Elképesztő borospincékre bukkantunk!

Hamarosan beköszönt az ősz, ami bizony a szüret időszaka. Ennek apropóján körülnéztünk a borospincés ingatlanok, présházak piacán és meglepően jó ajánlatokat láttunk. Borászok, borászkodók, borkedvelők, borivók figyeljetek, ezt imádni fogjátok!

Manapság borászattal foglalkozni nagyon divatos dolog. Habár kevesen értenek hozzá igazán és a legtöbb otthon pancsolt nedűnek inkább a szívünk örül, mint a gyomrunk, mégis, vitathatatlan, hogy a borospincéknek van valami varázslatos, titokzatos hangulata. Oly sok legenda, hagyomány és csodás szokás lengi körül a borkészítést, melyek már kultusszá emelik, így ha belépünk egy pincébe érezzük a levegőben, hogy most valami igazán különleges helyen vagyunk.

A laikus orrnak furcsa illat, mely a borkészítés folyamatának köszönhető felejthetetlen, ahogy a pince hűse is kellemes lehet egy meleg napon. Mivel a borokkal nagyon figyelmesen és óvatosan kell bánni, így a vérbeli borászok kínosan ügyelnek arra, hogy a hőmérséklet 12,77-20 C° között legyen, minél kevesebb napfény jusson a térbe és még véletlenül se tévedjenek le uzsonnát majszoló bámészkodók, hiszen akár egyetlen morzsa is komoly fejtörést okozhat a gombák szaporodása miatt.

A borospincék nagyon sokfélék lehetnek, vannak köztük újabbak, régebbiek, turisztikai és privát céllal épültek is. Lássuk, milyen a felhozatal!

Gyönyörűség Paloznakon

Igazán különleges szépség várja új tulajdonosát a Veszprém megyei, alig 450 fős településen. Az álomingatlan formai kialakítása, külső dizájnja, barokk stílusjegyei a régmúlt időkbe repít vissza minket. Az 1700-as években épült ingatlan tele van meglepetésekkel,ilyen például a felszentelt kápolna, az eredeti lovagterem és a borospince is.

 

Luxus és fényűzés Kaposvár mellett

Egy 110 hektáros területen, gyönyörű környezetben áll az az 500 négyzetméteres luxusház, ami a birtokkal együtt eladóvá vált. A kaposgyarmati otthonban minden van, mi szem-szájnak ingere: jakuzzi, fitnesz-részleg, 2 állásos garázs, medence, halastó, gyönyörűen kialakított borospince és présház is.

 

Balatoni kedvenc

Biztos nem túl fair, de ha borospincékről és présházakról van szó, akkor nálam a balatoniak előnnyel indulnak. Tény, hogy ebben az is nagy szerepet játszik, hogy a dombok között megbújó házikók jellemzően mesés panorámával rendelkeznek. Ilyen ez a felsőörsi ingatlan is, melyben 120 négyzetméteres pince és 43 négyzetméteres présház is helyet kapott.

 

Vállalkozók szíve csücske

Végül de nem utolsó sorban szintén egy balatoni gyöngyszemet mutatunk be. A kicsit több mint 100 négyzetméteres formás kis ingatlan remek választás lehet azok számára, akik szeretnék meglovagolni a bor-és gasztro turizmus zabolátlan hullámait!

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)