Ilyen az angyalok kocka-városa

Aki a Váci út belső szakasza mentén keresgél magának új otthont, mert például a Váci út rengeteg irodaházának valamelyikében van állása, annak évről évre látványosan emelkedő árakkal kell szembesülnie.

Itt a lakótelepek rengeteget fejlődtek az ezredforduló óta is. Olyannyira, hogy ma már kifejezetten kicsi a különbség a rengeteg új építésű lakás és egy szépen felújított lakótelepi otthon árszintje között. Már csak azért is, mert egyre több a tehetős lakó a kerületben. Nagy előny itt, hogy nem csak új, még be sem költözhető, de pár éves újszerű lakásokat is könnyen találhatunk. Az árak a korábbiakhoz képest persze csillagászatiak.

Jó példa erre a rosszabb házakat is „felmutató” Kisgömb utca, ahol egy másfél szobás pár éve épült, kertre néző második emeleti lakás 36,8 millióba kerül. Előnye a csendes, zöld felületre néző erkély az étkezős, világos konyha, a kádas fürdő és a szinte új, liftes ház.

Az előző példa nem volt ugyan olcsó, de ha megnézzük a jóval kintebb található panel árakat, akkor lehet, hogy nem is találjuk annyira drágának ezt az ajánlatot.
Íme például ez a Helia Hotel szomszédságában lévő 36 nm-es erkély nélküli, nem túl ideális elosztású panel lakás. A szoba a Kárpát utcára néz, a lakás állapota jó, de nem hibátlan, mert a konyha és a fürdő jó pár éve lett felújítva.
A konyha is inkább főzőfülke méretű, az ingatlan mégis 27 millió forintba kerül.

Ha tovább keresgélünk az angyalföldi kocka házak világában, akkor persze találhatunk kedvezőbb áru ingatlanokat is.
Angyalföldön persze az olcsó panel lakás sem nevezhető olcsónak, amint ez az 58 nm-es eléggé egyedi ízléssel kialakított otthon. A nagy méret ellenére az ára „csupán” 26,5 millió forint, ami ma már kifejezetten olcsónak számít a XIII. kerületi lakótelepek között, mivel 20 millió alatt még egy-másfél szobás lakást is szinte lehetetlen találni.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Putyin telefonált – Amerika újabb fegyvereket küld az ukránoknak

Putyin telefonált – Amerika újabb fegyvereket küld az ukránoknak

Ezek voltak az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményei az elmúlt órákban – visszatekintés.

Rengeteg járatot függeszt fel a nehéz helyzetbe került légitársaság

Rengeteg járatot függeszt fel a nehéz helyzetbe került légitársaság

A pilóták sztrájkolnak, a repülőgép-kiszállítások pedig késnek.

Jöhet a tőkevédett alapok reneszánsza, egyre több az ESG-alap

Jöhet a tőkevédett alapok reneszánsza, egyre több az ESG-alap

A magasabb kötvényhozamok miatt a befektetési alapok sokkal jobb teljesítménnyel szolgálhatnak majd az idén, még ha ez egyelőre nem is látszik az adatokból.

© 2022 (v2.202102)