Te is egy csodás Balaton-felvidéki birtokon képzeled el az életed?

Igen, a Balaton-felvidéki élet valószínűleg mindenkinél bakancslistás hely, és aki már egyszer járt ott, nem tiltakozna, ha lehetősége lenne egy gyönyörű erdőszéli, lehetőleg panorámás, patak parton álló házba költözni.

A legtöbb embert azonban a munkája valamelyik nagyvároshoz köti, és nem is biztos, hogy van pénze egy ilyen csodás helyen, mint a Balaton-felvidéki környéken házat vásárolni. Szerencsére ma már egyre több embernek van otthonról végezhető munkája, akinek pedig még sincs, az bizakodhat benne, hogy nyugdíjas éveire ilyen gyönyörű helyre költözhet.

De biztos, hogy erre ennyit kell várni? Hiszen, ha találunk egy olyan ingatlant, ami elég nagy ahhoz, hogy ne csak otthonunk legyen, hanem vállalkozásunknak is helyet adjon, akkor könnyen áttehetjük székhelyünket egy olyan szép vidékre, mint például a Balaton-felvidék peremén elhelyezkedő Keszthelyi-fennsík, ahonnan Hévíz és a Balaton is könnyen megközelíthető.

Egy ilyen helyszínen érdemes lehet olyan ingatlant keresni, ami turisztikai célra hasznosítható, mert itt biztos, hogy nem kell attól tartanunk, hogy tavasztól őszig üresen áll majd a ház, de ez természetesen nem zárja ki annak lehetőségét, hogy valami teljesen más vállalkozásba fogjunk, ha arra igény van az adott településen.

A klasszikus, szépen felújított Balaton-felvidéki házakat sajnos nagyon drágán kínálják, ezért érdemes szétnézni a felújítandó ingatlanok között is. A környéken a lakóházakon kívül, megnézhetjük a régi ipari létesítményeket is, mint például a malmokat, régi magtárakat, melyekből csodás loftokat varázsolhatunk.

 

Bár kétségtelen, hogy egy ilyen épületre azért bőven van mit költeni, mégis kedvezőbb áron lehet hozzájuk jutni. Ezt a Zalaszántói malmot például már egy átlagos budapesti lakás áráért is megvásárolhatjuk, hogy utána teljesen saját igényeinkre szabjuk, saját kedvünk szerint alakíthassuk.

Az 1913-ban épült malom egy 0,9 hektáros udvaron helyezkedik el, melyet 2,65 hektárnyi szántó vesz körül, udvarán két ásott kút is található, így az ingatlan gazdálkodásra is kiválóan alkalmas. A panorámás telken a Kovácsi-patak folyik keresztül, az épület körül a Keszthelyi-hegység magaslataira és Rezi várára nyílik kilátás. Az épülethez vezető bekötő út két szélén néhány éve ültetett csomoros nyárfák 1-2 éven belül valódi lugast képeznek majd, ami még romantikusabbá teszi az egész birtokot.

Maga a malomépület rendkívül hangulatos, bazaltkövekből épült, így csodás, provence-i vagy akár indusztriális stílusú loftot is kialakíthatunk benne, ízlésünknek megfelelően.

A kétszintes épület fő tartófalai és a belső kétszintes vasbeton szerkezet stabilak (erről statikusi szakvélemény is készült), az épületbe a víz és a villany be van vezetve, csak a födém és a tetőszerkezet szorul felújításra, ezen kívül természetesen esztétikai felújítás is szükséges.

Az épület alsó szintje 355 nm-es, felső és tetőtéri szintje 288 nm-es, így óriási alapterületen biztosít lehetőséget arra, hogy bármit megvalósítsunk, amit csak megálmodtunk, egyik sarkában egy felújítandó lakrész kapott helyet fürdőszobával.

A falu és a környék látnivalói, a Mézeskalács múzeum, a tájház, Rezi-, Tátika- és Sümeg vára, a buddhista sztúpa, Keszthely, Hévíz, a Balaton és a Káli-medence közelsége miatt elsősorban szálláshelynek, de művésztelepnek, lovardának, mezőgazdasági célra, galériának, kulturális vagy sportközpontnak is ideális az ingatlan.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Mutatjuk Európa legjobb meddőségi klinikáinak a listáját.

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Raktárakat és radarokat is szétlőttek az oroszok.

© 2024 (v2.202102)