Közel a repülőtérhez

Mindig is irigyeltem azokat, akiknek nem kellett órákon át a várost átszelni, vagy még messzebbről érkezni ahhoz, hogy felüljenek a repülőre. Magyarországon nyilván nem érint milliókat, de egy igen szűk, extrémen sokat utazó réteg számára igenis szempont lehet, hogy a ferihegyi Liszt Ferenc repülőtérre 90, vagy éppen 10-15 perc alatt ér-e oda.

A legrosszabb helyzetben még a budapestiek közül is azok vannak, akik Buda északi vagy nyugati részéről, vagy a környékbeli településekről kell átvergődjenek Dél-Pestre, a repülőtérre. Ezzel nem azt mondom, hogy költözzünk a kifutópálya tövébe és nézegessük és főként hallgassuk a naponta fel-, és leszálló óriásgépek tucatjait. Viszont van megoldás, hiszen a reptér negyedórás vonzáskörzetében számos elegáns környék található. Az egyik kedvencem a Helikopter lakópark, amely már a nevében is igazi lakóhely a levegő szerelmeseinek.

Ez az újszerű sorház 97 nm-es, 1+3 félszobás, szép állapotú. Az ára 46,5 millió forint. Sokat nem kell füvet nyírni, mert a telek mérete 150 nm.

A fenti ingatlan nagy előnye, hogy készen van, ám az alábbi sorház ennél sokkal olcsóbb, már ami a négyzetméterárat illeti. A kínálati ár ez esetben is hasonló, 45,9 millió forint, viszont a ház jóval tágasabb, 145 nm-es. A saját kert további 250 négyzetméter. Előny, hogy a szélső lakások csak a garázson keresztül kapcsolódnak, valamint minőségi nyílászárók, álmennyezet, padlófűtés és 15 cm vastag hőszigetelés is az ár része.

Aki a Helikopter lakóparknál is elegánsabbra vágyik és meg is tudja fizetni, az a XVIII. kerületben, a Kandó tér környékén keresgéljen. Itt húzósak az árak, de nívós a környék és mégsem érik el a budai árszintet. Ez a példány kis híján 110 millió forint, viszont hatalmas úszómedencével, 1516 nm-es telekkel és 450 nm-es alapterülettel várja a minikastélyra vágyókat.
A ház 2013-ban épült, hét szobás és ötmilliós konyhabútor, gránit munkalap és padlóburkolat, kandalló, kamera rendszer és 4×10 m-es kültéri medence jár a dél-pesti luxushoz. Az aranyozott gipsz stukkó díszítésekről nem is szólva …

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Lemondott egy korrupt ukrán miniszter. Háborús hírek.

© 2024 (v2.202102)