Használtat vagy új építésűt? Inkább szerkezetkész lakást vennék!

Ha egy család lakást keres, felmerül a kérdés, hogy inkább a használt vagy az új építésű lakások között válogassanak. Ha CSOK-ot is igénybe szeretnének venni, akkor három gyerek esetén már igen nagy a különbség a használt és új építésű ingatlanra felvehető támogatás között.

Nem kérdés tehát, hogy az új építésűt érdemes választaniuk, az új építésű projektek azonban a szakemberhiány miatt szinte kivétel nélkül csúszásban vannak. Egy kisgyerekes családnak nem olyan könnyű egy költözést megszervezni, hogy hónapokat várhassanak egy kulcsrakész projektre, ezért jó megoldás lehet számukra egy szerkezetkész épület lehetőleg minél magasabb készültségben.

Budatétény kertvárosi részén, családi házas övezetben most egy ilyen ikerház mindkét része vált eladóvá. A két ikerfél jelenleg 80-85%-os készültségben van, a használatbavételi engedélyt még nem kérték ki rájuk.

Egyenként is tágas terekkel, összesen 212 nm-rel, 71 nm-es nappali + étkezővel, 3 egész és egy fél hálószobával, valamint a tetőtérben egy előtérrel rendelkező, 1 szoba + fürdőszobás lakrésszel rendelkeznek.

A nappali + étkező az alsó szinten található, itt találjuk még a konyhát, egy zuhanyzós fürdőszobát WC-vel és egy háztartási helyiséget, mely gardróbnak is használható. Az alsó szinthez csatlakozik két nagyméretű terasz, ezek 12 és 9 négyzetméteresek. A felső szinten találjuk a hálószobákat és egy fürdőszobát WC-vel, a 3 egész szoba mindegyikéhez erkély is tartozik.

Az épületben padlófűtést építettek ki, melyhez már csak egy kazánt kell megvásárolni, a világítás is kiépítésre került, és beszerelték az elektromos redőnyöket is. A burkolatokat, szanitereket, belső nyílászárókat az új tulajdonos maga választhatja ki, a befejezést illetően az eladó kivitelezőkkel, megegyezés alapján segítséget nyújt.

Mindkét ikerfél önálló közművekkel rendelkezik, alsó szintjükön 2 db kétállásos garázs, tároló és kazánház kapott helyet. Az ikerházhoz tartozó telek mérete összesen 1140 nm, a hátsó ikerfélhez nagyobb telekrész tartozik. Az ingatlanból az M0-ás, a 6-os és a 7-es út autóval pár perc alatt megközelíthető, tömegközlekedés a 13-as és 113-as buszokkal lehetséges.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Svédország Gripeneket adna át Ukrajnának

Svédország Gripeneket adna át Ukrajnának

Rakéták zúdultak Kijevre és Harkivra, erőműveket is támadtak az oroszok.

Orbán Viktor megint megosztott és tovább uralkodik

Orbán Viktor megint megosztott és tovább uralkodik

Főszerkesztői jegyzet arról, hogy a héten a kormányon belül átrendeződtek az erőviszonyok. Vagy, ha úgy tetszik, azok csak a helyükre kerültek.

Sajnos igaz a hír, drágább lett a dollár

Sajnos igaz a hír, drágább lett a dollár

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

© 2023 (v2.202102)