Kellemesebb lesz a hangulat ezektől az ötletektől

A téli sötét, hideg napokon is jól jön ha egy hangulatos lakásba térhetünk haza. Az atmoszféra kialakításáért mi is tehetünk, néhány átalakítás, bútor tologatás és máris egy új otthont teremthetünk. Most hoztunk egy lakberendezési ötlet csokrot, ami inspirációként szolgálhat. Soha nem könnyű ennek nekifogni, de érdemes egy kis időt rászánni az elképzelésekre és a megvalósításokra.

1.Mindig jó ha semleges, világos színűek a falak, így könnyedén cserélhetjük a kiegészítőket, dekorációs elemeket. Ha pedig két kis szoba van egymás mellett, akkor érdemes ugyanabban a színben gondolkodni, így nagyobbnak tűnik a tér. Ebben a XII. kerületi házban szépen meg is oldották!

A festmények szem magasságba való helyezése is hangsúlyos lehet.

XII. kerületi házak

2.Ha házban lakunk nagyon jó ötlet, ha a bejárati ajtót más színre festjük, már első látásra is nagyon feldobhatja a kinézetet. Nézd csak meg ezt a Diósdon található családi fészket!

családi ház Diósd

3.Fontos, hogy a kanapét, a foteleket és az asztalt úgy helyezzük el, hogy könnyen lehessen beszélgetni és közel legyünk egymáshoz. Kedvező elrendezésnek számít az U és a H alak. Az előbbi megoldást alkalmazták ebben a III. kerületi ház nappalijában is.

A sötétítő színét és esését is megváltoztathatjuk. Fontos, hogy sok természetes fény áradjon az otthonba.

budapesti családi ház

4. A tükör világosabb és tágasabb érzést adhat! Keszthelyen, ebben az újszerű családi házban egy nagy tükröt biggyesztettek a falra.

A fényforrások alakja és színe is változtathat az atmoszférán, de a párnák és a kanapén “otthagyott” szétterített takaró is trendi.

Keszthelyi otthonok

5.A dekorációs elemek elhelyezése gondot okozhat, ehhez néha lakberendezők segítségét is kérjük, de ha nem akarunk most ilyesmikkel foglalkozni, akkor egyszerű trükkökben kell gondolkodni. Fülöpházán, egy természetközeli családi házban a kialakítások egyszerűek, de kedvezők!

eladó házak

Forrás: https://www.thisoldhouse.com

 

 

 

 

 


© 2021 (v2.202102)