Egész jó paneleket lehet megcsípni Kőbányán

Kőbányát is elérte a panelfelújítási hullám. Szerencsére az eladó panel lakások között is van pár egészen szemrevaló. 

Budapest, X. kerülete, Kőbánya leginkább arról ismert, hogy itt a 1970-es évektől nagyon sok panel házat építettek. A budapesti lakáshiány okán ezek annak idején nagyon komfortosak voltak, mindenki egy panel lakást szeretett volna. A rendszerváltás idején, illetve a 90-es évek végén aki tehette és tudta, azonban eladta a panel lakását, vagy téglára cserélte. Kezdtek korszerűtlenné válni a nem energiatakarékos fűtésükkel, a régi nyílászáróikkal, amelyek a meleget kiengedték és a ház falai sem voltak szigetelve. A panel lakások árai zuhantak, sokan igyekeztek eladni.

A panelprogramoknak köszönhetően – a 2000-es évek elejétől- , amelyek keretében leszigetelték ezeket a házakat, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtésrendszerüket. A legtöbb panel lakásban ma már saját fűtésszabályozó gondoskodik a lakás fűtéséről, egyedi méréssel, tehát a fűtést egyéni használat alapján fizetheti a tulajdonos. Ezt követően napjainkig elképesztő módon növekedtek a panel lakások árai, még Kőbányán is.

A Gyakorló utcai telepen, az Örs vezér térnél egy felújított, panelprogramon átesett házban közel 26 millió forintba kerül ez az 58 nm-es, 1 és két fél szobás VII. emeleti panel lakás.

A Gyakorló utcai lakótelep kellemes, parkosított és biztonságos. A lakás erkélye is zöldövezetre néz.

A Harmat utcában, amely Kőbánya egy másik népszerű panel házas telepének egyik fő utcája, egy 60 nm-es lakás ára 23,8 (!) millió forint. A lakás teljes körű felújításon esett át, a bejárati ajtót és a nyílászárókat is kicserélték. A lakás közlekedése kiváló, a 3-as metró könnyen elérhető, a közelben iskola, óvoda és bevásárlási lehetőségek is adottak.

Aztán Kőbányának egy másik részén a Bihari útról nyíló Balkán utcában – itt szintén egy nagy panelházas telep van – 35 nm-es, másfél szobás lakás egy panelprogramos házban kis híján 22 millió forintba kerül. A lakás a tízemeletes ház nyolcadik emeletén található, erkéllyel nem rendelkezik. Az ára pontosan annyi, mint egy zöldövezetben található ugyanekkora tégla lakásnak. Szinte hihetetlen!

 

 

 


© 2021 (v150.202005)