Csodás nyaralók, ha egy kis nyugira vágynál a Velencei-tó környékén

A Balaton után a Velencei-tó a második legnépszerűbb nyaralóhely az országban, és vitathatatlan előnye a Balatonnal szemben, hogy sokkal közelebb van Budapesthez.

A nyári időszakban természetesen itt is megtelnek a vízparti települések, így aki nyugisabb, elbújósabb helyen vásárolna nyaralót, jobban teszi, ha körbenéz a közeli településeken. A Velencei-hegység keleti lábánál meghúzódó községekben csodás házakat találtunk, mutatjuk őket.

Kápolnásnyék

Kápolnásnyék az első olyan település az M7-esen, aminél felkiáltunk: Ez már majdnem a Velencei-tó! És bár a község saját partszakasszal nem rendelkezik, annyira közel van a tóhoz, hogy bizonyos pontjairól néhány perc alatt a strandon lehetünk. Ugyanakkor még sincs közvetlenül a parton, így elvonuláshoz is tökéletes, különösen, hogy más látványosságokat is kínál, mint például Vörösmarty szülői házát vagy a Halász kastélyt.

Itt bukkantunk erre a rendkívül otthonos családi házra, melyben tökéletes harmóniában ötvözik a népi és modern építészeti elemeket, berendezési tárgyakat. Az ingatlan energiatakarékos, amerikai konyhás nappalival és 2 hálószobával rendelkezik, valamint tartozik hozzá pince, műhely és gondozott, parkosított kert is.

 

Pákozd

Aki igazán kedveli a panorámát, de egy településközpont közelségéről sem akar lemondani, mégis 10 millió alatt keres megoldást, annak érdemes lehet egy jó adottságú telekben, és egy arra építhető nyaralóban (vagy családi házban) gondolkodnia.

Pákozdon, a falu központjához közel egy remek adottságú telekre bukkantunk. Ez az örökpanorámás építési (nem zártkerti, nem külterületi!) telek csendes környezetben van és a közművek (villany, víz, gáz, csatorna) az utcáról könnyen bevezethetők.

 

 

 

Pázmánd

Pázmánd közvetlenül Kápolnásnyék mellett fekszik, már messzebb a Velencei-tótól. A községben a borászat és a lovaglás szerelmesei találhatnak ideális nyaralóhelyre, valamint a kirándulók, akik megtekinthetik a kvarcitsziklákat is.

A következő parasztházat a lovaglás szerelmeseinek ajánljuk, ugyanis a szépen felújított ingatlanon 2 ló számára boxok, illetve lovaskarám is található. Az épületben konyha, nappali, 2 szoba, fürdőszoba kapott helyet, a hozzá kapcsolódó melléképületben lehetőség van egy egyszobás garzon kialakítására, melyhez a konyha és fürdőszoba előkészítés megtörtént. Itt kaptak még helyet a boxok és egy garázs is, valamint egy betonozott autóbeálló és bio-gazdálkodásra alkalmas veteményeskert is található a telken.

 

Lovasberény

Lovasberény Pázmánd és Sukoró mellett fekszik, aki borászattal szeretne foglalkozni, annak itt is érdemes pince, présház, nyaralóingatlan után nézni. A Velencei-tótól ez a település is nagyjából akkora távolságra fekszik, mint Pázmánd, de természetesen itt is találunk helyi nevezetességeket, mint például a Cziráky-kastély vagy a Tűztorony.

Itt találtuk ezt a 2011-ben felújított parasztházat, melynek nagyon praktikusan a tetőterét is beépítették, így nappali + 3 szobával rendelkezik. A komplett felújítás az építőiparban dolgozó tulajdonos irányításával történt, érintette a vezetékek cseréjét, a ház szigetelését és a fűtéskorszerűsítést is.

Akár kiadásban gondolkodó befektetőknek, vállalkozóknak is ideális ez a csendes utcában 3 külön lakrészes, több generációnak is tökéletes családi ház. A 2009-ben,táglából épült ház 3 lakást is tartalmaz, külön mérőórákkal lakásonként, 2 szinten. A házhoz tágas előkert, zöld udvar is tartozik.

 

© 2021 (v2.202102)