Szívesen laknál a Duna-parton? Mutatunk néhány klassz lehetőséget!

Heti ingatlanmustránkban ezúttal olyan újépítésű projekteket válogattunk, amelyek közvetlenül a Duna partján vagy legalábbis a folyóhoz nagyon közel épülnek, így ha te is szívesen laknál a folyó közelében, érdemes lehet szétnézned az alábbi projektek háza táján. Mert erdő mellett talán nem jó lakni, de folyó mellett biztosan zseniális!

Metrodom Green

A Vágóhíd és a Vaskapu utcák kereszteződésében, a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház és a Duna-part közelében épül a Metrodom Green lakópark egyedülálló energiatakarékos megoldásokkal. Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

A Metrodom Green központi elhelyezkedése ellenére a nyugalom zöld szigete, hiszen egy negyed hektáros belső kert, egy 10-12 méter széles, ’L’ alakú külső kert, az alacsonyabb szárnyakon intenzív zöldtető és a külső homlokzaton végigfuttatott zöld növények garantálják a természetközeli környezetben történő pihenést feltöltődést. Ráadásul a lakópark most kapta meg a rozsdaövezeti besorolást, így még az 5%-os áfa is visszaigényelhető.

Metrodom River

Ha olyan ingatlant keresünk, amely befektetésként is megállja a helyét, az első szempont a választásnál mindig a lokáció, ezen kívül kiemelten fontos, hogy a lakás energiatakarékos legyen, hiszen az ilyen ingatlanok könnyebben kiadhatóak. Ennek érdekében kifejezetten előnyös egy jó elhelyezkedésű, új építésű projektben lakást választani, mint amilyen a Metrodom River lakópark, amely a XI. kerületben, közvetlenül a Duna mellett épült fel.

A kiváló elhelyezkedés itt is magas szintű műszaki tartalommal is párosul, így az első osztályú szigetelés és hőszigetelt nyílászárók mellett a Metrodom saját fejlesztésű Dual Eco fűtésrendszere biztosítja, hogy a lakások fenntartása alacsony költségű és környezetbarát legyen. Mindez pedig a Metrodom szintén saját fejlesztésű okosotthon rendszerével is kiegészül, ami az energiatakarékos technológiát még hatékonyabbá teszi.

Danubio Lakópark

Danubio Lakópark az elmúlt években méltán népszerűvé vált XIII. kerület egyik legfrekventáltabb részén, a Foka-öbölnél helyezkedik el, ahol egyesül a modern városi infrastruktúra kényelme és a természeti környezet közelsége. A lakópark emellett magas műszaki tartalommal épült, csodás panorámás lakásokat kínál és azonnal költözhető. Érdemes azonban sietni, ugyanis már csak néhány lakás maradt a kínálatban.

A Danubio teraszai az egész házon végigfutnak és üvegkorláttal rendelkeznek, így itt valóban semmi nem zavarja a páratlan panorámát. Az egyedi design és kialakítás pedig valódi luxuséletérzést nyújt az itt lakók számára. A lakópark saját kikötővel rendelkezik, így a Duna és a vízparti élmények kéznyújtásnyira elérhetők a lakók számára. A nagy kertben lehetőség van piknikezni, sétálni, vagy egyszerűen csak pihenni és élvezni a környező zöld területet.

Zöld Duna Ház

Családosként vagy családalapítás előtt két dolgot tartunk szem előtt ingatlanvásárláskor. Az egyik, hogy az ingatlan frekventált helyen, mégis, ha lehet zöldövezetben legyen, a másik, hogy megvásárlásához az állami támogatásokat is igénybe vehessük. A Zöld Duna Társasház Vácott, a Duna-menti zöldövezetben, a Dunától mintegy 300 méterre épült fel, mindkét feltételnek megfelel, és lakásai hamarosan költözhetőek.

A társasház tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a fenntarthatóság is, ezért nagy üvegfelületű, háromrétegű nyílászárókat építettek be, és a lakások fűtését és hűtését megújuló energiát hasznosító, hőszivattyú biztosítja kedvezményes áramtarifával, így a rezsi is kedvező lesz. Emellett a mennyezeti felület hűtés-fűtés rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy zajmentes és egészséges is.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jönnek szép sorban a Patriotok Ukrajnába

Jönnek szép sorban a Patriotok Ukrajnába

Herszon megyét is ágyúzták az oroszok.

Megint változhat az alaptörvény

Megint változhat az alaptörvény

Kíváncsian várjuk a szavazás eredményét.

Hű, de erős lett a forint!

Hű, de erős lett a forint!

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Közel a szabad média vége az EU-ban? Gúzsba kötés határán áll több uniós országban

Közel a szabad média vége az EU-ban? Gúzsba kötés határán áll több uniós országban

A médiaszabadság mértéke Magyarországon különösen, de másutt is hanyatlik.

© 2024 (v2.202102)