Lásd színesben a konyhádat!

Nem vagy a hófehér konyha híve, és a klasszikus barnát vagy szürkét is unod? Ideje, hogy színesebben lásd a világot, vagy legalábbis a konyhádat. Mutatjuk, milyen színeket érdemes kipróbálni!

Halvány kékes-zöld

A kék konyhaszekrény egyre népszerűbb a legkülönbözőbb árnyalatokban, azonban ezek közt is van néhány igazi ritkaság, mint például ez az egészen halvány kékes-zöldes árnyalat, amely a tengerek világát idézi. Ez a szín igazán friss, nyugtató, és tengerparti hangulatot varázsol a konyhába.

Kép forrása: advantegeint.co

Mályva élénk türkizzel

A türkiz a kék egyik legnépszerűbb árnyalata. A meleg, visszafogott mályvaszín remekül ellensúlyozza ezt a harsány árnyalatot. Ebben a konyhában a fal türkiz-réz színt kapott, a réz pedig csodásan harmonizál a mályva-réz színű lámpaburákkal.

Kép forrása: houzz.com

Télizöld

A télizöld egy különleges szín, elsőre ugyanis azt mondanánk rá, hogy kék. Hogy miért hívják mégis télizöldnek? A válasz egyszerű: a télizöldnek, más néven meténg növénynek épp ilyen színű a virága. Ez a szín pedig csodásan mutat a konyhában is, különösen, ha azt rusztikus stílusban rendeztük be.

Ebben a XIV. kerületi lakásban a konyhaszekrénnyel szemközti falon elhelyezkedő tálalószekrények, nyitott polcok és az ajtókeretek kapták ezt a színt.

Még több képért kattintson a fotóra!

Liláskék

Ez a szín a kék egyik ritkábban használt árnyalata pedig modern konyhákban remekül mutat. Ha kicsit még fel szeretnénk turbózni, válasszunk hozzá sárga kiegészítőket, a sárga ugyanis a lila komplementere, így kölcsönös kiemelik egymást.

Kép forrása: houzz.com

Barackvirág

A modern konyhákba egy kis melegséget visz a barackvirágszín. Ebben a konyhában a barackvirágszínű konyhabútorhoz hasonló árnyalatú, achát kőre emlékeztető, természetes burkolólapot választottak.

Kép forrása: houzz.com

Korallszín

A korallszín már kicsit élénkebb, ezért nem minden konyhában mutat jól, ha a teljes konyhaszekrény ezt az árnyalatot kapja, érdemes lehet először csak a szigettel próbálkozni. Ahogyan ebben a konyhában is, ahol a fehér konyhaszekrényt remekül feldobják a korallszínű ajtógombok és természetesen a korallszínű konyhasziget.

Kép forrása: maribo.intelligentsolutions.co

Piros

Hasonlóan óvatosan érdemes bánni a pirossal is. Ennek a VI. kerületi lakásnak a konyhájában például csak az alsó szekrények pirosak, felül a fehér falon pedig csak néhány lebegő üvegpolc kapott helyet. A fehér így remekül ellensúlyozza az élénk pirosat, különösen, hogy a fehérre festett térelválasztó pult még el is takarja a konyhaszekrényt. A piros ugyanakkor több ponton fel-felbukkan a lakásban, elsőre rögtön a konyhaszekrény feletti festményen, majd a lámpaburán, végül a konyhával szemközti falon is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vadszilva

A vadszilva merész választás, de kiváló ötlet modern konyhákba. Ha ezt a színt választjuk, válasszuk a magasfényű árnyalatát, szürkével és fehérrel remek párosítás.

Kép forrása: trendir.com

Menta

A menta a vintage stílus elterjedésével vált igazán népszerűvé, de ez nem jelenti azt, hogy más konyhákban ne mutatna jól.

Kép forrása: camillestyles.com

Mély kékeszöld

Egészen különleges és drámai ez a szín, kiegészítőként remekül passzol hozzá a vadszilva, a fekete és természetesen a csillogó réz. Steampunk konyhákba, loft lakásokba kitűnő választás.

Kép forrása: houzz.com

Limonádé

A mentához hasonlóan ez a halvány sárga árnyalat is a vintage konyhákban mutat igazán jól, különösen, ha stílusban hozzáillő konyhai gépeket is sikerül beszereznünk.

Kép forrása: houzz.com

Napsárga

A napsárga igazi melegséget visz a konyhába, különösen, ha egy modern konyháról van szó. Matt és magasfényű árnyalatban egyaránt, barnával, fehérrel vagy akár feketével kombinálva is remekül mutat.

Kép forrása: 27estore.com

A barnához remek választás az élénk zöld is, ahogyan ennek a krisztinavárosi lakásnak a konyhájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

© 2024 (v2.202102)