Itt az idő, irány lakást nézni!

Végre enyhültek némiképpen a korlátozások és a tavasz is „dübörög”, a maga szeszélyes, de azért üde időjárásával. Eljött hát az ideje a lakást nézni. Ezúttal Észak-Pesten kémleltünk körül, és találtunk egy szinte azonnal költözhető új épületet, a metró végállomásától pár lépésnyire.

Elképesztő fejlődésen ment keresztül Újpest központja az elmúlt években; sőt, hónapról-hónapra változik a környék arculata: nem csak kisebb-nagyobb házak épülnek erre, de a közterületek is folyamatosan megújulnak. Így például a metró végállomástól pár lépésre található az Újpesti Evangélikus templom, amely mellett a közparkot most építették át és újították fel teljes mértékben, és ingyenesen használható sportpark épült ki.

A környéken (pár percre) ezen kívül több további játszótér van. Üzletek, éttermek, felújított iskolák, óvodák, áruházak, bevásárlóközpontok, művelődési ház, és hatalmas piac, valamint a közlekedési csomópontba települt számos bank, szolgáltató és egyéb bolt van itt. Ezen felül egy igen neves cukrászda, a Polgármesteri Hivatal és a Posta is csak pár perces séta. De a Dunapart sincsen túl messze ide, hozzávetőleg negyedórás séta, és biciklivel a Népsziget hangulatos éttermei, folyópartja akár 6-8 perc alatt elérhető.

Fontos az is, hogy a pár megállónyira lévő a Váci út irodáiban sok tízezren dolgoznak, így itt, a metró mellett egy minőségi lakás kiadhatósága hosszú-hosszú évekig biztos befektetés, még akkor is, ha a gazdaság a következő években esetleg gyengébben teljesít majd.

Itt a XIII. kerület vonzásában az említett templomhoz közel a Munkásotthon és Erzsébet utca sarkán, központi, mégis a forgalomtól szeparáltabb, csendes helyen épül az Arsenal Sarokház. Itt nem csak jó helyen és jó minőségben, de egyúttal még 5 százalékos lakásáfával tudunk vásárolni, méghozzá olyan lakást, ahol a beköltözésig hátralévő idő hetekben, nem pedig hónapokban vagy években mérhető, ahogyan a kora tavesszal készült, alábbi kép is mutatja.

Az Arsenal Sarokház tehát Újpest szívében, a felújított hármas metró végállomástól mindössze pár háztömbnyire, mégis meglehetősen nyugodt, csendes helyen épül. Mivel sok itt a zöldfelület így az aktív életmódot kedvelők – akár fiatalabbak, akár családosak, akár idősebbek – sok kikapcsolódási lehetőséget találnak

A környéken sok-sok éve jelen lévő, megbízható fejlesztő, a Mester-Építő Kft. e beruházásában épül ez a 61 lakásos társasház, az Arsenal Sarokház. A friss képeken már a befejezéshez közeli, szinte kész házat látjuk.

A sokféle méretű, szobaszámú 37-86 m² közötti lakások nagy része erkélyes, A fűtést és a meleg víz ellátást távfűtés adja, amely gázüzemű kazánokkal szemben nagyságrendekkel biztonságosabb és olcsóbb is.

Ez esetben nincs is a házban vagy a lakásban gázkészülék, amiből gáz szivárogjon, elégesse az oxigént, vagy – ne adj’ Isten – szénmonoxid problémát okozzon. Sőt, a háznak nem kell költeni a kémény felújításra, a kazán karbantartására vagy cseréjére sem. Egyébként pedig a távhővezetéki hálózat folyamatos felügyelete és karbantartása, az adott épület hőszolgáltatását biztosító hőközpontok felügyelete, és annak szabályozása, valamint a hibák elhárítása.

Az Arsenal Sarokház válaszfalai is egyediek a TECNOBOARD rendszerűek. Ez egy olyan rendszer, mely ideális választás lakáselválasztó és más falakhoz és álmennyezetekhez. Ez kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítanak. E rendszer ugyanis egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, többek közt nagyobb súlyokkal terhelhető és – mint említettük – kivételes a hangszigetelő tulajdonsága, így védve a lakók nyugalmát. E faltípus környezetbarát is, mivel természetes ásványi gipszet külszíni fejtéssel termelik ki, a lehető legkisebb környezetterheléssel és a feldolgozás során a gipsz semmilyen vegyi adalékanyagot nem kap.

A cikk az Arsenal Sarokház beruházójának, a Mester-Építő Kft-nek a támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)