Ez vár ránk idén a kertben és az udvaron

A tavaszi hónapokban előre araszolva egyre gyakrabban fürdőzhetünk a nap sugaraiban, szippanthatjuk be a nyiladozó fák és virágok illatát. Ilyenkor minden valamire való kiskertész felcsapja a magazinokat vagy az internetet, hogy utána járjon mi is a menő idén a kertben. Mutatjuk!

Különválik az étkező és a pihenő rész

Egyre divatosabb, hogy a nagy, saját zöldterülettel megáldottak már nem egy, hanem két teraszt is kialakítanak. Az egyiket csak és kizárólag étkezésre használják, a másik pedig a nappali funkcióját tölti be a szabad ég, esetleg egy amolyan fedett teraszos tető alatt.

Kellemes fedett terasz Érden

 

Természetes anyagok

Kicsit vicces, hogy a kert tervezésénél felmerül, hogy természetes anyagok egyre divatosabbak. Mi másért akarná valaki vagyonokért kicsinosítani a kertjét, ha nem azért, hogy a szabadban, a természetben élvezhesse a pihenést. De ne legyünk ennyire szőrszálhasogatók, valószínűleg itt arra gondolnak, hogy a kerti bútor, ha lehet ne műanyagból legyen és a járdát ne betonból csináltasd meg, hanem a természetközeli terméskőből.

Hangulatos kerti sütögető Szentendrén

 

Modern színes bútorok a kertben is

Ahogy a lakás falain belül hódítanak a szivárvány színeiben pompázó különleges bútorok, úgy a kertben is megjelent ez a trend. Elég jópofa és feltűnő székeket és asztalokat lehet már kapni, de például egy függőágy vagy akár az extrább virágládák is jól mutatnak. A formabontás vonalán elindulva, érdemes megemlíteni a különleges és kreatív elemeket, amik ismét divatba jöttek, ilyenek például a szobrok és az installációk.

Kevés gondozást igényló növények és gyep

Nagyon szimpatikus új trend van kialakulóban, miszerint az embernek nem kell a saját kertje rabszolgájává válni, megteheti, hogy olyan növényeket és gyepet választ, ami kevesebb gondozást igényel. Mivel ezek sokszor a “buja zöld” kategóriába tartoznak, így ettől lehet egy kis dzsungel feeling is, ami nem keverendő össze az elgazosodott ágyással.

Gyönyörű zöld kert egy szigethalmi házban

 

Letisztult és vintage

Ha stílusirányzatokban szeretnénk meghatározni a kerttrendeket, akkor a letisztult és a vintage a nyerő. Mindkettő lehet nagyon ízléses és kényelmes, ahogy túltolt is, így érdemes óvatosan bánni a kiegészítőkkel, elemekkel.

Okoskert

Ha már okos a telefonunk, a házunk, a kabátunk, az óránk, hát hogy maradhatna ki a sorból éppen a kert! 🙂 Tény, hogy a kert “okosítása” sok terhet levehet a tulajdonosok válláról. Gondoljunk csak egy nyaralásra! Eddig a szomszéd nénit kértük meg a növények öntözésére némi sütemény fejében, most már ezt egy gombnyomással elintézhetjük, de valójában az is lehet, hogy még egy gombot sem kell megnyomni, köszönhetően a  kertben elhelyezett szenzoroknak.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc állami kézbe adja a vízszolgáltatást és annak felelősségét

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak.

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Most kell figyelni, hogy megkapjuk a 150 ezer forint adó-visszatérítést

Érdemes lehet akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani az év végén.

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Jön a Kormányinfó: mutatjuk a legfontosabb bejelentéseket, percről percre!

Több hetes kihagyás után tér vissza a Kormányinfó, a szokásos csapat, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra vezetésével.

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Varga Mihály szerint még fehérebb lesz a gazdaság

Az adóhatóság sikeres, teljesítette a megújulás, szemléletváltás feladatát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, szakmai konferencián Budapesten.

© 2023 (v2.202102)