Lásd színesben a konyhádat!

Nem vagy a hófehér konyha híve, és a klasszikus barnát vagy szürkét is unod? Ideje, hogy színesebben lásd a világot, vagy legalábbis a konyhádat. Mutatjuk, milyen színeket érdemes kipróbálni!

Halvány kékes-zöld

A kék konyhaszekrény egyre népszerűbb a legkülönbözőbb árnyalatokban, azonban ezek közt is van néhány igazi ritkaság, mint például ez az egészen halvány kékes-zöldes árnyalat, amely a tengerek világát idézi. Ez a szín igazán friss, nyugtató, és tengerparti hangulatot varázsol a konyhába.

Kép forrása: advantegeint.co

Mályva élénk türkizzel

A türkiz a kék egyik legnépszerűbb árnyalata. A meleg, visszafogott mályvaszín remekül ellensúlyozza ezt a harsány árnyalatot. Ebben a konyhában a fal türkiz-réz színt kapott, a réz pedig csodásan harmonizál a mályva-réz színű lámpaburákkal.

Kép forrása: houzz.com

Télizöld

A télizöld egy különleges szín, elsőre ugyanis azt mondanánk rá, hogy kék. Hogy miért hívják mégis télizöldnek? A válasz egyszerű: a télizöldnek, más néven meténg növénynek épp ilyen színű a virága. Ez a szín pedig csodásan mutat a konyhában is, különösen, ha azt rusztikus stílusban rendeztük be.

Ebben a XIV. kerületi lakásban a konyhaszekrénnyel szemközti falon elhelyezkedő tálalószekrények, nyitott polcok és az ajtókeretek kapták ezt a színt.

Még több képért kattintson a fotóra!

Liláskék

Ez a szín a kék egyik ritkábban használt árnyalata pedig modern konyhákban remekül mutat. Ha kicsit még fel szeretnénk turbózni, válasszunk hozzá sárga kiegészítőket, a sárga ugyanis a lila komplementere, így kölcsönös kiemelik egymást.

Kép forrása: houzz.com

Barackvirág

A modern konyhákba egy kis melegséget visz a barackvirágszín. Ebben a konyhában a barackvirágszínű konyhabútorhoz hasonló árnyalatú, achát kőre emlékeztető, természetes burkolólapot választottak.

Kép forrása: houzz.com

Korallszín

A korallszín már kicsit élénkebb, ezért nem minden konyhában mutat jól, ha a teljes konyhaszekrény ezt az árnyalatot kapja, érdemes lehet először csak a szigettel próbálkozni. Ahogyan ebben a konyhában is, ahol a fehér konyhaszekrényt remekül feldobják a korallszínű ajtógombok és természetesen a korallszínű konyhasziget.

Kép forrása: maribo.intelligentsolutions.co

Piros

Hasonlóan óvatosan érdemes bánni a pirossal is. Ennek a VI. kerületi lakásnak a konyhájában például csak az alsó szekrények pirosak, felül a fehér falon pedig csak néhány lebegő üvegpolc kapott helyet. A fehér így remekül ellensúlyozza az élénk pirosat, különösen, hogy a fehérre festett térelválasztó pult még el is takarja a konyhaszekrényt. A piros ugyanakkor több ponton fel-felbukkan a lakásban, elsőre rögtön a konyhaszekrény feletti festményen, majd a lámpaburán, végül a konyhával szemközti falon is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vadszilva

A vadszilva merész választás, de kiváló ötlet modern konyhákba. Ha ezt a színt választjuk, válasszuk a magasfényű árnyalatát, szürkével és fehérrel remek párosítás.

Kép forrása: trendir.com

Menta

A menta a vintage stílus elterjedésével vált igazán népszerűvé, de ez nem jelenti azt, hogy más konyhákban ne mutatna jól.

Kép forrása: camillestyles.com

Mély kékeszöld

Egészen különleges és drámai ez a szín, kiegészítőként remekül passzol hozzá a vadszilva, a fekete és természetesen a csillogó réz. Steampunk konyhákba, loft lakásokba kitűnő választás.

Kép forrása: houzz.com

Limonádé

A mentához hasonlóan ez a halvány sárga árnyalat is a vintage konyhákban mutat igazán jól, különösen, ha stílusban hozzáillő konyhai gépeket is sikerül beszereznünk.

Kép forrása: houzz.com

Napsárga

A napsárga igazi melegséget visz a konyhába, különösen, ha egy modern konyháról van szó. Matt és magasfényű árnyalatban egyaránt, barnával, fehérrel vagy akár feketével kombinálva is remekül mutat.

Kép forrása: 27estore.com

A barnához remek választás az élénk zöld is, ahogyan ennek a krisztinavárosi lakásnak a konyhájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!


© 2021 (v2.202102)