Ne hagyja ki, nézzen körül a Corvin negyed környékén is

A minap, amikor arra jártunk, óriási sürgés-forgást láttunk a Baross utca egyik telkén, közel a Corvin negyedhez. Lendületesen épült már júniusban egy társasház betonszerkezete. Utánajártunk, hogy mi épül itt.

Mint kiderült a projekt a Baross társasház, amely a Corvin Negyedtől pár lépésnyire épül. A Nokia Skypark irodaháztól nem messze van ez az újonnan épülő társasház.

A körút sincsen innen messze mivel a markolók és a daruk is a 9-es busz és a 83-as troli megállójától pár lépésre sürgölődtek, tehát az új lakások a körúttól mindössze 10 percre épülnek, a Baross utca 106. alatt. Ha ismerjük ezt a gyorsan átalakuló, megújuló környéket, akkor tudhatjuk, hogy a Kálvin tér is nagyon közel van ide, autóval pár perc, de közösségi közlekedéssel vagy egy nagyobb sétával is elérhető mind a körút, mind a belváros (képünkön a Horváth Mihály tér temploma, háttérben jobbra Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium). A projekt ide néhány perc sétára, a Baross utcában épül.

E belvárosinak számító helyszín a fentieken túl azért is elsőrangú, mert mind a 3-as, mind a 4-es metróvonalak megállói, azaz a Klinikák 3-as metró, illetve a II. János Pál pápa tér 4-es metró állomások hozzávetőleg 10-10 percnyire elérhetők akár gyalog is. Sőt, a 4-6-os villamosok József körúti megállója is ennyire van, busszal vagy trolival pedig összesen 2 megállónyira.

Mi több, rengeteg főiskola és egyetem van sétatávolságra, vagy pár megállónyira innen: egyebek közt a Semmelweis Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Corvinus, az ELTE Bölcsészkara, vagy a BME hatalmas lágymányosi épületei; sőt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara (képünkön) 2-3 percnyi sétára van a háztól a Szigony utca és a Práter utca sarkán.

Hasonlóan közel esnek az új házhoz az olyan hatalmas irodaházak, mint például a Corvin Negyed hátsó részén épült, már említett Nokia Solutions főhadiszállás a Skypark, így a lakáskiadás szempontjából, vagy fiataloknak, pályakezdőknek keresve sem lehetne jobb helyet találni az életkezdéshez, amennyiben a Corvin negyed vonzásában szeretnének élni.

Ráadásképp: a pár lépésnyire lévő Corvin sétányon éttermek, fitnesz terem, bevásárlóközpont és mozi is van. És természetesen fontos a biztonság is: a VIII. kerületben épült ki – és folyamatosan bővül – az ország legnagyobb és legmodernebb térfigyelő kamerahálózata. Tehát a ház közvetlen közelében is számos kamera vigyázza a lakók biztonságát.

A Baross társasházban egyébként 44 darab, igen változatos alaprajzú lakás van, a földszinten nincsenek lakások, de az első emeletiekhez saját kertrész tartozik. Jó hír, hogy minden lakó számára elérhető lesz a parkosított, igényes kis hátsó kert.

Természetesen tároló és gépkocsi beálló is vásárolható a lakásokhoz. Az 1, 2, 3 és 4 szobás lakások között pedig minden egyes korosztály megtalálhatja új otthonát. Így az első lakásukat kereső fiatalok, a rengeteg oktatási intézmény közelségét keresők, illetve azok is, akik magas hozamot biztosító befektetést szeretnének.

A kedvező rezsi-kiadások okán lényeges, hogy itt modern hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszerrel, valamint igényes gépészettel szerelik fel a házat. a Baross társasház lakásainak tehát igen kedvező fenntartási költségei lesznek.

A cikk megjelenését a Baross társasház értékesítője támogatta.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat.

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

© 2024 (v2.202102)