Eladnád az otthonod? Így készülj fel az érdeklődők fogadására!

Itt a tavasz, és már látszik, hogy elkezdett felpörögni az ingatlanpiac. Egyre többen kezdenek most új lakást keresni, eladóként érdemes alaposan felkészülni a hirdetésre és az érdeklődők fogadására.

Ha otthonról van szó, a legtöbben valójában kellemes hangulatot keresnek: azt figyelik, hogy hogy érzik magukat az adott ingatlanban. A mostaninál tökéletesebb időzítést pedig elképzelni is nehezen lehet, hiszen itt a tavaszi nagytakarítás ideje. A tiszta otthonnál és a rügyező kertnél pedig kevés hívogatóbb dolog van, amivel csábíthatnánk a vevőket.

Az illatok tudat alatt rendkívül erősen hatnak az érzelmeinkre, ezért az érdeklődők fogadása előtt mindig gondoskodjunk róla, hogy kellemes legyen a levegő. Akár süti is süthetünk, aminek illata kifejezetten otthonos hangulatot teremt, de ha nincs időnk ilyesmire vagy nem vagyunk éppen konyhatündérek, akkor is szellőztessünk ki alaposan és párologtassunk valami kellemes, nem tolakodó illatot, vagy tegyünk egy vázába szezonális, épp most nyíló virágokból. És van még egy illat, amit a legtöbben a békés otthonhoz kötnek: a frissen főtt kávé. Nyilvánvalóan nem kell terített asztallal várni az érdeklődőket, de egy kávé mindenhol belefér, a siker érdekében.

Először azonban mindenképp fel kell adnunk egy figyelemfelkeltő, hívogató hirdetést!

Ahhoz, hogy az eladó ingatlanunkat tényleg meg akarják nézni az érdeklődők, első és legfontosabb, hogy olyan helyen hirdessük meg a lakásunkat, amit sokan látogatnak. Az Ingatlantájoló Magyarország egyik legnagyobb forgalmú ingatlanhirdetési portáljaként számos hirdetési csomaggal áll az eladók rendelkezésére. De milyen is az igazán jó hirdetés, amire szívesen kattintanak?

Elengedhetetlenek a kiváló minőségű képek

Az Ingatlantájolón ingyenesen is feltöltheted az ingatlanod és az a különleges helyzet áll fenn, hogy a feltöltéssel nem kizárólag az ingatlantajolo.hu felületén jelenik meg a hirdetésed, hanem a társoldalunkra, az otthonterkep.hu oldalra is azonnal áttöltődnek a regisztrált hirdetések anélkül, hogy Neked bármit is tenned kéne. Az oldal kezelhetősége ráadásul egyszerű és mindössze 2-3 percet vesz igénybe a hirdetésfeltöltés.

A feltöltést követően választhatsz egy hirdetői csomagot, amivel azért is érdemes élni, mert előnyhöz juttat a többi hirdetővel szemben. Sokszor tényleg csupán csak napi 2-3 kávé árába kerül egy hirdetői csomag, amivel rögtön 20 kép feltöltése is elérhetővé válik és ezáltal sokkal észrevehetőbb lesz a hirdetés az érdeklődők számára. Az az igazság, hogy a képekkel rendelkező hirdetéseket lényegesen többen kattintják, és sokkal nagyobb az esély arra, hogy a megfelelő célcsoportot is megtaláld a lakásodra vagy családi házadra.

És az őszinteség is fontos

Alap, hogy bármiről lehet úgy beszélni, hogy az ember szívét megdobogtassa, még akár egy ingatlanról is, főleg, ha az valakinek az otthona lesz. Fejtsd ki a hirdetésben bátran az ingatlan tulajdonságait, hiszen a vevők éppen ezt keresik: az információt. Ne felejtsd el, hogy ami az egyik embernek közömbös vagy hátrány, az másnak előny lehet: vannak, akik a városi nyüzsgést szeretik, mások a békét, van, aki a szupermodern okosotthonokra esküszik, de sokan vannak azok is, akik egy százéves vályogházban képzelik el a szép családi életet. És persze az életben sokszor kompromisszumok is kellenek, mind az eladó, mind a vevő részéről. Olyat pedig semmiképpen se írjunk a hirdetésbe, ami nem igaz, mert előbb-utóbb biztosan kiderül, és akkor biztosan nem lesz üzlet.

Sok múlik az árazáson!

Ezután jön az árazás, ami viszont egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen egy túlárazott ingatlan sok időt fog eltölteni a piacon, mielőtt gazdára talál, nekünk viszont nem ez a célunk. Fontos tehát a reális ár meghatározása, de ha úgy véljük, hogy túl magas árat szabtunk meg, és emiatt nem érkeznek az érdeklődők, akkor sohasem késő változtatni. Az Ingatlantájoló megújult Hirdetésfigyelő szolgáltatásának köszönhetően ráadásul 24 órán belül hírlevelet kapnak ingatlanunk árának csökkenéséről azok, akik a mi ingatlanunknak megfelelő szűrési paraméterekre állítottak be Hirdetésfigyelő szolgáltatást.

 

Az első helyre szeretnél kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatásával licitálhatsz az első helyekre.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheted!

 

Egyenlő feltételek a magánszemélyek és a profik között!

Az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, háromszintű licitrendszerének köszönhetően hirdetésed mindig a listaoldalak élén maradhat! A licitrendszernek köszönhetően a helyi és a különböző szűréseknek megfelelően megjelenő listaoldalakon is a lehető legjobb helyre pozícionálhatod hirdetésedet kreditjeid segítségével. A licitrendszer további előnye ezen felül, hogy a nagyobb és kisebb irodák, illetve a magánszemélyek között teljesen egyenlő feltételeket teremt.

Nem vagy a szavak embere? Segítünk!

Ha hirdetésszöveget nem is írhatunk helyetted, abban tudunk segíteni, hogy eladó ingatlanodról újságcikk íródjon. Az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagjának része ugyanis, hogy ingatlanodról profi újságíró ír egy cikket, amely az Otthontérkép Magazinban, illetve partneroldalainkon, (pl. Mfor, Privátbankár, Infostart) is megjelenik. Amennyiben ezt a kiemelési csomagot választod, kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot, és egy rövid beszélgetés után megírja a cikket, amit megjelenés előtt jóváhagyhatsz. Ugye milyen menő? Igazi újságírónak adhatsz interjút, mint a sztárok!

Hirdethetsz euróban is

Ha ingatlanod olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy okkal számíthatsz külföldi érdeklődők jelentkezésére, például az osztrák határ mentén, Budapest belső kerületeiben vagy a Balatonnál helyezkedik el, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani, a pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

 

Ingatlant hirdetnél akár Forintban, akár Euróban?
Próbáld ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdetsz, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanodról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheted ingatlanodat!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

A törvénymódosító javaslat már az Országgyűlés asztalán fekszik.

© 2024 (v2.202102)