Évek óta nem látott árelőny a budapesti új lakás piaconBárcsak lenne egy időgépem, hogy visszautazzak 3-4 évet és befizessek egy új lakásra! Sokan érezhetnek így a budapesti ingatlanárak száguldása láttán. A drágulásnak ráadásul nincs vége, elég csak a közelgő áfaemelésre gondolni. A jó hír az, hogy ha most okosan dönt, olyan árelőnnyel vehet új lakást több Cordia-projektben, amilyenre rég nem volt példa. A konstrukcióban szereplő, Budapest legvonzóbb helyszínein épülő otthonok ugyanis év végéig extra árelőnnyel vásárolhatók meg.

 

Amikor 2014-ben repülőrajtot vettek a budapesti új építésű lakások árai, kevesen hitték volna, hogy az akkor még csak a budai Vár és az V. kerület luxusfejlesztéseit jellemző, egymillió forint feletti négyzetméterárak pár év elteltével a VI., VII. és a VIII. kerületben is általánossá válnak. Emlékezhetünk azokra a szakértőkre is, akik már 2017-ben az árak tetőzéséről beszéltek: nos, azóta a budapesti átlagár mintegy 30 százalékkal emelkedett tovább.

Nem csoda, hogy sokan gondolkoznak azon, vajon napjainkban is megéri-e még lakóingatlant venni. Magyarország legnagyobb lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia most egy „ingatlanpiaci időgépet” kínál: jó pár évvel ezelőtti árakon nyílik lehetőség leszerződni új lakásra a Most legyen okos! kampány keretében. Ez nem minden, hiszen az, aki él ezzel a lehetőséggel, kivédi a lakásáfa közelgő emelésének hatását is. Mint ismert, 2020-tól a jelenlegi 5 százalék helyett újra 27 százalék általános forgalmi adó terheli majd az új lakások többségét, amivel a fővárosi négyzetméterenkénti átlagár bizonyosan meghaladja majd az egymillió forintot.

A jelentős árelőnnyel kínált lakások Budapest legnépszerűbb helyszínein épülnek. A formájában és anyaghasználatában egyaránt egyedi és exkluzív Grand Corvin második üteme a legutolsó lehetőség befektetésre vagy saját célú új lakásvásárlásra a nemzetközi nagydíjas Corvin Sétányon, a belvárosi lakásbérleti piac egyik legkeresettebb helyszínén. A kampány keretében az ebben az ütemben épülő lakásokra 15%-os kedvezményt ad a Cordia. Ha figyelembe vesszük, hogy jövőre a lakásáfa jelentősen emelkedik majd, akkor összességében bőven 30% felett lehet a nyereségünk – ilyen pedig évek óta nem volt.

budapesti

Az Universo a IX. kerület megújuló részén, a Millennium-negyedben, a Duna-parttól sétatávolságra épül. A kerület belső részének egyik utolsó szabad telkéről van szó, így a leendő lakások kiváló befektetési lehetőséget nyújtanak. Ez a környék – hasonlóan a számos nemzetközi díjjal elismert Corvin-negyedhez – teljesen átalakul, élhető és modern életteret kínálva a lakók számára. Az Universo új építésű lakásai nem csak saját használatra jelentenek jó választást, hanem – mivel a Duna-parti irodanegyed és az egyetemek közelségének, valamint a kiváló közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően könnyen kiadhatók – befektetésnek is ideálisak.

Számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőség – többek között a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a Ludwig Múzeum valamint az ELTE Botanikus Kertje – sétatávolságra található az Universótól. Az itt lakók számára a bevásárlás sem okoz majd gondot, hiszen 15 perc sétára van a Lurdy Ház, a Corvin Plaza és a Corvin Sétány. Az Universo lakásai jelenleg 7%-os árelőnnyel vásárolhatók meg, ha pedig az áfa megtakarítását is figyelembe vesszük, akkor több mint 25% lesz a nyereségünk.

új építésű lakás

Ha tehát beülne az időgépbe és nem szalasztaná el a lehetőséget, látogasson el a Cordia oldalára!

A Cordia kiemelkedően megbízható partnernek számít, hiszen több mint másfél évtizede van jelen a hazai lakóingatlan-piacon, és eddig minden fejlesztését befejezte, a vevők, a finanszírozó bankok és az alvállalkozók felé még a válság legkeményebb éveiben is helyt állt – hívta fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

 

A cikk elkészültét a lakópark értékesítője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megváltozhat a cukorbetegek élete, viszlát injekciós tű?

Megváltozhat a cukorbetegek élete, viszlát injekciós tű?

Ígéretes kísérletek történnek arra, hogy injekció helyett szájon át is bevehető legyen az inzulin. De hogyan lehet átjuttatni a hormont a gyomron?

Vannak, akik a beígértnél is nagyobb áremelést kaptak a Vodafone-tól, itt a magyarázat

Vannak, akik a beígértnél is nagyobb áremelést kaptak a Vodafone-tól, itt a magyarázat

Az inflációra hivatkozva hajt végre díjkorrekciót a cég, de vannak, akiknek a közölt mértékhez képest is többet kell fizetniük.

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Megszólalt a gazdaságfejlesztési miniszter az újabb hitelminősítői döntésre reagálva.

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Most Vuledárnál zajlanak heves harcok, nagyok az orosz veszteségek, de benyomultak a városba. Drónhadsereget építi Ukrajna. Szombat reggeli háborús hírek.

© 2023 (v2.202102)