Csak felértékelődő környéken vásárolj lakást!

A járvány-pánik elültével újra felpörög az ingatlanpiac: kár lenne ilyenkor kimaradni a legjobb üzletekből. Most vegyél lakást! Mutatunk Pest egyik legbelső részén egy kitűnő befektetési-lakhatási lehetőséget.

Nagyon úgy néz ki, hogy a vírus-pánik elültével újra felpörög az ingatlanpiac. Vétek lenne ilyenkor kimaradni a legjobb üzletekből – lakást venni most is érdemes. A jó üzleteket azonban inkább olyan helyeken lelhetjük meg Pesten, ahol az adott környék jelentős átalakulása, felértékelődése zajlott, illetve zajlik. Mutatjuk friss tippünket, amely ezúttal a belvároshoz közeli, újszerű metrómegállóval ellátott Csarnok negyed, amely a Rákóczi teret (képünkön) öleli körül.

Íme tehát egy belső-pesti helyszín, ahol még hátra lehet egy felértékelődési hullám, érdemes lehet még itt lakást vásárolni: ilyen a nyolcadik kerület látványosan fejlődő belső része. Erre felé egy új lakást mindig – még válságosabb időkben is – igen könnyen és relatíve magas áron lehet kiadni.

Most azonban nem véletlenül ajánlunk újat: egy használt, kopott, lerobbant házban lévő, akár felújított lakással rengetek a kihívás. Egyrészt ezek vagy drágák, vagy pedig súlyos milliók és hosszú hónapok idegeskedése szükséges a korszerűsítéshez, a lakás rendbetételéhez.
Nem is szólva arról, hogy egy-egy régi ház lakóinak összetétele sem mindig a legideálisabb egy frissen felfutó környéken. Itt lakni – vagy éppen ilyen lakást kiadni – is nagyobb kihívást jelent.

Ugyanakkor ne feledjük: egy új házban kulcsrakész, azonnal és magas áron kiadható kis lakáshoz juthatunk és a lakóösszetétel is a lehető legjobb lesz, már a legelső pillanattól fogva. Másképpen fogalmazva, ha befektetői szemmel nézzük: az értéktartás és a hozam is rendben lesz, ezért sem kell aggódjunk.

De tekinthetünk befektetésként lakásunkra akkor is, ha magunknak vesszük. Az értéktartás ilyenkor is kulcskérdés. Mi több, érdemes kiemelni, hogy egy modern lakás rezsije is alacsonyabb. Most pedig egy modern, hőszivattyús házról lesz szó, ahol nagyrészt a klímát is helyettesíti a megoldás. Magyarán hosszú évtizedekre félre is tehetjük a rezsiköltségek vagy nagyobb felújítás miatti aggodalmunkat is.

Csarnok negyed, mindemellett akár a 4-6-os villamosok, az egyetemek, főiskolák és a menő bulinegyed, valamint 2-es és 4-es metró megállók közelsége miatt, egyre inkább a belvároshoz húz, mind a sok új építés, mind pedig a lakóösszetétel tekintetében!
Ha pedig egy átalakuló környék folyamatosan és látványosan fejlődik, akkor az azt jelenti egyben, hogy Pest többi részéhez képest mindenképpen jobban fognak alakulni itt az ingatlanárak.

A belső részeken azonban kevés a telek, kevés az új építés, így hát ebben az igen hangulatos városrészben egyáltalán nem könnyű kicsi, jó áron kínált lakásokat találni. Ezt a hiányt pótolja a Csarnok Negyed ezen új társasháza. Az itteni otthonok mind lakhatásra, mind bérbeadásra tehát egyaránt jó választást jelentenek.

A kerület belvárosi részhez tartozó, megújuló Józsefvárosban kitűnő elosztású nappali + 1 és nappali + 2 hálószobás lakások várják azokat, akik fiatalos környezetre, fővárosi pezsgésre és jó közlekedésre vágynak, és „nem tiltakoznak”, ha egy új társasház lakásai korrekt ár/érték arányt nyújtanak.
Nagy pozitívum, hogy kimondottan az új társasház közelében található a 4-es metró megállója, az éjjel-nappal közlekedő 4-es 6-os villamos, megújult rákóczi téri csarnok (innen a negyed neve) a remek piaccal, mélygarázzsal, üzletekkel, a környéken sok vendéglővel. Pár perc séta távolságra van innen a Blaha Lujza tér, a 2-es metró, a 7-es busz vonala, valamint az elegáns Palotanegyed is, mely az egyetemek, főiskolák, közösségi terek és az értelmiségi fiatalok legfontosabb találkozóhelye lett az utóbbi években Pesten.

Ebben a kiemelten jó, mégis megfizethetőnek mondható környezetben épül a legmodernebb hőszivattyús fűtésrendszerrel ez az új társasház. A hőszivattyús hűtés-fűtés további előnye, hogy a radiátorok nem foglalnak helyet a hasznos térből, és lényegesen olcsóbb a gázfűtésnél. Az már csak hab a tortán, hogy burkolatok és szaniterek egyéni ízlés szerint választhatók. És természetesen teremgarázs is vásárolható a lakásokhoz.

(Alább pedig egy kb. száz éves kép a környékről, amelyen a mai 4-6 os villamosok síneinek elődje, nyomvonala már akkor megvolt!)

 

A cikk megjelenését a Csarnok Negyed társasház értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

Itt nagy bejelentés, eladták az Újpestet

A Mol leányvállalata közölte az összefonódást a Gazdasági Versenyhivatallal.

Még egy fekete pontot elkönyvelhet Magyarország

Még egy fekete pontot elkönyvelhet Magyarország

Jelentős eltérések.

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Ukrajna munícióhoz juthat, Putyin hatalmát illetigimmé kellene tenni egy professzor szerint

Volna egy lehetőség Putyin meggyengítésére egy szakértő szerint.

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Megjöttek a napelemek, lendületet kapnak a konzervek

Jelentős beruházás hajtott végre a nyírmeggyesi Parment Kft. 

© 2024 (v2.202102)