Az ingatlan mindig jó befektetés, de nem mindegy, mennyire!

Szokták mondani, hogy az ingatlan mindig jó befektetés, hiszen tartja az értékét, és ha évek múlva eladnánk, valószínűleg ugyanazon, vagy legalábbis hasonló reálértéken sikerül értékesíteni. Ebbe persze beleszólhat, hogy milyen környéken vásárolunk, hiszen mindenki látott már korábban népszerű környéket lecsúszni, vagy legrosszabb környékeket felemelkedni, mint ahogy vannak olyan környékek is – jellemzően a belvárosok és az egyetemek környéke – melyek mindig értékállóak maradnak.

Nem mindenkinek adatott meg azonban, hogy a szűk értelemben vett belvárosban vehessen lakást, ezért a tágabb értelemben vett belvárosban és annak közvetlen közelében sokan keresgélnek. Könnyen találhatunk is értékálló, egyetem közeli környékeket megfizethetőbb lakásárakkal ezeken a területeken, de vajon megelégszünk azzal, hogy a lakásnak 10-20 év múlva sem csökken majd az értéke, vagy ennél többre vágyunk?

Nos, ha olyan ingatlant szeretnénk, amit évek múltán eladva nemcsak ugyanazon, hanem jóval magasabb reálértéken adhatunk el, akkor érdemes az éppen feltörekvő környékeken szétnéznünk. Erre tipikus példák a rehabilitáció alatt álló, vagy éppen rehabilitált környékek, mint amilyen a Corvin-negyed volt annak idején, mostanra már szárnyaló lakásárakkal, vagy Ferencváros rehabilitált része, ahol már szintén emelkedésnek indultak az árak.

Ha olyan környéket keresünk, ahol a rehabilitáció már megkezdődött, de az árak most még alacsonyak, akkor a Magdolna-negyedben érdemes szétnézünk, ami gyakorlatilag a tágabb értelemben vett belváros része, de ahol most még külvárosi árakon vásárolhatunk, ráadásul akár új építésű lakást is találhatunk, méghozzá közel a legtöbb egyetemhez.

A Magdolna-negyedben, mint minden rohamosamon fejlődő környéken ugyanis megszaporodtak az új építésű projektek az utóbbi időben, közöttük találtunk most egy olyan beruházást, ami még a többiekhez képest is rendkívül kedvező áron kínálja lakásait.

A Magdolna és a Lujza utca sarkán megvalósuló Magdolna Ház a főbb közlekedési útvonalak közelében, a 2-es és a 4-es metrótól is mindössze 10 perc távolságra épül, mégis elég csendes helyen ahhoz, hogy kiülhessünk az erkélyre, akár egy pohár bor társaságában anélkül, hogy a forgalom zaját kellene hallgatnunk.

A 2020 decemberében átadásra kerülő projekt széles lakáskínálatában mindenki megtalálhatja a számításait, és mivel a beruházás még az 5%-os lakásáfával valósul meg, lakásai ideálisak befektetésnek, hiszen a 27%-os lakásáfa visszaállítása után meg fog nőni az érdeklődés a bérlemények iránt.

A befektetési céllal történő lakásvásárlásnál természetesen nemcsak azt kell mérlegelnünk, hogy mennyibe kerül a lakás, hanem fontos az is, hogy gazdaságosan fenntartható legyen. A Magdolna Ház lakásai korszerű műszaki megoldásokkal valósulnak meg, fűtésüket hőszivattyú biztosítja, ami garantálja, hogy a kedvező ár mellett az alacsony fenntartási költség is hozzájárul majd a befektetés mielőbbi megtérüléséhez.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)