Hangulatos öregkor a Fertő tó partján!

Amerikában, Florida a nyugdíjasok paradicsoma, de szerencsére mifelénk is lehet találni, néhány eldugott, de mégis elegáns környéket. A Balaton északi partja az, ahová tömegesen költöznek a felső középosztálybeli szépkorúak. A Fertő tó még kevésbé felkapott, pedig…

A győriek, még inkább a soproniak számára azonban kiváló lehetőségeket rejt a Fertő tó és közvetlen környéke. Ezen a környéken egy darabka Ausztria köszön vissza ránk, de az orvosi szolgáltatások, a boltok és egyébként is a munkaerő még mindig a megfizethető kategóriába tartozik. Én még messze vagyok a nyugdíjtól, de pihenő éveimet igenis el tudnám képzelni, ebben az igazán hangulatos fertőrákosi házacskában. A színvonalas berendezést és a kellően tágas tereket elnézve nem is tűnik elrugaszkodottnak a 41,8 milliós irányár. A fűtést napenergiával is segítő házban masszázskádas fürdőszoba, igényes beépített szekrények és a két darab albérletként funkcionáló, szeparált lakrész ideális „nyugdíjas otthonná” teszi ezt a 150 nm-es tóhoz közeli házat.

De a Fertő tó környéke számos további lehetőséget rejt azoknak is, akiknek nincsen 40 milliójuk egy ilyen nagy házra. Szintén igényes ez a kisebb, 90 nm-es ugyancsak fertőrákosi ház, ami már 24,9 milliós irányáron elérhető. Állapota felújított és a telke is kellően kicsi ahhoz, hogy ne kelljen sokat fizetnünk a kertésznek.

Aki a városias kényelmet keresi, az körülnézhet Sopronban is, ahol persze magasabbak az árak, de ugyanígy igen kellemes, színvonalas életnívót biztosíthatunk magunknak. A nyugati régió talán legszebb belvárosában a 90-es évek végén épült hangulatos lakás 22,9 millióért a miénk lehet.


© 2021 (v150.202005)