Meseszép polgári lakások, csodásan újra-álmodva

Belvárosi lakások között keresgélve meglehetősen sok polgári lakás van eladósorban. Nem csak a századforduló idején volt az, de ma újra nagyon divatos ilyen otthonba költözni. Megmutatjuk, milyeneket találtunk.

 

 

Nem véletlenül népszerűek a “békebeli” polgári, klasszikus stílust suárzó otthonok a mai napig. De mi is jellemzi ezeket a lakásokat? Először is óriási terek, nagy belmagasság és hozzá illő magas, gyönyörű nyílászárók: nagy dupla szárnyú ajtók, ablakok.

Igen, bizony ma is nagy a presztízsérteke annak, ha valaki egy ilyen elegáns otthon tulajdonosa lehet. Ha ilyen lakással rendelkezünk, követhetjük az ennek megfelelő elegáns vonalat a lakberendezésben. Azonban dönthetünk úgy is, hogy bár a lakás adottságait érintetlenül hagyjuk, de egy igazán modern stílust is becsempészünk az otthonunkba.

Rengeteg üdítő példát találunk, hogy kombináljuk a száz éves lakások eleganciáját, a mai kor trendjeivel. Az eredmény? Egyszerűen “szuper menő”.

Bátran rendezzük be otthonunkat saját stílusunk szerint, hagyjunk meg egy-egy elegáns bútordarabot vagy kiegészítőt, remekül feldobja majd a lakást.  Az alábbi lakásban is ezt tették, egy csillár, fotel vagy a földig érő kék függönyök kellemes eleganciát kölcsönöznek a szépen felújított lakásnak.

Ahogy az előző lakásnál is láthattuk remekül megfér egymás mellett a régi és az új.  Az alábbi otthon felújítása során is sikerült megőrizni a lakás polgári jellegét, úgy hogy a mai trendeknek ez is teljesen megfelel. Olyan jellegzetes elemek, mint a dupla ajtók, a pasztell színek, az hatalmas ablakok illetve néhány kiegészítő itt is őrzi a lakás eredeti patinás hangulatát.

Ha teljesen eltérünk az eredeti stílustól, akkor is nagyszerű megoldások születhetnek. A modern dizájnba öltöztetett polgári otthonok szintén nagyon harmonikusak és trendik lehetnek, egy-egy jól megválasztott színnel.

 

Új köntösbe bújtathatják otthonukat  hagyományos polgári stílus kedvelői is, anélkül, hogy veszítene az eleganciájából, stílusjegyeiből.

Létezik tehát már modernebb változat is, az úgy nevezett francia illetve az amerikai stílus. Ekkor mindenképp törekedjünk arra, hogy a pasztell színvilágnál maradjunk, azonban a régi túldíszített bútorokat, egyszerűbb de szép kivitelezésű darabokra cserélhetjük.

Tökéletes példája ez a nappali annak, hogy őrizzük meg a lakás hangulatát, új bútorokkal úgy, hogy az mégis hagyományos, elegáns benyomást keltsen.

Külföldi képek forrása: www.pinterest.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)