Budapesti nagy kertek, faházas ötletekkel!

Nagy kertes ház, sőt panorámás is? Kihasználhatod a tágas, fás tereket néhány igazán amerikai, levegőben járó ötlettel! A filmekben legtöbbször gyerekek játszanak, bujdosnak a faházakban, de a fiatalok is elbújhatnak órákig a hétköznapi teendőktől.

A faház az Egyesült Államokban és Európa egyes országaiban a 90-es évektől terjedt el, azóta fejlődött ezek kivitelezése és kinézete is. A faházakat lehet a fa vagy fák köré, mögé, fölé építeni. Fontos, hogy építésükkor minél kevesebb kárt, sérülést okozzunk a fáknak, ezekre vannak technikák és metódusok. Mutatunk néhány budapesti nagy kertes lakást, ahova ezek az igazán szép ötletes darabok tökéletesen illenének!

Itt van pár faház ötlet külföldről, én azt mondom az ihletet megkaptam. Te is?

külföldi ötlet

A belső berendezésekre is 100 meg 100 ötlet van. Az alábbi faházban próbáltak a fa bútorzatnál maradni, de a lépcső szó szerint egy meredek megoldás lett!

belső berendezés

Ha extrémebb faházakban gondolkodsz, arra is van sok elképzelés, íme az egyik!

faházak budapesti házakra

Ahogyan ezeket a faházakat nézted, biztos eszedbe jutott, hogy szépek meg egyediek, de hol is férnének el itt Budapesten? Az otthontérkép.hu oldalán keresgélve rábukkantunk olyan kertes házakra, amelyek tágasak és fa rengeteggel vannak körülvéve.

Például itt van ez a XXII. kerületi családi ház, ahol a kertben már kis tó és külső kemence is található, de az ingatlant körülvevő fa mennyiség lehetővé teheti a faház kiépítését is. Az erkélyekről csodás kilátás van a környékre és a friss levegő, csend még hangulatosabbá teszi a belső kertet.

A XXII. kerületi nagy kertes házról még több képet a fotóra kattintva láthatsz!

családi ház

De itt ez a III. kerületi ház is, ahol a napfényes reggeleken a madárcsicsergés zenéje költhet. A tágas területen található díszkert, terasz, medence és tó is. A gyümölcsfákkal és örökzöldekkel átölelt családi ház ötletekben gazdag, ezért plusz kiegészítőként a faházas megoldásokon is el lehet gondolkodni.

A III. kerületi kertes házról még több képet a fotóra kattintva tekinthetsz meg!

Budapesti családi házak

Az alábbi istenhegyi ingatlan sem semmi. Egy erdő közeli, 1160 nm-es telekről beszélünk, ami cserjékkel és fákkal van beültetve. A nagy telkes XII. kerületi családi ház ténylegesen átgondolt tervezéssel, kivitelezéssel és jó adottságokkal rendelkező ingatlan. A nagy telken, nagy ház található, amiben 8 és fél szobát alakítottak ki.

További képekért kattints a fotóra!

családi házak Budapesten

Egy másik nagy telket is találtunk. Az ugyancsak a XII. kerületben található ház egy természetvédelmi terület határán fekszik és ősfás, termő gyümölcsfás, intim kertet alakítottak ki. A kertvárosi környék biztonságos, a közlekedési feltételek is kiválóak. A ház sok és méretes ablakai csodás kilátással ajándékozzák meg az ott lakókat.

További képekért kattints a fotóra!

nagy kertes ház

A külföldi képek forrása: https://hu.pinterest.com/.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat.

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

© 2024 (v2.202102)