Eladási tippek: ha ilyen fényképeket csinálsz, hamar találsz vevőt! (második rész)

Lakást vagy házat eladni mindig nehéz, de most, hogy a gazdaság kilátásai nem túl jók, talán még egy fokkal körülményesebb. Íme néhány újabb tipp, amelyek révén olyan fényképeket készíthetünk, amellyel sokkal gyorsabban találhatunk vevőt eladó lakásunkra, házunkra, nyaralónkra. Cikksorozatunk második része.

Egyre többen kezdik itthon is érteni, de azért még mindig nem elegen: ha interneten akarjuk felkelteni valakinek a figyelmét, akkor minőségi fényképeket kell készíteni. Egy jó kép valóban ezer szónál is többet ér. Persze talán kissé kellemetlen, hogy a magánszféránkról készül fotó. De a lényeg: ha már készül, akkor az legyen olyan, hogy minél több érdeklődőt gyűjtsünk ingatlanhirdetésünkre a neten.

Tehát elképesztően sok múlhat az elsősorban jó szemmel, másodsorban pedig jó géppel készített fotókon. A cél, hogy amolyan „hűha” képeket készítsünk, ami 5-10-szer annyi látogatót vonz, mintha csak vaktában kattintgatnánk a telefonunkkal párat, amikor és ahogyan csak eszünkbe jut.

Gondoljon bele, amikor Ön, vagy bárki más a hirdetések között keresgél, annak az ingatlannak a képe ragadja meg először figyelmét, amelyik profi módon van fényképezve.

Tehát ha egy igényes, jó minőségű kép, illetve képsorozat van kint, a többség biztosan rákattint a hirdetésünkre. Íme egy példa, mire gondolunk.

Itt, az alábbi képen megvárták a napsütést, rendet raktak és virágot is helyeztek az asztalra. És egy nem túl drága, de figyelemfelhívó színű díszpárnával és díszgyertyákkal dobták fel a képet.

 

Az alábbiakban tehát összegyűjtöttünk pár remek tippet, hogy minél több érdeklődőt gyűjthessen mindenki az eladó ingatlanára.

     1.Takarítson ki, rakjon rendet!

Higgye el, a képeken is látszik, hogy mennyire tiszta otthonunk. A rend elengedhetetlen alapkövetelmény. De olyanokra is figyeljünk, hogy például a fürdőszobában nagyon látványos, ha a csapok fényesek, az üveg vagy tükör felületek pedig nem foltosak, hanem csillognak; vagy épp ablakaink tiszták a lakásban. (A rend és a tisztaság az érdeklődőknek történő bemutatás során is nagyon fontos! Ha igénytelen a vevőnk, az nekünk sem jó, igaz?)

  1. Pakoljon el mindent, semmi felesleges ne legyen elől!

A vasalatlan ruhák, az asztalokon, konyhapulton hagyott rendetlenség nem jó. Mint említettük, nem kell steril rend, nem kell minden elpakolni, de azért „vágjuk puccba” a lakást mielőtt fotózunk!

 

  1. Mellőzze a túlzottan személyes tárgyakat!

Sokunk otthonát díszítik, nyaralási fotók, vagy a gyerekek képei, amiket persze nagyon szeretünk és el sem tudjuk képzelni nélkülük az otthonunkat. Érthető azonban, amikor valaki lakást szeretne venni, megpróbálja elképzelni magát az adott lakásban. Ezért nem olyan előnyös mások képeit nézegetni, ráadásul, nem is tartozik mindenkire.

 

  1. Ügyeljen az időpontra, a fényekre!

Ha magunk csináljuk a képeket, válasszunk egy napfényes délelőttöt vagy délutánt ehhez, amikor a legtöbb fény árad be otthonunkba! A képek elkészítésének erejéig, kapcsolja fel a villanyokat, higgye el sokkal jobban fog mutatni a képeken! A szép fényes, világos képek mindig megnyerők. Akkor is kapcsoljunk villanyt, ha kintről is besüt a nap!

 

  1. Mit fotózzunk? 

Egy jól elkészített 5-6 fotóból álló képsorozat  már ad egy képeta lakásról. De nem kell mindent lefotózni. A nappalira, konyhára, a szobákra, a fürdőre vagyunk általában kíváncsiak. Ha külön helyiségben található a wc, vagy van egy kis tároló helyiségünk, ahova mindent elrejtünk, ne fotózzuk le mindenáron. Töltsünk fel inkább egy alaprajzot, amin látják az érdeklődők. Ha az ingatlan állapota indokolttá teszi, akkor készítsünk egy-két külső képet is. Vagy épp az ablakból fotózzuk le a kilátást, különösen, ha előnyös.

  1. Legyen jó hangulat a képeken!

Egyre többen alkalmazzák, hogy a képek készítésekor, berendeznek néhány helyet a lakásban. Amellett, hogy minden felesleges dolgot érdemes elrakni, jó ötlet mondjuk szépen megteríteni az ebédlőt, vagy az asztalra egy-két jó könyvet vagy egy csokor virágot is el lehet helyezni.

  1. Ha picit is bizonytalan: hívjon szakértőt, hozzáértőt!

Ha úgy érezzük, nincsen igazi érzékünk a fotózáshoz, sosem szerettünk kattintgatni, akkor inkább kérjünk meg valakit az ismeretségi körünkben. Sőt, még jobb: hívjunk profi fotóst! Ismerősi körben akár 10-20 ezer forinttól is találunk vállalkozó kedvű hobbistát, a profik persze 20-30-50 ezer forinttól felfelé dolgoznak, de egy értékes ingatlannál ezen semmiképp ne spóroljunk. A kifizetett fotózási díj sokszorosan megtérül!

Rövidesen folytatjuk lakás-eladási tippjeinket.

Addig is nézzen szét kínálatunkban, és ne feledje: ingatlanát – most akár ingyenesen – meghirdetni.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Kik állják a párizsi olimpia költségeit?

Érvényesül-e a „játékok finanszírozzák magukat” elv?

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

© 2024 (v2.202102)