Itt a tavasz, újítsd meg az erkélyt!

Itt a március közepe, hamarosan beköszönt az az idő, mikor már reggeli kávénkat az erkélyen ücsörögve ihatjuk, vagy esténként kiülhetünk relaxálni a levegőre. Adunk most néhány ötletet, hogy még időben felkészítsük az erkélyt a jó időre. Sajnos most különösen aktuálisak amúgy is az otthoni teendők, spájzoljunk be virágföldet és ültetni valót, hogy ne unatkozzunk, ha nem tudunk bejárni dolgozni.

Az erkély valódi áldás a városi embernek, mégis sokan csupán teregetésre vagy tárolóként használják. Egy kis befektetéssel, odafigyeléssel azonban otthonunk igazi fénypontja lehet. Még egy kis erkélyből is csodákat lehet kihozni, ha kreatívok vagyunk.

Legjobb, ha először kiválasztjuk milyen burkolat kerüljön az erkélyre. Érdemes valami letenni, hogy ne csak a hideg kőre lépjünk ki. Nagyon divatos és esztétikus a faburkolat, de – aki kedveli – a jobb minőségű műfű is megteszi, mert könnyen leteríthető, akár a szőnyeg. A minőségi műfű azért is lehet remek választás, mert sok típus ma már szinte megtévesztésig hasonlít az igazira,  néha még érzetre is. Ráadásul nem csak puha, hanem lehet szép is, mint ebben a Victor Hugo utcai lakásban. 

Ha nem akarunk sokat költeni válasszunk egy régi strapabíró szőnyeget. Olcsó és nagyon otthonos hangulatot teremt.

Egy erkély nem is erkély növények nélkül. Igazi oázist alakíthatunk ki, ha néhány növényt ültetünk a balkonra, úgy mint ezen a XII. kerületi kis erkélyen tették. Azért mikor kiválasztjuk a növényeket, vegyük figyelembe az erkélyünk adottságait. A muskátlival nem lőhetünk mellé, bírja a napfényt és a hűvösebb, árnyékosabb részeket is. Ha napsütéses az erkély választhatunk leandert, levendulát is. Bár az előbbi hajlamos igen terebélyesre nőni.

 Néhány kiegészítővel nagyszerű hangulatot varázsolhatunk. Nem is kell feltétlen hatalmas kiadásokba verni magunkat, nézzünk szét otthon, vagy keressünk egy-egy kiegészítőt használtan. Egy hintaágy, fényfűzér, kis balkonláda és máris jobb hangulatú a kint töltött idő.


Forrás: https://hu.pinterest.com/

A bútorokra is érvényes a fent említett, nem kell feltétlenül drága bútorokat választanunk, egy kis kreativitással nagyon stílusos és egyedi bútoraink lehetnek. Ha azonban mégis újat vennénk, kis erkélyre már nagyon praktikus korlátról lehajthatót is találunk, de egy egyszerű asztallal és két székkel is megoldhatjuk, mint ebben a Wesselényi utcai lakásban is. 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A német haderő óriási botrány küszöbén, lakóházak dőltek romba Ukrajnában és Oroszországban is

A német haderő óriási botrány küszöbén, lakóházak dőltek romba Ukrajnában és Oroszországban is

Orosz kézbe kerülhetett egy nagyon kényes felvétel német tisztek beszélgetéséről. Odesszában és Szentpétervárott is robbanás történt. Háborús hírek.

Miért mondott igent az Orbán-kormány Svédországnak? A hét videója

Miért mondott igent az Orbán-kormány Svédországnak? A hét videója

Erről is beszéltek a hét videójában munkatársaink, Bózsó Péter és Wéber Balázs.

Újabb kétszázmilliárdos biznisz kerül Rogán Antal felügyelete alá

Újabb kétszázmilliárdos biznisz kerül Rogán Antal felügyelete alá

Az autópályáknál és a kaszinóknál már bevált Rogán Antalék koncessziós eljárása, most a kórházi patikák jönnek.

Beérik Pintér Sándorék munkája: megint jókora gyomrost kaphat a hazai egészségügy

Beérik Pintér Sándorék munkája: megint jókora gyomrost kaphat a hazai egészségügy

Tovább romolhat az ellátás színvonala, nagyon elegük van már az orvosoknak.

© 2024 (v2.202102)