Pazar luxusingatlanok nemcsak a Rózsadombon vannak!

Magyarországon toronymagasan Budapesten élnek a legtöbben, utána következik Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs és Győr. Az 5 megyeszékhelyen ugyan összesen nem élnek annyian, mint a fővárosban, mégis bőven tudnak válogatni az eladó ingatlanok között azok, akik ezekbe a városokba szeretnének költözni.

Annál is inkább, hogy ezekben a nagyvárosokban az elmúlt években ugyan folyamatosan emelkedtek az ingatlanárak, de közel sem olyan mértékben, mint Budapesten. A budapesti és vidéki árak közötti különbség pedig nemcsak a többség számára megfizethető ingatlanállományra igaz, hanem a felső tízezer pénztárcájához igazodó luxusingatlanok esetében is. Míg a fényűző luxusingatlanokról híres Hegyvidéken és Rózsadombon rengeteg 300 milliónál drágább ingatlan van, addig a fentebb említett városokban csak egy-két 300 milliónál drágább házat találtunk az Otthontérkép kínálatában!

Ami Budapesten a 300-400 milliós ingatlan kategóriájába tartozik, azt ebben az öt vidéki nagyvárosban 100-250 millió környékén árulják. Most mutatunk 5 különleges luxusingatlant az említett városokból!

Eklektikus hangulatú luxusingatlan Debrecenben

Hajdú-Bihar megyeszékhelye Debrecen, a több mint 200 ezer lakosú település legdrágább ingatlana egy 360 milliós, óriási belső medencés családi ház! Személyes kedvencünk mégis inkább, az alábbi 250 milliós luxusingatlan (ami egyébként a második legdrágább ingatlan a városban). A 314 négyzetméteres ház belső terei roppant hangulatosak, köszönhetően a meleg árnyalatoknak, téglafalaknak és faburkolatoknak, látszógerendáknak. Kifejezetten izgalmas részlete a háznak a konyhában található kemence, de teraszon lévő szauna és hideg vizes dézsa kombót is szívesen kipróbálnánk! Még több képért kattints a fotóra!

debreceni luxusingatlan
Modern luxusingatlan Szegeden

Szegeden egy 2012-es építésű egyszintes luxusingatlant választottunk ki a válogatásban. A ház Újszeged egyik legelegánsabb utcájában található (legalábbis a hirdetés leírása szerint), ára pedig 115 millió forint. A budapesti luxusingatlan árakhoz képest ez akár még “barátinak” is tűnhet, de Szegeden többnyire 100-150 millió forint környékén árulják az ilyen kategóriájú ingatlanokat. A legdrágább szegedi ingatlan egyébként egy 19 szobás, 780 milliós családi panzió.

Romantikus családi ház Miskolctapolcáról

Miskolcon egy igazán egyedi stílusú luxusingatlanra bukkantunk, amit Puskás Péter Ybl-Díjas építészmérnök tervezet. A ház különleges hangulatához nagyban hozzájárulnak a boltíves ablakok, a kovácsoltvas korlátok, díszítőelemek és a Tiffany ablaküvegek. A romantikus kis kastély ára 110 millió forint! Még több képért kattints a fotóra!

miskolci luxusingatlan
Patinás villa Pécsről

Pécsett kereken 200 millió forintért árulnak egy 1880-as években épült, néhány éve pedig teljes körűen felújított villát. A 350 négyzetméteres luxusingatlan egyébként Pécs, harmadik legdrágább ingatlana.

pecsi villa
Nádtetős luxusingatlan Győrből

A sort egy roppant hangulatos,  nádtetős házzal zárjuk, a közel 130 lakosú Győr szomszédságából (igen tudjuk ez csalás, mivel az ingatlan nem Győrben található, de nem tudtunk ellenállni neki)! A 300 négyzetméteres luxusingatlanhoz saját tó is tartozik, ára pedig 216 millió forint, amivel elnyerte a Győr legdrágább ingatlana címet (természetesen csak akkor, ha elfogadjuk győri indulóként).

nadtetos luxusingatlan

© 2021 (v150.202005)