Csodás nyaralók, ha egy kis nyugira vágynál a Velencei-tó környékén

A Balaton után a Velencei-tó a második legnépszerűbb nyaralóhely az országban, és vitathatatlan előnye a Balatonnal szemben, hogy sokkal közelebb van Budapesthez.

A nyári időszakban természetesen itt is megtelnek a vízparti települések, így aki nyugisabb, elbújósabb helyen vásárolna nyaralót, jobban teszi, ha körbenéz a közeli településeken. A Velencei-hegység keleti lábánál meghúzódó községekben csodás házakat találtunk, mutatjuk őket.

Kápolnásnyék

Kápolnásnyék az első olyan település az M7-esen, aminél felkiáltunk: Ez már majdnem a Velencei-tó! És bár a község saját partszakasszal nem rendelkezik, annyira közel van a tóhoz, hogy bizonyos pontjairól néhány perc alatt a strandon lehetünk. Ugyanakkor még sincs közvetlenül a parton, így elvonuláshoz is tökéletes, különösen, hogy más látványosságokat is kínál, mint például Vörösmarty szülői házát vagy a Halász kastélyt.

Itt bukkantunk erre a rendkívül otthonos családi házra, melyben tökéletes harmóniában ötvözik a népi és modern építészeti elemeket, berendezési tárgyakat. Az ingatlan energiatakarékos, amerikai konyhás nappalival és 2 hálószobával rendelkezik, valamint tartozik hozzá pince, műhely és gondozott, parkosított kert is.

 

Pákozd

Aki igazán kedveli a panorámát, de egy településközpont közelségéről sem akar lemondani, mégis 10 millió alatt keres megoldást, annak érdemes lehet egy jó adottságú telekben, és egy arra építhető nyaralóban (vagy családi házban) gondolkodnia.

Pákozdon, a falu központjához közel egy remek adottságú telekre bukkantunk. Ez az örökpanorámás építési (nem zártkerti, nem külterületi!) telek csendes környezetben van és a közművek (villany, víz, gáz, csatorna) az utcáról könnyen bevezethetők.

 

 

 

Pázmánd

Pázmánd közvetlenül Kápolnásnyék mellett fekszik, már messzebb a Velencei-tótól. A községben a borászat és a lovaglás szerelmesei találhatnak ideális nyaralóhelyre, valamint a kirándulók, akik megtekinthetik a kvarcitsziklákat is.

A következő parasztházat a lovaglás szerelmeseinek ajánljuk, ugyanis a szépen felújított ingatlanon 2 ló számára boxok, illetve lovaskarám is található. Az épületben konyha, nappali, 2 szoba, fürdőszoba kapott helyet, a hozzá kapcsolódó melléképületben lehetőség van egy egyszobás garzon kialakítására, melyhez a konyha és fürdőszoba előkészítés megtörtént. Itt kaptak még helyet a boxok és egy garázs is, valamint egy betonozott autóbeálló és bio-gazdálkodásra alkalmas veteményeskert is található a telken.

 

Lovasberény

Lovasberény Pázmánd és Sukoró mellett fekszik, aki borászattal szeretne foglalkozni, annak itt is érdemes pince, présház, nyaralóingatlan után nézni. A Velencei-tótól ez a település is nagyjából akkora távolságra fekszik, mint Pázmánd, de természetesen itt is találunk helyi nevezetességeket, mint például a Cziráky-kastély vagy a Tűztorony.

Itt találtuk ezt a 2011-ben felújított parasztházat, melynek nagyon praktikusan a tetőterét is beépítették, így nappali + 3 szobával rendelkezik. A komplett felújítás az építőiparban dolgozó tulajdonos irányításával történt, érintette a vezetékek cseréjét, a ház szigetelését és a fűtéskorszerűsítést is.

Akár kiadásban gondolkodó befektetőknek, vállalkozóknak is ideális ez a csendes utcában 3 külön lakrészes, több generációnak is tökéletes családi ház. A 2009-ben,táglából épült ház 3 lakást is tartalmaz, külön mérőórákkal lakásonként, 2 szinten. A házhoz tágas előkert, zöld udvar is tartozik.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

© 2024 (v2.202102)