Olcsón akar telket venni? Felejtse el! De nyerni még nyerhet…

Budapesten elképesztően elszálltak a telekárak. A városon belül, a belső részektől nem túl távoli kertvárosi övezetekben egy építési telek 25-30 millió alatt nincsen. Ott sokszor romos, vagy nem is annyira romos házakat vesznek meg, hogy a helyükre szép új házakat, sokszor társasházat vagy ikerházakat építsenek. De mi a helyzet Pest megyében?

A „spekulánsok” igazi Mekkája lehet Pest megye. Különösen olyan részei, ahol nagy, összefüggő új lakónegyedek alakulnak ki. A frissen kimért területeken, a fővároshoz közel, szintén elindultak felfelé az árak. A CSOK támogatás révén gombamód nőnek az új lakóparkok is.

Ha ilyet találunk, lehetőleg kötött-pályás közlekedés közelében, vasúti vagy HÉV állomásoktól sétatávolságra, ott érdemes elgondolkodni a vásárláson. Gödöllő felé például Szentjakab, Csömör vagy épp Kistarcsa új-házas lakóparkjai mutatják, nagy lehet az értéknövekedés. Például Kerepes egyik HÉV-közeli hatalmas domboldalát is most kezdik beépíteni. Két éve itt még 3-4 millióért lehetett jó adottságú telket venni, pedig már a közművesítés első lépései akkor el is kezdődtek. Most, hogy kiépültek a közművek és majdnem egy tucat ház is épül, a telekárak megduplázódtak!

Egy telek az új lakóparkban már 7-8 millió körül van. Csendes környezetben, családi házak között található ez a panorámás, 842 nm-es alapterületű építési telek.

A következő szintén Kerepesen található, 700 nm-es zártkerti telek. Építési telek csak a belterületbe vonás után lehet belőle. Az ára 7,9 millió forint.

 

Kicsit messzebb a HÉV megállótól, a Szép-hegyen kínálnak 637 nm-es telket, amely belterületté nyilvánított, parcellázott, de közművesítés előtt áll. Az ára nagyon kedvező, mindössze 5 millió forint.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)