Last Minute: Menedék a Balatonon, saját stranddal, mindössze 15 millió forintért!

Mindnyájan szoktuk néha azt érezni, hogy időnként szívesen elhúzódnánk messze a város zajától, a tömegtől, a gondoktól – és ez az érzés különösen felerősödhetett bennünk a mostani időszakban. Nézzünk most körül a Balatonon, annak is egy csendesebb részén.Ennek megvalósítására az egyik legkézenfekvőbb megoldás egy saját kis ingatlan vidéken, amelyben menedékre lelhetünk, ahol kialakíthatjuk és élhetjük saját békés kis világunkat, távol a problémák gócpontjaitól.

Mivel azonban az év nagy részét azonban mégsem ebben a kis menedékünkben fogjuk eltölteni, ezért célszerű olyan ingatlant választani, amely máskülönben kiválóan alkalmas lehet nyaralása is.

Mindezt persze anélkül, hogy az ingatlan fenntartásával további nehézséget vennénk magunkra, hiszen a vásárlás célja éppen az, hogy kikapcsolódhassunk, és elszakadjunk gondjainktól. Nyaralót viszont úgy érdemes választani, hogy az lehetőleg kiemelt üdülőkörnyezetben legyen, mint például a Balaton.

A balatoni nyaralóingatlanok iránt már most márciusban óriási érdeklődés mutatkozik, így igyekeznie kell annak, aki jó elhelyezkedésű ingatlant szeretne, méghozzá jó áron. A legnépszerűbbek természetesen a vízparton elhelyezkedő, saját partszakasszal is rendelkező nyaralók, telkek, amelyekből azonban kevés van, és az is a legtöbb ember számára elérhetetlen áron.

Ezért érdemes inkább egy jó helyen lévő, lehetőleg vízparti, új építésű projektben történő apartman vásárlásában gondolkozni, ezeknek az apartmanoknak ugyanis egy önálló, de nehezebben karbantartható házzal szemben jóval kedvezőbb az áruk. E mellett fenntartásuk, karbantartásuk is olcsóbb és kevésbé időigényes. Az ilyen projektek zömében általában még egy medence is áll az udvaron, de saját partszakasszal, saját stranddal azonban már igen kevés beruházás rendelkezik.

Ezért is szerencsés, aki egy közvetlen vízparti projektben még elérhető áron talál apartmant, ami akár saját célra, akár befektetés céljából is ideális választás lehet, különösen, ha azzal a tényezővel is számolunk, hogy így minden évben megspórolhatjuk a szállodai költségeket és a szállásfoglalással sem kell bajlódnunk, az ingatlant pedig az év fennmaradó részén jó áron kiadhatjuk.

Ha a StrandPark ingatlanfejlesztési projekt II. ütemében vásárolunk, akkor ráadásul még a kiadással járó teendőket, a karbantartás, és igény szerint még a takarítás terhét is leveszik a vállunkról , és itt még ráadásul 15 millió forint körüli áron juthatunk hozzá az utolsó néhány, még éppen eladó apartmanhoz, a legtöbbet ugyanis már elkapkodták.

Érdemes tehát sietni, hiszen az apartmanok közül már csak néhány darab, összességében kevesebb, mint 10 % érhető el, de nézzük csak meg pontosabban, mit is érdemes tudni a StrandParkról:

A beruházás a Keszthelyi-öbölben, Balatonberényben valósul meg, nagyon nyugodt és rendkívül csendes környezetben, ahol garantált a pihenés és a projekt saját strandjának köszönhetően a kikapcsolódás is. A beruházás a saját strandon kívül ráadásul még egy hatalmas ősfás parkkal is rendelkezik, ami más szabadidős tevékenységekhez nyújt kiváló lehetőséget. A közeli Hévíz és Zalakaros gyógyfürdőinek és Keszthely gazdag kulturális életének köszönhetően pedig az apartmanok egész évben jól kihasználhatók.

A StrandPark apartmanjai kisgyerekes családok számára is ideálisak, ugyanis egy elkerített részen gyermekmedence és játszótér is várja majd a gyermekeket, és egyedülálló módon, igény szerint akár gyermekfelügyelet is kérhető. Az apartmanok ráadásul kiegészítéssel akár a Babaváró Hitelből is megvásárolhatók, ha valaki befektetné ezt az összeget gyermeke számára.

Márpedig ezek az apartmanok igazán kedvező befektetési lehetőséget kínálnak, hiszen egy közvetlen vízparti ingatlant mindig könnyű lesz kiadni, és a kedvező elhelyezkedésnek köszönhetően az évek során még értéknövekedéssel is számolhatunk, hiszen az ingatlanpiacon a különleges, egyedi, korlátozott számban elérhető ingatlanok, így a közvetlen vízpartiak az örök értékűek

A kiadás, vagy az, hogy mi magunk eltöltsünk itt 1-2 hetet pedig télen, a korcsolyaszezonban sem lehet akadály, ugyanis az apartmanok gazdaságosan fűthetőek és mind a fűtés, mind a melegvíz ellátás telefonos applikáció segítségével akár távolról is irányítható, és a fogyasztás pedig egyedi mérőórák alapján kerül elszámolásra.

Az apartmanokat ráadásul még mindig ÁFA kockázat nélkül lehet megvásárolni, ugyanis azok tárgyi adó mentesek, azaz a vételáruk nem tartalmaz ÁFÁ-t. Érdemes azonban sietni, és élni ezzel a last minte lehetőséggel, hiszen a fejlesztés II. ütemének az értékesítése már jelentősen a végéhez közeledik, már csak néhány apartman érhető el a II. ütemben és a következő, III. ütem értékesítése már jóval magasabb árszinten, 19.88 millió forintnál kezdődik majd.

Így mindazok, akiknek az anyagi lehetőségei nem terjednek túl egy bizonyos határon, de mindenképpen vízparti apartmant vásárolnának, félő, hogy lemaradhatnak erről a vissza nem térő lehetőségről, mert a 15 milliós, valóban közvetlen vízparti apartmanok időközben pedig lassan elfogynak – ahogyan mondani szokták: minden csoda véget ér egyszer…

A cikk a StrandPark ingatlanfejlesztőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Érvényesül-e a „játékok finanszírozzák magukat” elv?

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

© 2024 (v2.202102)