Itt a tavasz! Költözz oda, ahol hegyek ölelése és vízparti környezet vár!

Mindehhez még nem is kell messze menned a fővárostól, ugyanis Buda kapujában épült egy olyan lakópark, amely dombok és hegyek ölelésében, egy tó partján várja új lakóit.

Aki a fővárosból szeretne kiszakadni, annak kiemelt fontosságú, hogy zöldövezetben élhessen, mégis karnyújtásnyira Budapesttől. A Tópark lakóparkban ez tökéletesen megvalósul, hiszen a Biatorbágyon, közvetlenül Törökbálint határán, a Törökbálinti-tó partján felépült „mini város” saját kitáblázott fel- és lehajtóval rendelkezik az M0-ás körgyűrűről, hogy Újbuda mindössze 10-15 perc alatt elérhető legyen, mégis dombok, hegyek között, vízparton élhessék lakói mindennapjaikat.

És ez még nem minden, ugyanis a Tópark – Be My City koncepció arra épült, hogy voltaképpen ne is kelljen Budapestre ingázni, ugyanis egy olyan lakókomplexumot hoztak itt létre, ahol nemcsak lakások, de szolgáltatások, irodák, üzletek, iskolák, azaz minden, ami a mindennapi élethez kell, egy lakóparkon belül megtalálható. Mindez ráadásul gyönyörű zöld környezetben.

Itt a természetben tett kirándulás nem kell többé, hogy csupán hétvégi program legyen, a környék ugyanis gyönyörű kirándulóhelyek sokaságával vár, amelyek a jó időben, egy-egy munkanap végén is elérhetőek, és a lakóparktól nem messze halad el a Budapest-Balaton kerékpárút is. Aki pedig a hegyek helyett inkább a vízpart szerelmese, azt várja a Törökbálinti-tó, amelyet már sok vízimadár választott otthonának. A tó köré épült futókör és kerékpárút remek lehetőséget biztosít egy kis kocogásra, vagy biciklizésre, illetve a tópart körüli fákkal övezett sétány ideális helyszín, sétálni, vagy egyszerűen csak gyönyörködni a naplementében.

A 40 hektárnyi félig beépített és félig zöld területen élve szinte végképp elfelejtheted az autódat, hiszen a lakóparkon belüli közlekedés egyszerűen megoldható az épületeket összekötő, fákkal beültetett passzázsokon vagy bicikliutakon keresztül, a kis távolságoknak köszönhetően gyalogosan vagy kerékpárral. Itt nem kell mindennap agresszív autósokkal harcolnod, ha a dugót elkerülve inkább biciklivel mennél dolgozni, vagy vinnéd a gyerekeket iskolába, óvodába. A nagyobb gyerekek akár egyedül is könnyedén eljuthatnak a suliba. Autóra mindössze akkor lesz szükséged, ha az utad Budapestre visz, de az M0-ás, M1-es és M7-es autópályák közelségének köszönhetően innen a Balatont is könnyedén elérheted, sőt akár Bécsbe vagy Pozsonyba is gyorsan eljuthatsz.

Itt valóban jó családdal élni, az épületek közt rengeteg zöld felület, játszótér vár és mindeközben nem kell, hogy hipermodern monstrumok között sétálgass, a Tópark épületei ugyanis klasszikusabb vonalat képviselnek, mégis minden épület egyedi. Aki figyelmesen sétálgat még Zsolnay homlokzati díszt és Magyarországon építészeti léptékben először alkalmazott, speciális bevonatú színes üveg homlokzatot is felfedezhet az egyik épületen. Utóbbit Balogh Eleonóra, Ferenczy Noémi-díjas üvegművész tervezte, akinek további munkái is megtalálhatóak az épületben.

Az elegáns külső pedig olyan korszerű, környezetbarát műszaki megoldásokat rejt, mint a minőségi hőszigetelés és nyílászárók, illetve az intelligens vezérlésű hőszivattyús mennyezeti hűtés-fűtés rendszer. Így aki ideköltözik, nemcsak az autós közlekedés csökkentésével tesz a fenntarthatóbb környezetért, hanem otthona mindennapi fenntartását is környezetbarát, ráadásul pénztárca kímélő módon valósíthatja meg. A felsoroltakon kívül pedig a fenntarthatóságot szolgálja az is, hogy a locsolás talaj- és esővízzel történik, és a hulladékot is szelektíven gyűjtik.

A Tópark lakóparkot már sokan választották otthonuknak, így aki ideköltözik, azt már egy összeszokott lakóközösség várja, valamint egy csodás otthon festői természeti és igényes épített környezetben.

A cikk megjelenését a Tópark lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kínai luxusvasút épülne Ferihegy és a Belváros között?

Kínai luxusvasút épülne Ferihegy és a Belváros között?

A kabinet lemondott az uniós forrásokról.

Falansztertől üvegpalotáig – ilyen az EU központja

Falansztertől üvegpalotáig – ilyen az EU központja

A brüsszeli uniós negyed: a Bizottság, a Tanács és a Parlament épületei egy újságíró szemével.

Reggelizz, mint egy király!  - Ez az új vendéglátós trend

Reggelizz, mint egy király!  - Ez az új vendéglátós trend

Napunk nyitó étkezése, a reggeli, reneszánszát éli. Bár az orvosok már régóta mondogatják, hogy reggel kell inkább kiadósan enni, mint este, ez eddig nem volt igazán vendéglátós sztártéma. Mostanáig.

Újabb fontos tudnivalók az EP-választásról

Újabb fontos tudnivalók az EP-választásról

Kik és kikre szavazhatnak június 9-én?

© 2024 (v2.202102)