Így is berendezhetjük télikertünket!

A télikert kialakítása nagyon jó ötlet, sok funkcióval ruházhatjuk fel a teret. A fedett helyiség fényben úszó nappaliként, wellnessként, vendéglátó teraszként, és növénykertként is funkcionálhat. A kis helyiséget befektetési céllal is kihasználhatjuk. A télikert berendezéskor van néhány irányelv amit követni kell, de ezeken kívül csak a csillagos ég szabhat határt.

Előkészületek során érdemes figyelembe venni ennek tájolását, alapterületét. A zsúfoltság elkerülése érdekében kedvezőbb ha szellősebben helyezzük el a bútordarabokat és a növekvő növényeket. A tájolása befolyásolhatja már eleve, hogy milyen növények kerülnek ide. A stílus általában hasonlít a lakás többi részében látható berendezéshez.

Lássuk milyen télikerteket fedezhetünk fel az Otthontérkép kínálatában!

Aszód központi részén egy nagyon jó beosztású 4+2 szobás, 2-2 fürdős családi házat szemeltünk ki. A hangulatos étkezős-nappali egy légtérben van a konyhával, de innen egy hasonló stílusú télikert is nyílik. A ház garázsa akár üzleti célokra is alkalmas lehet, hiszen egyszerre több kocsinak is helyet adhat.

kert

Egy kisebb méretű kandalló funkcionalitásán kívül még a hangulathoz is javítja. Téli estéken mennyire hangulatos egy romantikus vacsora, beszélgetés közben. A budapesti családi házban levő télikert erre tökéletes példa, de jól láthatjuk azt is, hogy mennyire összhangban van a többi tér stílusával is.

eladó házak Budapest

Amint láthatjuk, a fából készült bútordarabok jellegzetesek a télikertek kialakításakor. Ha ezt még szebbnél-szebb növényekkel fűszerezzük, akkor ez esztétikailag is kellemesebb. Ebben a szigetszentmiklósi otthonban egy ilyen szépen kialakított helyiségen keresztül juthatunk el a 65 m2-es fedett,  infra, illetve finn szaunával és úszómedencével ellátott wellness szigetre.

eladó ház Szigetszentmiklós

Ha megnézzük a választékot, akkor láthatjuk, hogy az is elterjedt, hogy az ebédlőasztalok, növények mellett medence is van. Ebben a 6 szobás nyíregyházi otthonban egy nagy télikert ad helyet egy wellness részlegnek. A család tagjai élményekkel gazdagodhatnak a saját otthonunkban, a medence, jacuzzi, pezsgőfürdő és szauna igénybevételével.

eladó házak Nyíregyháza

Ha az eredeti alapanyagnál szeretnénk maradni, akkor egy fából készült keretet is adhatunk a medencés télikertünknek, mint, ahogy ennél a szentendrei ingatlannál is tették. A növények csak fokozzák az atmoszférát!

agglomerációs családi házak

Forrás: www.a-telikert.hu és http://belsoepiteszet.blogspot.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Még mindig csak a bokrétaünnepségnél tart a 2021-re ígért szerencsi üveggyapotgyár

Még mindig csak a bokrétaünnepségnél tart a 2021-re ígért szerencsi üveggyapotgyár

A helyi fideszes képviselő már 2020-ban is ezzel a gyárral kampányolt.

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)