Balaton mellett: Káli-medence, a magyar Toszkána!

A Balaton északi partja mögött meghúzódó vidék vitathatatlanul Magyarország egyik legszebb régiója: ez a Balaton-felvidék. E festői tájnak kellős közepén találjuk a Káli-medencét, amit sokszor csak magyar Toszkánaként emlegetnek. Nem véletlenül.  Nézzük milyen eladó gyönyörűségeket találhatunk errefelé.

Mi jellemzi ezt a vidéket? Lankás domboldalak, szőlőültetvények, hangulatos kis falvak: a régmúlt idők meghitt idillje. Ha pedig természeti szépségből nem lenne elég, egyedi klímájának köszönhetően itt a füge és a leander is megél! Sorolhatnánk napestig miért is olyan szerethető vidék ez, de felesleges hiszen aki egyszer erre jár,  úgyis alaposan megismeri. A többség pedig azt érzi, hogy mindenképp vissza kell még ide térnie.

Ezúttal megnéztük, milyen házakba költözhetünk, ha a “magyar mediterráneum” kellős közepén akarunk élni!

Köveskálon találtuk ezt a gyönyörű, igényesen felújított parasztházat. A nádfedeles, tetőtér-beépítéses ház összesen négy lakrésszel, hat szobával, négy fürdőszobával áll rendelkezésünkre. Az autentikus környezetbe épült házat, parkosított úszómedencével ellátott udvar veszi körül, ahol egy 40nm-es galériás vendégház is helyet kapott. Adottságainak köszönhetően befektetésnek is nagyon jó lehetőség!

Balatonhenyén, a medence egyik kedvelt kistelepülésén eladó ez az egyedi hangulatú családi ház. Ezt a vidékies stílusú otthont egyedi építészeti megoldások teszik különlegessé. Ilyen például a nappali központjában található, vörös kőből rakott nyílt tűzteres kandalló. A házat hatalmas belső terek jellemzik, a telek pedig ideális méretű, elfért rajta még egy kis vendégház is – a kőből rakott hangulatos fedett kiülő és kerti sütő mellett.

Köveskáltól nem messze, Szentbékkállán is kincsre bukkantunk. Ez a családi ház egyszerre hordozza magán a mediterrán stílusjegyeket és a vidékies hangulatot. Amellett, hogy autentikus, ugyanakkor minden megvan benne, ami a jelenkor igényeit kielégíti. A hegyoldal legnagyobb pincéjét találjuk itt, így lehetőséget nyújt a borászatban elmélyedni.  Öt szobájával, akár nagyobb családok számára is megfelelő kényelmet nyújt, a telek pedig hatalmas. Ha vidéki nyugalomra, csendre, de egyúttal kényelemre vágyik, itt a tökéletes lehetőség!

Válogatásunkat ezzel a különleges, mindszentkállai kúriával zárjuk. Az épületet 1870-es években építették copf stílusban. Azóta felújították, de természetesen ügyelve rá, hogy stílusjegyeit megőrizzék.
A kúria alapterülete 200 nm, benne 5 szoba+ hall kapott helyet. A romantikus családi házat gyönyörűen parkosított udvar öleli körbe, ezáltal sok lehetőséget felkínálva befektetők számára is.

Ha érdekelnek további eladó házak a környéken, kattints ide!

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)