Tópark: nyugati életérzés Buda kapujában

A főváros talán legjobban fejlődő kerületéhez, a XI. kerületi Kelenföldhöz közel, attól pár perces autóútra épül a különleges megoldásokat felvonultató, a nyugati projekteket idéző, egészen megkapó atmoszférával bíró Tópark. Erre jártunk. Nekünk nagyon megtetszett!

Sokan keresik külföldön a boldogulást, miközben sokszor észre sem vesszük, hogy egy jó darabka Németország, Anglia, vagy Amerika már „meg is érkezett” hozzánk. Valahogy ilyen érzés keríti ugyanis az embert a hatalmába, ha kilátogat a Kelenföldtől autóval mindössze 8 percnyire lévő, igen különleges atmoszférát nyújtó Tópark városközpontba.

Ez az önálló kisváros az elmúlt két évben nem csak életre kelt, hanem nagyon igényesen, minőségi módon szépült meg, és népesedik be folyamatosan.

Az első lakók lassan bő egy éve megérkeztek, szeptember óta pedig egy alternatív iskola is működit itt. De a lényeg nem is ez, hanem az az utánozhatatlan életérzés, amit egy ilyen vadonatúj, nyugat-európai küllemű és színvonalú lakó­- és irodapark nyújtani képes az ide látogatónak.

Az M1 mellett az M7-es és M0-s autópályák felől is könnyen megközelíthető „prémium város a város szélén” érzést csak fokozzák a különleges, utánozhatatlan hangulatú új iroda- és lakóépületek. De itt még a Kelenföldre járó busz megállója is a luxust sugározza, akár egy, a budai hegyekbe álmodott villapark bejáratában.

A lakóházak megjelenése sem a „tucat-kocka”, hanem már kívülről is eleganciát, prémium minőséget sugároznak, ráadásul, bár még épül a város egy része, a kertek már készen vannak a lakóépületek körül, és van itt játszótér kisebbeknek, nagyobbaknak, felnőtteknek is. A városka melletti tó körül pedig kivilágított, kiépített kis sétány, illetve futópálya, bicikliút várja az aktív kikapcsolódást kedvelőket.

A területen tehát működő iskola van, rövidesen nyílik egy szépségszalon, egy Café Frei és egy menza jellegű étterem, de már van élelmiszerbolt, mintaboltok, és a négy lakótömb (C épület és három, szemet gyönyörködtető J tömb) mellett már az ötödik lakóház lakásaira is érkeznek a vevőjelöltek.

Valamint a két első irodaház is kezd benépesülni, ahol nem csak a 200-300 négyzetméteres, de akár 3500 négyzetméteres egybefüggő terület is kiadó, melyre az építtető-tulajdonos Lavinamix Csoport nagyvállalati partnereket keres. Feltehetően jövőre elindulhat az iskola mellett az önkormányzati működtetésű bölcsőde-óvoda is, amely már kulcsra készen várja a gyermekeket.

Nagy előnye a Tóparknak az is, hogy itt nem kell egy, vagy akár két évet várni a költözésre, mert az épületek magas készültségi fokban vannak, és ez igaz az irodaházak egy részére is. Ráadásul az egyelőre bérlőt kereső épületek külső homlokzatai is többnyire elkészültek, a nyílászárók is bent vannak, munkák jelenleg a hátsó épületrészeken folynak, de azok is látványosan, gőzerővel haladnak.

Mindent egybevetve tehát egy nyugaton sokfelé teljesen természetes, bár nálunk még egyedinek számító „város a város szélén” koncepció kelt életre, hiszen már eddig több mint kétszáz lakást és számos üzlethelyiséget, irodát értékesítettek a látványosan a befejezés felé menetelő projektben.

A cikk a Tópark projekt fejlesztőjének megbízásából készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hivatalos: sose tudjuk meg, miért adott kegyelmet Novák Katalin

Hivatalos: sose tudjuk meg, miért adott kegyelmet Novák Katalin

A bíróság elutasította a keresetet abban a polgári perben, amelyben a felperes az úgynevezett kegyelmi ügy iratainak kiadását kérte - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben pénteken.

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Belenézhetett a képviselő a Kínával kötött, titkos szerződésekbe, és nagyon aggasztó dolgokat látott.

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

© 2024 (v2.202102)