lehetőség is rendelkezésre áll, mint a cikkrendelés. A megfelelő hirdetői csomag választásával ugyanis cikket is írathatsz ingatlanodról! Az Ingatlantájoló profi újságírói veled együttműködve írják meg a cikket, amit jóváhagyásod után az Otthontérkép Magazin felületén tesznek közzé. Ez a cikk pedig az Ingatlantájoló partneroldalaira is kikerül.

Nálunk euróban is hirdethetsz

Ha ingatlanunk okkal számíthat külföldi vásárlók érdeklődésére, például Budapest belső kerületeiben, a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani a pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

 

Mindenképpen szeretnéd minél hamarabb eladni az ingatlanodat, igaz? Akkor semmiképpen se hagyd ki az euróban hirdetés lehetőségét se! Az Ingatlantájolón rengeteg szolgáltatás segít abban, hogy ne kelljen hónapokat várni az eladásra, hanem a lehető leghamarabb továbbadj az ingatlanodon!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)