Egész jó paneleket lehet megcsípni Kőbányán

Kőbányát is elérte a panelfelújítási hullám. Szerencsére az eladó panel lakások között is van pár egészen szemrevaló. 

Budapest, X. kerülete, Kőbánya leginkább arról ismert, hogy itt a 1970-es évektől nagyon sok panel házat építettek. A budapesti lakáshiány okán ezek annak idején nagyon komfortosak voltak, mindenki egy panel lakást szeretett volna. A rendszerváltás idején, illetve a 90-es évek végén aki tehette és tudta, azonban eladta a panel lakását, vagy téglára cserélte. Kezdtek korszerűtlenné válni a nem energiatakarékos fűtésükkel, a régi nyílászáróikkal, amelyek a meleget kiengedték és a ház falai sem voltak szigetelve. A panel lakások árai zuhantak, sokan igyekeztek eladni.

A panelprogramoknak köszönhetően – a 2000-es évek elejétől- , amelyek keretében leszigetelték ezeket a házakat, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtésrendszerüket. A legtöbb panel lakásban ma már saját fűtésszabályozó gondoskodik a lakás fűtéséről, egyedi méréssel, tehát a fűtést egyéni használat alapján fizetheti a tulajdonos. Ezt követően napjainkig elképesztő módon növekedtek a panel lakások árai, még Kőbányán is.

A Gyakorló utcai telepen, az Örs vezér térnél egy felújított, panelprogramon átesett házban közel 26 millió forintba kerül ez az 58 nm-es, 1 és két fél szobás VII. emeleti panel lakás.

A Gyakorló utcai lakótelep kellemes, parkosított és biztonságos. A lakás erkélye is zöldövezetre néz.

A Harmat utcában, amely Kőbánya egy másik népszerű panel házas telepének egyik fő utcája, egy 60 nm-es lakás ára 23,8 (!) millió forint. A lakás teljes körű felújításon esett át, a bejárati ajtót és a nyílászárókat is kicserélték. A lakás közlekedése kiváló, a 3-as metró könnyen elérhető, a közelben iskola, óvoda és bevásárlási lehetőségek is adottak.

Aztán Kőbányának egy másik részén a Bihari útról nyíló Balkán utcában – itt szintén egy nagy panelházas telep van – 35 nm-es, másfél szobás lakás egy panelprogramos házban kis híján 22 millió forintba kerül. A lakás a tízemeletes ház nyolcadik emeletén található, erkéllyel nem rendelkezik. Az ára pontosan annyi, mint egy zöldövezetben található ugyanekkora tégla lakásnak. Szinte hihetetlen!

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)