Jön az újabb parkolódíj! Garázst tessék Zuglóban!

Már lassan egy éve annak, hogy Budapest XIV. kerületében bevezették a parkolódíjat, 2017 szeptemberétől. Augusztus végén felkészültek, felállították a parkolási társaságot, aztán az órákat és azóta fizethetünk ebben, a nemrég még külsőnek számító kerületben.

Nem olcsó „adó” a parkolás. Zuglóban nem is akármennyit vezettek be tavaly, mert a Hermina út-Ajtósi Dürer sor környékén a Városligetnél 440 Ft/óra a parkolási tarifa.
Ez a szabályozás eddig nem érintette csak a zuglói vasútvonaltól a Városliget felé eső részt. A legújabb hírek arról pörögnek most ismét Zuglóban, hogy fizetőssé teszik a Hungária körút és a Nagy Lajos király útja közé eső, eddig még nem fizetős utcákat is, hatalmas területet. Ezen kívül csak az Örs Vezér tér, a Pillangó utca és a Stadionok környéke volt fizetős, nehogy a szerencsétlen, külvárosból érkező autósnak érdemes legyen letennie a kocsit és metróval mennie a városba… Több mint bosszantó, ez felháborító, hiszen P+R parkoló van ugyan, de évtizedekkel korábbi autómennyiségre tervezve.

No nem csak azért, mert engem is érint, de felháborító ez az egész parkolási övezetes kiterjesztés is. Ugyanis Zugló sosem volt belváros, hanem eddig egy szép zöldövezetes, családias kerület. Ugyanakkor a parkolási díjak néhol a belvárosinál drágábbak (lásd fentebb). Új P+R parkolót pedig nem létesítettek egyet sem, ahol az emberek letehetnék egész napra a kocsijukat egy metrójegy áráért, efféle csak a Pillangó utcánál van, persze pár éve az is fizetős már. Szerintem sokan élnének ezzel a lehetőséggel is. (A Mexikói úti kisföldalatti végállomás környéke is egy parkolási katasztrófa, de az is fizetős lesz. Nagy kérdés, hogy az a pár tucat hely legalább P+R kedvezményes lesz-e, amit 1960-as évek végén, az akkori autóforgalommal kalkulálva terveztek oda… Most már reggel fél nyolckor sincs egy darab hely sem ott munkanapokon!) Gondolom a kiterjesztést a Nagy Lajos Király útjáig, szintén úgy fogják megoldani, mint egy éve, hogy augusztusban gyorsan kiteszik az órákat és szeptembertől már szedhetik a sápot.

Nézzük, hogy mivel múlassuk nyári szabadságos napjainkat, amely esetleg megoldaná a parkolási problémáinkat, ha eljön az idő. Nézzük van-e még szabad garázs a kerületben. Hát, nem nagyon.

Egy, azaz egyetlen darab eladó garázst találtunk Zuglóban, a Limanova téren. Ezt a tágasabb, 18 nm-es garázst 10 millió forintért hirdetik. Ennyi volt 3 éve itt egy kis, használt lakás …

Hihetetlen, de a zuglói kiadó garázsok között is csak egyetlenegyet találtunk a Csernyus utcában. A 8 nm-es teremgarázs havonta – egy havi kaucióval – 15000 forintért kiadó július 15-től. Aki még szeretné, ezt talán el tudja csípni. A gond az, hogy ez még a „Nagylajostól” is jó pár utcával kijjebb van, ahol nem is lesz fizető övezet. Így ez a garázs a P+R gondot nem igazán enyhíti, legfeljebb a környéken lakóknak ideális, akik nem akarják a szabad ég alatt tudni féltett járgányukat.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

© 2024 (v2.202102)