6 módja annak, hogy újjávarázsold a konyhaszigetet

A konyhasziget sokak álma, a nagyobb konyhák legpraktikusabb kiegészítője. Hosszú évek alatt azonban erre is ráunhatunk, ilyenkor jön jól néhány mentő ötlet, amivel teljesen újjávarázsolhatjuk a konyhaszigetet, hogy újra konyhánk izgalmas színfoltja legyen. Legalább addig sem unatkozunk a karantén sokadik hetében…

Színekkel

Ez a legegyszerűbb: nincs más dolgunk, mint lefesteni. Lehet mind a négy oldalát, de ha csak a nappali felé néző oldalát festjük le valamilyen élénk színnel, úgy is remekül fog mutatni. Választhatunk hozzá olyan élénk színű székeket is, amelyek kontrasztot teremtenek a sziget színével. Aki biztosabbra akar menni, válasszon kész konyhafrontot és szereltesse azt fel (lásd a következő pontot).

Képek forrása: thehappyhousie.porch.com és houseandgarden.co.uk

Ebben a VIII. kerületi lakásban a konyhasziget gyönyörű kék színt kapott, ami a konyhaszekrényen is visszaköszön.

Burkoljuk fával

Jó megoldás lehet az is, ha a konyhasziget valamilyen faburkolatot, vagy akár csak fa mintás burkolatot kap. Ma már nem annyira ritka a konyhákban sem a fa vagy laminált padlóburkolat, amiből, ha maradt ki, és a konyhaszigetet is ezzel burkoljuk, egészen egyedi hatást érhetünk el.

Kép forrása: houzz.com

Ennek az I. kerületi lakásnak a konyhájában is fa mintás laminált burkolatot kapott a félsziget, ami a konyhai hátfalon és munkalapon is visszaköszön.

Csempével

A fa vagy laminált burkolathoz hasonlóan, a padlóburkolat akkor is jól mutat a konyhaszigeten, ha járólapból készült, ahogyan ebben a budaörsi családi házban is látható.

De természetesen burkolhatjuk a konyhaszigetet a járólaptól eltérő csempével is.

Kép forrása: decorpad.com

Lambériával

Ha maradnánk mégis a fánál, a lambéria megkönnyítheti a dolgunkat. Előnye, hogy többféle szélességben és színben kapható, illetve tetszőleges színűre le is festhető, így könnyen konyhánk stílusához igazíthatjuk.

Kép forrása: houzz.com

Újrahasznosított anyagokkal

Most nem egyszerű bármit is beszerezni a felújításhoz, így itt az ideje az újrahasznosításnak. Gyakorlatilag bármi jól jöhet, amit otthon találunk, és van elég belőle ahhoz, hogy a konyhaszigetnek legalább egy oldalát leburkoljuk vele. A képen látható konyhasziget burkolata például újrahasznosított hulladék fából készült.

Kép forrása: bobvila.com

Fogantyúkkal

A legegyszerűbb módja a konyhasziget felújításának viszont kétségtelenül az, ha egyszerűen csak lecseréljük a szekrényajtók, fiókok fogantyúit. Fogantyúkat az internetről is rendelhetünk, a felszerelésük pedig tényleg pofon egyszerű.

Kép forrása: houzz.com


© 2021 (v2.202102)