7 ok, amiért a hygge kis lakásokban működik a legjobban

 

Mai cikkünkben összegyűjtöttünk 7 olyan okot, ami ezt támasztja alá.

Kép forrása: pixabay.com

A hyggehez nincs szükség bútorokra

Sokan azt gondolják, hogy a hygge filozófiához modern, skandináv bútorokat kell beszerezniük pedig a hygge gyakorlatilag bármilyen stílusú lakásban megvalósítható egészen addig, amíg rend van, és van néhány kényelmes ülőalkalmatosság, ami akár ülőpárna vagy babzsákfotel is lehet.

Csak egy kényelmes ágyra

Márpedig ágyunk így is úgy is van, és ahhoz, hogy kényelmes legyen, nem kell más, mint kényelmes ágyneműk, pihe-puha párnák és takarók, amik igazán nem foglalnak sok helyet.

És egy olvasósarokra

Ami akár az ágyban is lehet, ha mégis kiszorítanánk onnan, akkor sem kell hozzá nagy hely, ahogyan a nevében is benne van, csak egy kis sarok, amit kényelmesen berendezünk erre a célra. Ez a nappali + 1 hálós érdi lakás például rendelkezik még egy egészen kicsi szobával – nevezzük inkább fülkének -, ami tökéletes lenne olvasósaroknak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy kis hangulatvilágításra

Ha pedig már elkészült a kis kuckónk a megfelelő világítás mellett jól jön egy kis hangulatvilágítás is, például egy világító füzérrel.

Ebben az aprócska pécsi lakásban mindenütt csak fényfüzéreket, lámpásokat és mécseseket találunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

És néhány gyertyára

A hygge egyik legalapvetőbb összetevői a gyertyák, néhány illatos gyertya meggyújtva tökéletes hygge atmoszférát teremt, és nem is kell hozzá nagy hely. Néhány gyertya bárhol elfér, és kis helyen mind a fénye, mind az illata jobban érvényesül.

Egy kicsi konyhára

A hygge életérzés elmaradhatatlan tartozékai a gőzölgő tea vagy kávé és a hozzá fogyasztott sütemény, amelyeknek elkészítéséhez nem kell nagy, inkább csak egy hangulatos kis konyha, ahol szintén bekuckózhatunk a hozzánk érkező legjobb barátainkkal. Ennek a soproni lakásnak éppen ilyen a konyhája.

Még több képért kattintson a fotóra!

Zöld növényekre

A növények elengedhetetlenek, hiszen nyugalmat árasztanak, harmonikusabbá teszik otthonunkat, ugyanakkor a levegőt is tisztítják, és néhány cserép virág igazán nem foglal nagy helyet. Ha tényleg nagyon helyszűkén vagyunk, válasszunk felfüggesztett kaspókat, vagy zöldfalat.

Külföldi képek forrása: thespruce.com

 

© 2021 (v2.202102)