Válogass a stílusok között, találd meg az igazit! 1. rész

Lakberendezéskor több stílus is felmerülhet. Folyamatosan képek és jellemzők villannak fel, de nem tudjuk társítani az adott stílushoz. Nagyon sok fajtát különböztethetünk meg, ezek néha keverednek is, így néha még nehezebb dolgunk van. Mindegyik egyedi elemekkel, formákkal és kreativitással rendelkezik. A bejegyzésünkben most abban próbálunk segíteni, hogy könnyebben szétválasszuk és meghatározzuk az otthonunk kinézetét.

Modern

Éles vonalakat használnak itt, és letisztult, egyszerű színválasztás jellemezi ezt a dizájnt. Ami az anyaghasználatot illeti, gyakran alkalmazzák a metált, üveget, és acélt. Minden szimplaságot sugall, még a bútordarabok is. A stílus egy sima, rendezett nem sok kiegészítővel ellátott berendezést jelenít meg. Szeretik megmutatni az anyag, a technológia és a kompozíciók egyediségét, amiket a praktikussággal és átláthatósággal oldanak meg.

stílus

Kortárs

Ez különbözik a modern stílustól, hiszen olyan dizájnt foglal magába, ami a jelent írja le. Követői gyakran felhasználnak görbe vonalakat is, ellentétben a modern stílussal. Ebben a XIV. kerületi lakásban ez a típus fedezhető fel.

eladó lakások

Minimalista

A modern dizájnból inspirálódik, de ezeket egyszerűsíti és ebből születik meg ez a stílus. Színválasztásban a semleges és könnyed kerül előtérbe, a bútordaraboknál pedig az egyszerű, folytonos vonalú elemek. Semmi szélsőséges kiegészítő díszítést, dekorációs elemet nem használnak fel. Ezt a Nyugati pályaudvar közelében levő otthont ilyen “ruhában” láthatjuk.

Terézvárosi lakások

Indusztriális

Jellemzői közé tartozik, hogy néha úgy tűnik, mintha valamit nem fejeztek volna be, de előszeretettel használják a fa, metál, tégla, csőrendszer elképzeléseket is. Ezt a irányzatot legtöbbször olyan épületekben fedezhetjük fel, amelyekben korábban valamilyen ipari tevékenységet folytattak, s a tér egy részét loft lakássá alakították. Ilyen ingatlant találtunk a XI. kerületben.

XI. kerületi lakás

Mid-century Modern

Ez a stílus visszavisz az 1900-as évek közepéig, az 50, 60-as évekig. A minimalista stílus és a retró összeolvadását fedezhetjük fel. Fontos szempont a funkcionalitás és a cicoma nélküli kialakítás. Diszkrét, természetes és organikus formákat használnak, például ilyen a “tojás-forma”.

eladó lakás

Eklektikus

A meglepetésszerű, szabályt átlépő, szabad dizájnt jelképezi. A színekkel, a kompozíciókkal és az anyagokkal próbál harmóniát teremteni. Ebben az V. kerületi otthonban minden tér különböző színekben és elképzelésekben valósult meg. Érdemes a többi fotót is megtekinteni!

eladó lakás

Shabby-chic

A 80-as években terjedt el, fő célja az volt, hogy a hagyományos angol esztétikát újra gondolja és egy gyengédebb, feminin képet faragjon. A világos, szellős terek klasszikus és romantikus kinézetet vesznek fel. A pamut és a vászon termékek a pasztell színekben ragyognak.

különleges dizájn

Forrás: https://rocheledecorating.com.au és adorable-home.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Az MVM dollárkötvényt bocsátana ki.

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Dióhéjban a hét első napjának főbb történései.

Tízezreknek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, ha megvalósul Lázár János terve

Tízezreknek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, ha megvalósul Lázár János terve

Az Építési és Közlekedési Minisztérium nem tett le arról, hogy megvonja a zöldrendszámot és annak minden kedvezményét a plug-in hibrid autóktól.

© 2024 (v2.202102)