6 módja annak, hogy újjávarázsold a konyhaszigetet

A konyhasziget sokak álma, a nagyobb konyhák legpraktikusabb kiegészítője. Hosszú évek alatt azonban erre is ráunhatunk, ilyenkor jön jól néhány mentő ötlet, amivel teljesen újjávarázsolhatjuk a konyhaszigetet, hogy újra konyhánk izgalmas színfoltja legyen. Legalább addig sem unatkozunk a karantén sokadik hetében…

Színekkel

Ez a legegyszerűbb: nincs más dolgunk, mint lefesteni. Lehet mind a négy oldalát, de ha csak a nappali felé néző oldalát festjük le valamilyen élénk színnel, úgy is remekül fog mutatni. Választhatunk hozzá olyan élénk színű székeket is, amelyek kontrasztot teremtenek a sziget színével. Aki biztosabbra akar menni, válasszon kész konyhafrontot és szereltesse azt fel (lásd a következő pontot).

Képek forrása: thehappyhousie.porch.com és houseandgarden.co.uk

Ebben a VIII. kerületi lakásban a konyhasziget gyönyörű kék színt kapott, ami a konyhaszekrényen is visszaköszön.

Burkoljuk fával

Jó megoldás lehet az is, ha a konyhasziget valamilyen faburkolatot, vagy akár csak fa mintás burkolatot kap. Ma már nem annyira ritka a konyhákban sem a fa vagy laminált padlóburkolat, amiből, ha maradt ki, és a konyhaszigetet is ezzel burkoljuk, egészen egyedi hatást érhetünk el.

Kép forrása: houzz.com

Ennek az I. kerületi lakásnak a konyhájában is fa mintás laminált burkolatot kapott a félsziget, ami a konyhai hátfalon és munkalapon is visszaköszön.

Csempével

A fa vagy laminált burkolathoz hasonlóan, a padlóburkolat akkor is jól mutat a konyhaszigeten, ha járólapból készült, ahogyan ebben a budaörsi családi házban is látható.

De természetesen burkolhatjuk a konyhaszigetet a járólaptól eltérő csempével is.

Kép forrása: decorpad.com

Lambériával

Ha maradnánk mégis a fánál, a lambéria megkönnyítheti a dolgunkat. Előnye, hogy többféle szélességben és színben kapható, illetve tetszőleges színűre le is festhető, így könnyen konyhánk stílusához igazíthatjuk.

Kép forrása: houzz.com

Újrahasznosított anyagokkal

Most nem egyszerű bármit is beszerezni a felújításhoz, így itt az ideje az újrahasznosításnak. Gyakorlatilag bármi jól jöhet, amit otthon találunk, és van elég belőle ahhoz, hogy a konyhaszigetnek legalább egy oldalát leburkoljuk vele. A képen látható konyhasziget burkolata például újrahasznosított hulladék fából készült.

Kép forrása: bobvila.com

Fogantyúkkal

A legegyszerűbb módja a konyhasziget felújításának viszont kétségtelenül az, ha egyszerűen csak lecseréljük a szekrényajtók, fiókok fogantyúit. Fogantyúkat az internetről is rendelhetünk, a felszerelésük pedig tényleg pofon egyszerű.

Kép forrása: houzz.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)