Panel luxus Újpalotán

Újpalotára mindig valahogy az a kép ugrik be, amikor a 80-as évek elején az új lakótelepnek örülő szocialista autócsodák körül sétáló emberek megfakult fekete-fehér portréja mögött magaslik a panel rengeteg.
Kevesen tudják, de az újpalotai lakótelep alapkövét 1969-ben tették le és 1976-ban fejezték be az építését. A tervezett 13500 helyett végül 15400 lakás készült el itt. Érdekessége a hatalmas telepnek, hogy a Fő térre tervezett kulturális központ pénz hiányában végül nem épült meg.

Újpalota sosem tartozott az elit részek közé, de a legrosszabbak közé sem, olyan egyenlősdi módon átlagos lakótelepről van szó. Szerencsére a nyomasztó szürkeséget az utóbbi években a panel programban leszigetelt házak színesedő képe váltotta fel.

Nem csak a házak külsejére nehéz ráismerni, de a lakóösszetétel is sokat javult. Kiváló példa erre az eladó lakások általános minőségének javulása. Például ez a nem éppen olcsó, de az utolsó szögig felújított 71 nm-es, 3 szoba + hall + gardrób elosztású 8. emeleti lakás. A közelben óvoda, iskola és szolgáltatások széles köre található, igaz a 32 milliós irányár nem éppen a lakótelepi színvonalat juttatja eszünkbe.

Ha folytatjuk a barangolást a panel rengetegben találhatunk ennél olcsóbb otthont is, hasonló méretben. Ez a 70 nm-es, gépészetileg és burkolatokat tekintve is felújított lakás talán nem olyan megragadó fotókkal csábít, és a felújítás sem annyira ízléses, viszont egy toronyház tizediknél is magasabb emeletén található, ára pedig „mindössze” 24,5 millió forint.

Ha ennél olcsóbban akarjuk megúszni kénytelenek leszünk a méretben kompromisszumot kötni. 17,3 millió forintért tizedik emeleti, szép állapotban lévő, erkéllyel is rendelkező, de csak 32 nm-es lakást kaphatunk. Ennek állapota szép ugyan, de előszobája egyben van a konyhával és az egész helyiség nem több, mint 6 négyzetméter, azaz étkezésre a konyhában nem nagyon lesz lehetőségünk.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)