Ilyen az angyalok kocka-városa

Aki a Váci út belső szakasza mentén keresgél magának új otthont, mert például a Váci út rengeteg irodaházának valamelyikében van állása, annak évről évre látványosan emelkedő árakkal kell szembesülnie.

Itt a lakótelepek rengeteget fejlődtek az ezredforduló óta is. Olyannyira, hogy ma már kifejezetten kicsi a különbség a rengeteg új építésű lakás és egy szépen felújított lakótelepi otthon árszintje között. Már csak azért is, mert egyre több a tehetős lakó a kerületben. Nagy előny itt, hogy nem csak új, még be sem költözhető, de pár éves újszerű lakásokat is könnyen találhatunk. Az árak a korábbiakhoz képest persze csillagászatiak.

Jó példa erre a rosszabb házakat is „felmutató” Kisgömb utca, ahol egy másfél szobás pár éve épült, kertre néző második emeleti lakás 36,8 millióba kerül. Előnye a csendes, zöld felületre néző erkély az étkezős, világos konyha, a kádas fürdő és a szinte új, liftes ház.

Az előző példa nem volt ugyan olcsó, de ha megnézzük a jóval kintebb található panel árakat, akkor lehet, hogy nem is találjuk annyira drágának ezt az ajánlatot.
Íme például ez a Helia Hotel szomszédságában lévő 36 nm-es erkély nélküli, nem túl ideális elosztású panel lakás. A szoba a Kárpát utcára néz, a lakás állapota jó, de nem hibátlan, mert a konyha és a fürdő jó pár éve lett felújítva.
A konyha is inkább főzőfülke méretű, az ingatlan mégis 27 millió forintba kerül.

Ha tovább keresgélünk az angyalföldi kocka házak világában, akkor persze találhatunk kedvezőbb áru ingatlanokat is.
Angyalföldön persze az olcsó panel lakás sem nevezhető olcsónak, amint ez az 58 nm-es eléggé egyedi ízléssel kialakított otthon. A nagy méret ellenére az ára „csupán” 26,5 millió forint, ami ma már kifejezetten olcsónak számít a XIII. kerületi lakótelepek között, mivel 20 millió alatt még egy-másfél szobás lakást is szinte lehetetlen találni.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)