Használtat vagy új építésűt? Inkább szerkezetkész lakást vennék!

Ha egy család lakást keres, felmerül a kérdés, hogy inkább a használt vagy az új építésű lakások között válogassanak. Ha CSOK-ot is igénybe szeretnének venni, akkor három gyerek esetén már igen nagy a különbség a használt és új építésű ingatlanra felvehető támogatás között.

Nem kérdés tehát, hogy az új építésűt érdemes választaniuk, az új építésű projektek azonban a szakemberhiány miatt szinte kivétel nélkül csúszásban vannak. Egy kisgyerekes családnak nem olyan könnyű egy költözést megszervezni, hogy hónapokat várhassanak egy kulcsrakész projektre, ezért jó megoldás lehet számukra egy szerkezetkész épület lehetőleg minél magasabb készültségben.

Budatétény kertvárosi részén, családi házas övezetben most egy ilyen ikerház mindkét része vált eladóvá. A két ikerfél jelenleg 80-85%-os készültségben van, a használatbavételi engedélyt még nem kérték ki rájuk.

Egyenként is tágas terekkel, összesen 212 nm-rel, 71 nm-es nappali + étkezővel, 3 egész és egy fél hálószobával, valamint a tetőtérben egy előtérrel rendelkező, 1 szoba + fürdőszobás lakrésszel rendelkeznek.

A nappali + étkező az alsó szinten található, itt találjuk még a konyhát, egy zuhanyzós fürdőszobát WC-vel és egy háztartási helyiséget, mely gardróbnak is használható. Az alsó szinthez csatlakozik két nagyméretű terasz, ezek 12 és 9 négyzetméteresek. A felső szinten találjuk a hálószobákat és egy fürdőszobát WC-vel, a 3 egész szoba mindegyikéhez erkély is tartozik.

Az épületben padlófűtést építettek ki, melyhez már csak egy kazánt kell megvásárolni, a világítás is kiépítésre került, és beszerelték az elektromos redőnyöket is. A burkolatokat, szanitereket, belső nyílászárókat az új tulajdonos maga választhatja ki, a befejezést illetően az eladó kivitelezőkkel, megegyezés alapján segítséget nyújt.

Mindkét ikerfél önálló közművekkel rendelkezik, alsó szintjükön 2 db kétállásos garázs, tároló és kazánház kapott helyet. Az ikerházhoz tartozó telek mérete összesen 1140 nm, a hátsó ikerfélhez nagyobb telekrész tartozik. Az ingatlanból az M0-ás, a 6-os és a 7-es út autóval pár perc alatt megközelíthető, tömegközlekedés a 13-as és 113-as buszokkal lehetséges.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tovább özönlenek a menekültek Magyarország felé

Tovább özönlenek a menekültek Magyarország felé

Vasárnap is több mint 9 ezren érkeztek.

Nem fogja vissza magát az Orbán-kormány: 420 milliárdot tolt a sportba tavaly

Nem fogja vissza magát az Orbán-kormány: 420 milliárdot tolt a sportba tavaly

Vagyis a 2021-es év minden egyes napján - legyen szó ünnepnapról vagy hétvégéről - 1,15 milliárd forintot irányított a sport területére.

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Már 87 ezer orosz katona halt meg az ukránok szerint

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

„Három szomszédom van, mindegyiknek a gyereke külföldre költözött” – olvasói levél

„Három szomszédom van, mindegyiknek a gyereke külföldre költözött” – olvasói levél

A hetek óta tartó diáktüntetések egyre erőteljesebb hangon szólnak. Közben országszerte sok tanár sztrájkol. A fiatalok elvándorlására is felhívják a figyelmet. Egyik olvasónk is aggódik, most ő következik.

© 2022 (v2.202102)