A könyv is öltözteti a lakást

Bármilyen furcsa is, akik meglátják hirdetésünket, esetleg el is jönnek megtekinteni eladó ingatlanunkat, nemcsak a lakás berendezése, a burkolatok vagy a bútorok alapján ítélnek meg minket és otthonunkat, hanem minden apró dísztárgy befolyásolhatja véleményüket. Például a könyvek.

Így van ez a könyvekkel is, amelyeket a dohányzóasztalon vagy az éjjeliszekrényen hagyunk. Mindez persze nem jelenti azt, hogy olyan alapos rendet kellene raknunk, hogy egy könyv sem maradhat elől. Sőt! Egy-egy elől hagyott könyv kifejezetten öltözteti a lakást, és jó benyomást kelthet, de egyáltalán nem mindegy, milyet választunk.

Ha most készülünk eladni otthonunkat, akkor ugyanúgy, mint az egyéb dísztárgyak esetében, kerüljük azokat a könyveket, amelyek politikai vagy vallási nézeteinket tükrözik. A szépirodalom a klasszikusoktól kezdve, kortárs szerzők műveiig azonban jöhet, mint ahogy néhány lakberendezési magazint, könyvet vagy építészeti könyvet is nyugodtan elől hagyhatunk, ahogyan ebben a XV. kerületi lakásban is tették, különösen, ha nincs más ötletünk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Persze nem árt, ha a könyv illeszkedik a lakás stílusához is. Nézzünk most néhány telitalálatot!

Ebben a XIII. kerületi lakásban szép összhangban van az indusztriális és az urbánus stílus egy kis sikkes eleganciával. Ehhez az összeállításhoz remekül passzol a kandallópárkányon hagyott „A Wall Street farkasa” és a dohányzóasztalon Pelé életéről szóló könyv is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ebben az eklektikus nappaliban pedig nem meglepő módon útikönyvek, lakberendezési könyvek és egy fotós könyv is helyet kapott.

Kép forrása: theidleman.com

Csajos lakáshoz csajos könyvek. Ebben a nappaliban bizony a rózsaszín, a csillogó és Chanel dominálnak.

Kép forrása: theeverygirl.com

A csajos lakások hálószobájában pedig könnyen találhatunk komolyabb olvasmányokat is, ennek a XIV. kerületi lakásnak a hálószobájában Braskó Csaba Múzsa című regényére bukkantunk. Kitűnő választás.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az agglegények indusztriális stílusú hálószobájában pedig remekül mutatnak az igazi klasszikusok.

Kép forrása: morenascorner.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kiderült, hogy mennyi kártérítést kaptak a bicskei áldozatok

Kiderült, hogy mennyi kártérítést kaptak a bicskei áldozatok

Peren kívül megállapodtak.

© 2024 (v2.202102)