Ha konyha, akkor ilyen legyen 2020-ban!

 

Mutatjuk a 2020-as konyhai trendeket, azoknak, aki idén ezt a helyiséget újítanák fel.

Kép forrása: pixabay.com

Egyszerűség

Az idén az egyik legjellemzőbb trend az egyszerűség lesz. Egyszerű vonalvezetés, minimalista formák jellemzik majd 2020 konyháit, ahogyan ebben az I. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Zöld konyhák

Az idei év konyhái egyben zöldek is lesznek, méghozzá két értelemben is. Egyrészt előkerül a környezettudatosság, az újrahasznosított anyagok használata, másrészt a zöld szín is nagyon népszerű lesz az idén felújított konyhákban. Ennek a VIII. kerületi lakásnak a konyhájában például a galéria kapott zöld festést.

Még több képért kattintson a fotóra!

Napsütötte és víz színek

A zöld mellett népszerűek lesznek a napsütötte színek is, mint a sárga, narancs, vagy akár a tenger színét idéző türkiz vagy jáde zöld is. Használjuk őket bátran egy átlagos fehér, szürke vagy bézs konyhában akár csak kiegészítőként.

Ennek a VI. kerületi lakásnak a konyhája is vízkék csempét kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Élénk színű hátfalak

Az egyszerűséggel szemben a hátfalak igenis figyelemfelkeltőek lesznek. A nagyméretű csempék továbbra is divatosak lesznek, de a hangsúly inkább az élénk színekre helyeződik. 2020-ban egyértelműen a konyhai hátfalak lesznek a konyhák fókuszpontjai.

Téglaburkolatok

A csempék mellett nagyon népszerűek lesznek a különböző téglaburkolatok is, legyen szó akár klinkertégláról, akár rusztikus téglákról.

Szokatlan anyagok

A vonalak és a formák lehet, hogy egyszerűek lesznek, az anyagok viszont annál különlegesebbek. 2020-ban már az sem lesz furcsa, ha a konyhaszekrény ajtók külső burkolata bőrből készül, a konyhapult és a hátfal pedig rézburkolatot kap.

Különálló konyhák

Hihetetlen, de úgy néz ki, hogy az amerikai konyhák előnyei mellett egyre többen látják meg a hátrányait is, így az idén már egyre többen szeretnének inkább külön konyhát.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

© 2021 (v2.202102)